Komokieras, és un restaurant a Sitges, que destaca per la seva cuina i el seu bon servei. No és pas un lloc econòmic, però és ben recomanable.

Komokieras

Adreça carrer d’Espalter, 23 (Siges)
www.komokieras.com
T. 93.814.61.15

És ja un problema a fer mirar la manca de restaurants de referència a Sitges (ara prepareu-vos per que els sitgetans som més xovinistes que els francesos); turisme nivell mig-alt, temporada que s’allarga tot l’any, i festes i festivals com Festa Major, Carnaval o Cinema Fantàstic entre d’altres, que han de portar una clientela que a algun lloc o altre a menjar… Però res.

Puntuals excepcions sobretot en el nivell de restaurants diguéssim amb ganes de jugar la Champions; la Salseta i el Komokieras. La resta un desert, per no parlar de referents que han caigut de forma estrepitosa. El Komokieras està dirigit per gent que ja ha treballat en antics restaurants de prestigi de Sitges i pots parlar de grans plats de restaurants com El Tovalló Verd del malaurat Manuel Campos o de l’enyorat El Greco.

A Komokieras, tenen terrassa per a fumadors o pels que senzillament volen prendre l’aire. Servei de sala atent i afable, en la confiança justa. Van tenir en compte que compartiríem i van preparar-ho, sembla una tonteria però s’agraeix.

Per llegir-te la carta acompanyen amb cava i olives gentilesa de la casa.

komokieras Sitges-cava
Komokieras Sitges-olives

La carta de Komokieras

A la carta, hi ha des de lletons, foie gras a la sal estil “Greco”, o la brinça de vedella (entranya) que presenten a l’estil argentí. Nosaltres vam triar el carpaccio de gambes. Excel·lent. Delicat. Amanit en la justa mesura, ració molt generosa com veureu a la fotografia i l’altre primer vam fer unes vieires plat que estava fora de carta, estaven acompanyades amb parmentier de patata. Cuites al punt, torrades per fora, al punt quasi crues per dins. Confessem que amb els dos plats vam sucar pa.

Komokieras Sitges-carpacio
Komokieras Sitges-vieiras

Com plats principals aKomokieras, entrecot de Nebraska acompanyat de patates. Servit amb fusta. Cuit poc fet tal i com i steak tartar. Malgrat ens havíem fet la il·lusió que ens el prepararien davant (sí, som com nens) el porten fet. L’havíem demanat “alegro”, ens agrada picant i ho estava. Molt bo. No hi vam saber trobar cogombre i sí alguna espècie per condimentar. Acompanyat de mantega i torrades suficients (per que hi ha restaurants que escatimen les torrades dels tàrtars?). Ració també més que generosa.

Komokieras Sitges-entrecot
Komokieras Sitges-tartar

Les postres a Komokieras: . Som uns golafres. Demanem un tiramisú i ens deixem aconsellar i demanem uns bunyols de poma amb gelat de vainilla. El tiramisú excel·lent però els bunyols són per aixecar-se i aplaudir a la cuina; Cruixents per fora, ensucrats, flonjos i saborosos per dins… Una delícia.

komokieras-Sitges-postres
komokieras-Sitges-tiramisu

El vi a Komokieras

Vam acompanyar el sopar amb vi del Massís del Garraf, DO Penedès (tornem amb el xuminisme i al nostre costum de beure el vi d’allà on som), un vi fantàstic i sorprenent, Foresta 2013, d’una producció més que limitada, 385 ampolles. El maître mateix va admetre que el preu era un xic elevat però que el vi era tot un tresor. És un vi amb uns aromes brutals i un equilibri en la potència que embruixa. La carta de vins per altra banda és extensa i sabia i ofereix una gama de vins tant pels turistes, pels fidels al Rioja o pel que demana vi del territori.

komokieras-Sitges-vi
komokieras-Sitges-vi-foresta

Vam prendre dos cafès amb gel (som a l’estiu senyors puristes del cafè!) i una copa de moscatell d’Alacant que a posteriori vam observar al pagar que va ser gentilesa de la casa.

 

komokieras-Sitges-tiquet

RESUM de Komokieras

  • Llum d’esperança en la cuina de nivell a Sitges
  • Lloc on quedar bé amb amics, sogres o parella malgrat no està a primera ni segona línia de mar
  • No econòmic però just amb el que es menja i nivell de servei
  • Fan menú migdies per 18,50.-€ laborables molt interessant
  • En conseqüència,  tornarem segur

Altres col·laboracions de l’Alicia, feu clic a Alicia