Kabbalah és un restaurant al qual em van portar i al que vaig anar sense gaires expectatives i, en canvi, vaig sortir-ne ben sorprès. Un lloc que si tingués el costum de puntuar, tindria bona nota i superior a la mitjana de molts dels llocs que vaig publicant.
Kabbalah Restaurant
Avinguda de Reus, 1 (Falset)
No tenen Web 🤷🏻♂️
Tel.: 977 83 11 00
De la darrera estada a la Champagne i les trobades amb l’amic Jordi Melendo, va sorgir aquest sopar, amb el també amic Enric Aguiló, ben conegut com a important distribuïdor de vins així com per l’enoteca Vins i Olis del Priorat, a Falset.
He de confessar el primer cop que em van mencionar Kabbalah a Falset, vaig imaginar que era algun lloc aliè al meu hàbitat habitual de restaurants. Potser un kebab o ja posant-me més espiritual, algun lloc amb plats i tècniques per a millorar la vida 🤷🏻♂️😉.
Però just entrar, ja em vaig adonar que estava en un bon lloc. Tants anys voltant per restaurants i publicant alguns, fa que l’instint em diu ja d’entrada a quin tipus de lloc estic.
Hi ha moltes pistes: qui et rep (que no sempre et reben als restaurants), l’estil dels cambrers i cambreres, la decoració, la distribució de taules i fins i tot l’aspecte global del públic, del que parlaré més endavant.
Que ofereix la carta de Kabbalah
La carta és prou atractiva. I ja sé que això és un tema subjectiu, però almenys jo ho reconec 😉 . Quan dono una ullada general a una carta i em trobo que un bon percentatge de plats em vindrien de gust, és quan la qualifico d’atractiva.
En canvi, el dia que començo a mirar i remirar i acabo demanant un tàrtar, és quan no la qualifico en positiu. I reitero que és un tema subjectiu, al que factors com l’estat d’ànim i la companyia, poden influir.
Però aquesta em va agradar i aquí en teniu unes vistes que a més us donaran pistes perquè reitero no tenen web a Kabbalah.
Que vam demanar
S’ha de dir que no anàvem amb massa gana i que alguns veníem d’un vermut previ a l’estimat Calaix de Sastre. Per tant, no és que rategéssim la comanda, sinó que el sopar era l’excusa per la trobada.
Per començar, vam compartir les espectaculars croquetes d’ou i tòfona i aquest carpaccio de gamba de Tarragona, yuzu i sorbet de mandarina, que anava acompanyat d’aquest cruixent impregnat de sabor de cap de gamba. Una delícia els dos entrants.
I ja com plats principals, cada un va demanar el seu. Per a mi el peu de porc amb botifarra negra i per a la Marta la presa ibèrica macerada a estil oriental, torrija de formatge i alberginia amb mel . Mentre que el sector experts en vins, Enric i Jordi, van optar pel sashimi de salmó i tàrtar de gamba.
Els tres plats van merèixer els respectius elogis i pel que fa al meu, el peus de porc, puc dir que molt ben aconseguit.
Postres i vins a kabbalah
Poc puc parlar de les postres, perquè ningú en va demanar. Només a nivell informació, us deixo la carta.
I tampoc us puc parlar dels vins, tot i que per referències sé que a Kabbalah, tenen bona oferta i amb molts vins de proximitat. Però en ser un sopar amb dos experts en xampany i un d’ells distribuïdor, van portar les seves ampolles, que evidentment no veureu facturades al tiquet.
Un excel·lent blanc de noirs en què predominava la varietat meunier.
Conclusions i reflexions
Com he dit de bon principi i deixant les bromes al voltant del nom aparcades, el lloc pinta molt bé i és dels que em permeto recomanar.
El servei a Kabbalah, a càrrec del cap de sala, i segons em van dir els meus companys, fill de la cuinera totalment professional i amb bons coneixements al voltant del món del vi. I la resta de servei, més en segon pla, amable i voluntariós. I els plats, tal com ja he comentat, tots a bon nivell.
I un altre factor positiu, l’ambient i el públic. Sé de sobres que costa d’entendre que pugui qualificar un lloc per públic, que a més pot variar d’un dia a l’altre. Però en aquest tema, el meu rodatge pel sector i l’instint, m’ajuden.
Kabbalah en divendres vespre, estava ple i amb alguna taula amb petit grup de gent jove. En tot el vespre, cap crit discordant i tot com una bassa d’oli. I, per tant, sopes a gust i no tens problema a allargar la vetllada. Res a veure en llocs que he publicat en més d’una ocasió, en què no demanes ni postres de ganes de fugir pel soroll.
Aquest va ser el tiquet que trobareu econòmic sent 4 persones. Però recordeu que el xampany el vam aportar, que no vam demanar postres i en els primers ens vam comportar com aquelles taules de «pijas» que entren amb poca gana i van a «compartir alguna cosita».
Curiós que un restaurant amb cap i peus no tingui web a dia d’avui 🤷🏻♂️. I si busque Kabbalah per Google, us porta a la pàgina falset.org. En tot cas, millor solució que un restaurant de la Cerdanya que no tenien web i els molt 🐐 apuntaven a la meva, fent-la passar com pròpia 😅.
RESUM
- Restaurant recomanable a Falset
- Amb servei amable i professional
- Bons plats
- Un lloc per a sentir-se a gust
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Molt atractiu!
Gràcies
A tu per llegir-me!
Salutacions!
M’agrada molt la manera com ho defineixes. Gràcies!
Gràcies. De fet, vaig començar fa anys a publicar, com un servei per amistats… i continuo amb la mateixa mentalitat… com si estigués explicant el sopar a un grup d’amics.
Salutacions!
Ens ben seguim, eh! Jo al Kabbalah hi vaig anar fa uns dos o tres anys i em va sorprendre moltíssim perquè no me n’esperava tant. Tot va ser deliciós i especial malgrat que ara no recordo què hi vaig menjar ben bé. La pega va ser que hi anava en família i no era un lloc per a algun nen que no sap apreciar el menjar com Déu mana.
Això del nom també m’havia retingut a mi d’anar-hi.
I que duri això de seguir-nos 😉
I si a més coincidim de percepcions, festa grossa.
I el tema nens, pot amargar un àpat… Algun cop, tot i que pocs, ho he patit també.
Salutacions!
Aquest si que el conec, però jo em bellugo sovint pel Priorat.
I ens agrada molt!
Abraçada!
Un cop més coincidim de gustos!
Abraçada!!
Bonissima recomanció!!!!👍👍
Content de poder-la fer!
Gràcies per passar per aquí.
Salutacions!
Molt bé per aquesta ressenya perquè pel nom a priori pensaria no tenir-lo en compte, com el Quinoa, que penses que pot ser és vegà, vegetarià.
I molt bé per la Marta, aquesta presa ibèrica es queda fitxada!!!!
Salut!
No et pensis, el meu peu de porc també era de primer nivell…. el que passa és que si sumes la meva poca gràcia fent fotos i que el meu era menys fotogènic, passen aquestes coses 😅.
Salut!