Antic Molí a tocar d’Ulldecona, és un restaurant amb estrella Michelin, que resulta prou recomanable. El fet d’estar a l’extrem sud de Catalunya, fa que tingui menys anomenada de la que mereixeria.

L’Antic Molí d’Ulldecona

Carretera Ulldecona- La Sénia, Km. 10

www.anticmoli.com/

Tel.: 977 57 08 93

antic Molí entrada

Tot i que les estrelles Michelin, no són per a mi una prioritat i que com més en tenen, menys ganes tinc en general d’anar-hi, a l’Antic Molí vam gaudir d’una bona celebració.

La meva poca afició als estrellats, prové d’una barreja de fets com poden ser els menús degustació a vegades excessivament llargs,  d’alguns serveis carregosos per les seves explicacions i també del fet que sinó surts del lloc excited, sembles un antisistema. I la filosofia «antisistema gastro», està mal vista a partir de certa edat.

Però teníem una celebració pendent i L’Antic Molí, tot i estar al llindar sud de Catalunya, el tenim a una hora en cotxe de casa. I com a través de missatges privats, havia rebut recomanacions fiables, cap allà vam anar.

I ja avanço que el lloc ens va agradar i els únics «inconvenients» que detallaré a les conclusions, són de poca importància i en general, aliens al restaurant.

Que ofereixen L’Antic Moli

Pel que vam veure i deduir, ofereixen dos menús degustació: L’Arrels (95 €) i el Petites Arrels (65 €), del que vam escollir el primer, que ja deduïu és el més complet. També hi ha una petita carta a preus raonables amb plats coincidents amb els menús.

I en una sala a part i ubicada en una planta inferior, a l’espai anomenat Bistrot, en una sala amplia i elegant, on ofereixen un menú més econòmic, al voltant dels 30 €. Però no tinc més informació i la web del lloc (avui a juliol -2020), és poc explicativa a més de tenir algun enllaç trencat, però recordeu que estem en pandèmia i fins fa dos dies, el lloc tancat.

El menú ARRELS a L’Antic Molí

El menú ofereix uns 20 serveis, però alguns al principi arriben agrupats, així com les postres i els serveis pràctics queden reduïts. I ho dic en positiu, perquè d’entrada ja neguitejava de pensar amb tanta interacció i canvi de coberts 😅

Totes les menges que van arribar tenien molt bon nivell i algunes van resultar sorprenents. Ja les comentaré junt amb les imatges, tot i com és habitual en mi, obviaré el detall del detall.

Van oferir també un interessant tast amb 5 olis, amb un pa excel·lent per anar-los provant. I amb obsequi de les ampolletes al final de l’àpat.

antic Molí olis

Els 6 primers serveis del menú els veieu tot seguit. Els dos primers arribaven junts damunt les fulles de cerèmica. El guanyador del grup, va ser el darrer: El taco de Pulled Pork que ells anomenen REMOLATXA.

antic Molí gamba

A continuació va arribar la següent sèrie de plats.

Excel·lent l’anomenat PASTANAGA amb una porció de llagosta amb una suau cocció. També els PORROS amb una espectacular salsa d’acompanyament. I la sorpresa de l’anomenat XIRIVIA i la seva llonganissa de galera.

antic Molí llagosta

antic Molí porros

I ja vam passar a la secció de plats més consistents,

Molt bo l’arròs que apareix amb el nom ALBERGÍNIA i espectacular pel sabor i suau cocció el RUIBARBRE amb la seva porció de Gall de Sant Pere. Bo el darrer, però al meu criteri, el que menys vaig valorar dels tres.

antic Molí arròs

antic Molí peix

Vins i postres

La carta de vins a L’ Antic Molí, es veia prou complerta i està a la web. I també ofereixen l’opció d’un maridatge de vins. Vam escollir el Recaredo Terrers per acompanyar la varietat de plats.

Les postres anaven amb el menú i van arribar tots de cop. Tot i que les postres, solen ser una secció poc apreciada per mi, aquests ens van fer gaudir. Molt ben trobats i amb dolçors molt lleugeres. El meu preferir l’anomenat WASABI.

antic Molí postres

Conclusions i reflexions a l’Antic Molí

Com ja heu deduït, el lloc ens va agradar, fins al punt de passar-lo a la nostra llista de restaurants «desitjables» i als que tenim ganes de tornar. I aquesta llista, no és tan llarga com algú pugui imaginar.

La sorpresa és trobar en aquesta zona Ulldecona – La Sénia,  on mai havia estat, dos restaurants afamats amb estrella, en un entorn que no brilla ni per densitat de població ni tampoc per l’entorn o paisatge. I ja em perdonareu si m’he perdut alguna cosa 😊

L’Antic Molí, està ubicat just a la carretera que uneix als dos pobles que abans he esmentat. L’edifici és ampli i elegantment sobri, amb uns amplis espais d’aparcament que ja indiquen que deu ser lloc de convits de casaments «de luju» d’uns quants kilòmetres a la rodona.

El servei va ser proper agradable i voluntariós, però el ritme d’arribada dels plats una mica lent. En el seu descàrrec dir que havien obert just feia dos dies, després del llarg període tancat per la Covid. I per tant mancava el rodatge que requereix una maquinària d’aquestes dimensions.

Els plats molt ben pensats i ben elaborats i penso que les imatges parlen soles. Voldria destacar la cocció dels dos serveis de peix, que permetien percebre la seva excel·lent qualitat. Feia temps que no trobava un lloc en què els punts de cocció coincidissin amb els meus gustos.

I el que menys ens va agradar

i que en cap cas és imputable a l’ Antic Molí, va ser l’ambient de la sala. D’un total de 4 taules a la nostra sala, hi havia dues amb nens. I tot que res a dir del seu comportament, una criatura de 5 anys requereix xou i atencions per aguantar quieta un àpat dels pares de 20 serveis.

Si li afegim l’altra criatura, que era un «bebito» amb plors intermitents i un brogit familiar d’aquells en què dones de tres generacions, competeixen per veure qui té el màster en «mami eficaç», no ajuda massa a sentir-te a gust. Reitero però, que no és en cap cas culpa del restaurant, però aquestes ambientacions degraden una mica l’entorn.

I això és el que va costar l’àpat a l’ Antic Molí d’Ulldecona, sense cap sorpresa. I amb un excel·lent cafè a preu de bar. Molt bé!

antic Molí tiquet

RESUM

  • Una estrella Michelin que brillaria en qualsevol lloc
  • La seva RQP és modèlica
  • El servei és planer, però també professional i eficaç
  • Llàstima que estigui lluny de BCN i això pot ser un obstacle per a molts
  • Recomanable sense cap mena de dubtes

Si voleu veure altres llocs del sud que tinc publicats, feu clic a,