La Barraca del Delta, a prop d’Amposta, és un altre dels llocs on podeu gaudir de la cuina marinera i les especialitats de la zona. Molt recomanable
La Barraca del Delta, va ser un dels dos restaurants que vam fer fa pocs dies, amb els companys de 3(o+)aTaula, com trobada de cap de setmana i que no publicarem a la web conjunta, perquè recordeu ens limitem a BCN ciutat, També vam anar al Ferran Cerro de Reus, del que faré crònica en pocs dies.
Volíem aprofitar també l’escapada al Delta, per fer una avaluació de danys ocasionada per la borrasca Glòria, dins de les nostres limitades possibilitats. Tot i que vam veure coses malmeses, en cap cas la sensació ha estat la de «Delta desaparegut», com molta gent han corregut a publicar a les xarxes.
Descripció de La Barraca del Delta
La Barraca del Delta, és un restaurant senzill ubicat a prop d’Amposta i no lluny del Riu. Abans que entreu en dubtes, hi ha dos restaurants amb nom La Barraca per la zona. Un tocant l’Ampolla, que també ens encanta i que podreu llegir la seva crònica fent clic a La Barraca a l’Ampolla.
Els dos ens agraden, sense sentir-nos capaços de posar un davant de l’altre. Potser a les conclusions, trobareu part del que ara voldríeu llegir ?.
El restaurant està ubicat en mig de camps d’arròs i no lluny del riu. D’entrada destaquen les banderes i en concret alguna estelada, que et garanteix que els «tabarnios» més militants, s’abstindran d’entrar-hi. Ho dic perquè per aquí baix, i incloc Cambrils, en pul·lula més d’un.
El local és molt senzill i de fet no deixa de ser una barraca reconvertida, però per dins està arreglat i t’hi sents bé. I més quan arriben els plats.
Que ofereixen a La Barraca del Delta
Ja imagineu de què va el tema i aquí teniu una petita mostra. Però el que realment sorprèn és la varietat d’arrossos que ofereixen.
Amb els plats que vam demanar ja us podeu fer idea de la seva oferta. Però si sou més tikismikis i algun dels que vam escollir, és «contraindicat» per a vosaltres, tingueu clar que tenen plats més «universals»
Que vam menjar allà
Teníem clar que volíem un arròs i compartir alguns primers. i anant 5 no hi va haver necessitat de les mitges racions, tal com vam fer el dia que vam anar 2. Aquell dia quan van escoltar que teníem dificultat per decidir (masses coses que venien de gust), ens van proposar fer mitges racions. Però compte que hi vam anar a primera hora i en aquell moment la cuina no anava carregada. No sé si també ofereixin mitges racions quan van a tope a La Barraca del Delta.
En aquest cas vam compartir 5 primers . I si supereu els emplatats, que ja sé que podrien ser millor, els continguts valen la pena.
Vam començar amb unes torrades d’anguila que ens van fer recordar com de bo i quines possibilitats, ofereix aquest peix.
Cuixes de granota. Delicioses i amb el fregit al seu punt. Un plat habitual per nosaltres, quan ens desplacem al Delta.
Ortigues. Bones, però potser al meu punt de vista, el plat que vaig apreciar menys de l’assortiment. Algun tenia que acabar darrer ?.
Xapadillo d’anguila. Un altre plat fix quan estem per la zona, a quin més bo. Caldria fer un rànquing al Delta, dels «millor xapadillos», una mica a l’estil d’aquells que per BCN, és dediquen a fer rànquings de patates braves ??.
I vam acabar amb uns calamars a la romana ben fets i amb calamars a l’interior. Que no sempre passa ?.
I ja va arribar l’arròs a base de xipirons, cues de llagostí bolets. I ja us dic que va resultar molt bo.
«Escarmentats» d’altres ocasions i havent demanat primers, l’arròs que veieu era de tres racions. Quan vas dos, és habitual, demanar arròs per a dos, però quan vas en grup pots fer aquestes combinacions.
Postres i vins a La Barraca del Delta
La carta de vins prou bé, atès la senzillesa del local i amb preus ajustats. Igual que en la darrera ocasió, vam demanar un parell d’ampolles de Morlanda de la DO Priorat. Una excel·lent garnatxa blanca, de la DO Priorat, amb aportacions de Macabeu. I també un Torelló que no surt a la foto, pels amants de les bombolles.
Pel que fa a les postres, vam demanar un parell de coses per acompanyar els cafès: Unes cireres amb aiguardent i uns bombons gelats.
Reflexions / Conclusions de La Barraca del Delta
El lloc és molt senzill, però tant el menjar com el servei, són de destacar. Vam filosofar una mica mentre dinàvem, amb les diferències entre el Nord i el Sud de Catalunya. Seria llarg d’explicar aquí, però realment el sud, està com menys valorat i és injust.
És clar que a La Barraca del Delta, els plats no arribaven emplatats amb cura, al damunt d’una vaixella cara, buscant simetries i posant algunes herbetes decoratives, però el producte és impecable, així com la seva preparació. I pels que surten rajant dels preus del Nord, aquí sortirien amb un somriure.
I ara comento el que espereu. Que quina Barraca m’agrada més? Doncs no em sabria definir, perquè la de l’Ampolla té com punts forts, l’entorn tocant sorra i pels que “venim de Cambrils”, que s’hi arriba abans.
I La Barraca del Delta té com més autenticitat al trobar-se en mig del Delta i ser una barraca de veritat. Però en els dos llocs, he menjat molt bé i he estat ben atès. Per tant i en el meu cas, alternaré els dos llocs.
Aquest va ser el tiquet, que si restem les begudes, surt a uns 24 € per cap. Gens malament ?
RESUM
- Un lloc senzill, però amb encant a prop de l’entorn
- Molt bon producte
- Servei amable que pretén que ho passis bé
- Bona RQP
- Recomanable reservar per no patir un disgust
- En conseqüència un lloc recomanable a Restaurants del Delta
Altres restaurants per la zona sud de Catalunya
Si voleu accés a una mini-Guia de restaurants, que tinc feta de la part costanera del Sud de Catalunya, feu clic a De Tarragona al Delta. Quan la vaig fer, aquest no estava incorporat, però ho estarà en no masses dies.
Avui estreno comentaris.
Aquest també el coneixem de quan anem per la zona.
Tenim uns amics allà a prop a St Jaume d’Enveja i hem estat dos cops.
Coses molt bones
Abraçada!
Curiosament em quedava sempre a l’altre Barraca. Més a prop de Cambrils i amb bon entron.
Però ara ja alternaré, que de fet tampoc és que hi vagi massa sovint. Molts llocs i dies limitats.
Abraçada Carles!!
“Heu fet faena”: frasse de l’any?? Dit això, què és el xapadillo d’anguila?
Pot ser la frase de l’any i escoltada en el context, fa molta gràcia….. Portem amb la Marta, donant joc a la frase que a més ella al ser de Móra i dona l’entonació ?
El xapadillo, és una cosa MOLT bona, però molt….
Amb una anguila neta i ja sense espina, es posa en salmorra durant tot un dia. Després es netegen i s’escorren i es poden conservar. Es fregeixen amb oli d’oliva, pebre negre i vermell i es pengen en un lloc airejat i ombriu fins que estan ben seques.
Només n’he menjat en restaurant i crec que abans de portar a taula, els donen un altre toc de fregit. Allà baix en tenen tots els que fan cuina clàssica i m’encanta el xapadillo.
Gràcies per l’aportació Jesús…. Ho desconeixia
Salutacions,
A la fi vam dinar i moooolt bon arròs i no vam poder amb tot :-DDDDD
Salut!
Vaja…. que també vau fer faena ?
Jo que ja estava acomplexat, pensant que era l’edat…
El «no vam poder amb tot», m’ha donat moral…
Salut!!
Lloc molt recomendable i evidentment un clàssic. Impossible taula si no reserves en cap de setmana com és lògic ja que és un restaurant que té el que busques quan vols provar la cuina del Delta. “L’altre” és més Ampolla, aquest més Amposta??. Una abraçada.
Fer un “xapall” és fer un tall, el que li fan a l’anguila, això m’havien explicat doncs vaig estar estiuejant molts anys per allà i de fet hi tinc familia. Curiositats del idioma.
De fet volíem 2 entrants, però al veure’ns dubtar i ser 1a hora, ens van oferir mitges racions, que en teoria equivalen a 2 entrants….. Però ja vam veure que la cosa anava abundant…?
I vaig interpretar que ens felicitaven i tot amb lo de «heu fet faena»
Salut!!
Es que vau demanar molt d’entrants i els arrossos són generosos per allà abaix, amb dues racions mengen tres persones.
A veure si trobo taula pel dissabte. ?
Salut!!!
Si… ben definida la diferència de Barraques ?
Vam estar un divendres i al ser agost, ja vam anar a 1a hora «inaugurant el servei». Mentre menjàvem l’arròs ja vam veure gent que entrava sense reserva i tornaven a sortir capcots…
Ens va agradar molt i l’oferta de mitges racions que ens van fer gentilment al ser 1a hora, la vam gaudir molt. Un lloc per a repetir.
Abraçada!
M’alegro molt que la barraca sigui dempeus i funcionant al 100%.
Desl plats no puc dir-te res, jo encara recordo els del’estiu passat, de fet aquest mateix arròs per a dos que vam acabar entre 4 i l’altre arròs per a dos no el vam poder acabar.
Si no puc abans, a l’estiu allà estaré. La de l’Ampolla a veure si baixo per la primavera 🙂
Salut!
A veure si et recuperes aviat i pots baixar.
La Barraca estava dempeus, a vessar de públic i sense danys visibles al seu voltant.
Vam gaudir tot i q es nota q estem en hivern i només obren en caps de setmana. I es va notar, xo vam gaudir…
Perdona Ricard, però m’he perdut alguna cosa.
Nomes sumant els plats em surt per més de 130 € i entenc que ereu 3.
No em surten els 24 €
Li vols fer la competència al Marc Ribes i els seus preus al Joc de Cartes ?
🙂
🙂
🙂
No, no… erem 5, però com sabíem q les racions d’arròs són molt generoses, vam demanar arròs per a 3
Salutacions!
Al compte també hi ha tres ampolles de vi, per a tres sí que seria fer feina!!!! :-DDDDDD
Amadeu, per allà abaix has de demanar con mesura. 🙂
Salut!
Bona faena que diuen allà…. ?
Amb aquesta tria vam quedar de conya. El problema és anar dos, perquè llavors l’arròs ha de ser per a dos i impossible d’acabar…
Salut!!