IA_Gastrobar, és un restaurant imaginari, que vaig crear pel dia dels «Sants Innocents». La gràcia d’aquest post, és que una bona part del text, ha estat creat amb el CHAT.openai, basat en tècniques d’intel·ligència artificial i les imatges,  generades per l’API DALL·E relacionada amb l’eina anterior.

IA_Gatrobar

carrer del futur, 222
Barcelona

No tenen web encara

Tel.: 932 71 15 73

Capet-entrada

Només entrar a IA-Gastrobar, qui feia de cap de sala, ens van deixar anar la tirallonga al voltant dels seus objectius que reprodueixo tot seguit fil per randa…

«Un bar gastronòmic és un tipus de restaurant especialitzat en servir menjar creatiu i de gran qualitat en un entorn més informal i relaxat. El terme “gastro” prové de la paraula “gastronomia”, que fa referència a l’art o la ciència del bon menjar i la cuina.

Els bars gastronòmics solen tenir un ambient més relaxat que els restaurants tradicionals de cuina elegant i poden servir una varietat de plats petits o plats d’estil tapes, així com còctels i altres begudes. Sovint se centren a utilitzar ingredients frescos d’origen local i poden tenir un enfocament més experimental o innovador de la cuina.

Els bars gastronòmics poden ser una gran opció per a aquells que volen provar una varietat de plats diferents en un entorn més relaxat, en lloc de demanar un àpat complet en un restaurant tradicional… »

I he de dir, un cop  escoltada la declaració d’intencions, que el nou IA_Gastrobar, compleix tots els requisits.

Que ofereix la carta de IA_Gastrobar?

La carta és molt original i trencadora, cosa que ens va sorprendre en un món en què sembla haver-hi una estranya uniformitat i l’oferta es repeteix en massa llocs. Us mostro alguns exemples de la seva carta:

ia_gastrobar

Que vam demanar?

El servei a IA_Gastrobar, com explico més endavant, era una mica peculiar i costava comunicar-se. Per tant, vam dir que ens portessin al seu aire i va anar arribant tot això. En primer lloc, el cebiche IA_Bastrobar.

IA_Gastrobar cebiche

I la «pata pulpo» també IA_gastroabar. A la que els dius que poden portar al seu aire, imagino que donen preferència als plats que ells consideren més representatius de la casa. En tot cas, els dos plats eren bastant insípids, però ben presentats.

IA_Gastrobar

I ja com a plats principals a IA_Gastrobar, van arribar aquests dos tàrtars. El de vedella i el de salmó amb alvocat, que és una combinació ben original. I una mica el mateix que deia abans. Molt insípids, com si els hagués preparat un robot.

Vins i postres a IA_Gastrobar

Vam preguntar quins vins ens recomanaven al no disposar de carta impresa. Ens van dir que només tenien vins naturals i ens van deixar anar les següents recomanacions de les bodegues amb qui ells treballen.

Celler Clos Lentiscus en que els seus vins són coneguts pel seu sabor fresc i afruitat. Celler L’Hereu Escoda-Sanahuja: amb vins de sabor intens i complex. I Celler Can Ràfols dels Caus amb vins ben coneguts pel seu sabor fresc i afruitat.

Com no vam aconseguir més concreció, vam acabar demanant aigua. El servei era una mica especial i poc concret, com explico a l’apartat «Conclusions i reflexions».

Les postres també eren cantades i ens van recomanar l’especialitzat de IA:Gastrobar: les torrijas, de les que tenien molta varietat. Les torrijas, per si desconeixeu el que són, consisteixen en rodanxes de pa remullades en llet o vi i fregides en oli. Hi ha moltes variants de llesques i aquí teniu la seva oferta.

Torrijas de pa de motlle, les de pa de sègol, les de pa de brioix, les de pa integral, les de pa de panses, les de pa de nous, les de pa d’espelta, les de pa de pastanaga, les de pa d’all o les de pa de formatge.

Enfront d’aquesta variada oferta, vam demanar els de pa integral, per mantenir una mica la dieta i van resultar prou bones.

IA_gastrobar torrija

Conclusions i reflexions

La sorpresa just entrar, va ser que l’atenció era a càrrec d’un robot amb qui calia comunicar-se a través d’una App, descarregable a partir d’un QR. Allò que posa tan neguitosos a alguns «escrividors», de restaurants una mica pastats a l’antiga 😂.

IA_gastrobar robot

Ens va cridar l’atenció i ens va fer (una mica a estil Siri en castellà), les preguntes de rigor de si teníem reserva. Per tal d’evitar problemes posteriors, li vaig preguntar si entenia el català, perquè en cas negatiu, és una línia vermella que no tolero en un restaurant d’aquí Catalunya.

Per curar-me en salut, vaig fer la pregunta en anglès en tractar-se d’un robot. I em va respondre amb veu robotitzada i també a través de la pantalla, el que podeu veure tot seguit,

 

 

 

Mentre ens acompanyava a taula, vaig notar que tenia un «no sé què», que feia que em caigués bé 😍 (millor que alguns humans!!) i li agafés confiança, fins al punt de preguntar-li…

I ja veieu que tal com diuen a les espanyes «no tiene abuela!»

Per cert, avui no hi ha tiquet, perquè vam fer un pagament en criptomonedes, encara no hi tinc gaire pràctica i vaig oblidar d’agafar el comprovant per poder mostrar aquí.

I finalment les explicacions de IA_Gastrobar

Aquesta crònica fictícia, ha estat amb motiu del dia dels Sants Innocents, 28-dec-2002

Per la realització d’aquest restaurant imaginari, he utilitzat tècniques d’intel·ligència artificial. Bona part del text anterior, ha estat creat amb el CHAT.openai i les imatges, han estat generades per l’API DALL·E relacionada amb l’eina anterior.

Em va sorprendre que conegués cellers catalans i amb detalls de les seves produccions, així com les explicacions de les torrijas i la definició de GastroBar. Resulta curiós, divertit, però alhora una mica inquietant 😅.

Les imatges generades per IA_Gastrobar, no són perfectes. I no són reals en el sentit que no han estat capturades per una càmera o dispositiu d’imatge. Han resultat generades per un ordinador a partir d’una descripció escrita.

Surten com una mica desenfocades, però no pas més que les meves habituals, com així les qualifica un veí d’aquí Baix Camp. Un aspirant a geni i també a nou Ferrater, destacable només per un molt bon domini de la ploma 😂😂.

Per acabar, desitjar-vos un gran 2023!