La Estrella al Born, és un dels restaurants imprescindibles a BCN i desconegut per bastant de gent. Una autèntica joia al costat de l’estació de França, amb 5 generacions al seu servei i 96 anys d’existència.

La Estrella

Carrer Ocata, 6

Web del restaurant

TEL.: 933 10 27 68

La Estrella és un restaurant clàssic tot i que no massa conegut, que us recomano especialment. Funcionant en paral·lel a les mogudes gastronòmiques i aliè a les modes, ofereix plats de primer nivell i amb un servei peculiar i destacable.

Feia bastants mesos que tenia La Estrella en les primeres posicions de la llista de llocs «a tornar». Però diverses circumstàncies, han fet que s’anés ajornant i per tant que la meva darrera publicació podia estar una mica obsoleta perquè era de 2017.

El darrer cop que el vaig publicar, va ser amb els companys de 3(o+)aTaula, ja fa un parell d’anys i al final del post, teniu un enllaç a aquella crònica. En tot cas, és un lloc que tenim a la Guia del grup i que actualment us podeu baixar la versió Hivern_2020, fent clic a la següent imatge.

La Estrella Guia

Que ofereixin a La Estrella

Com sempre a La Estrella i ha una carta més o menys estable, però el verdader valor, està en el plats que el Jordi, canta en veu alta.

Sé que això no agrada a molta gent, perquè no veus el preu, però també dir que els clients habituals, ja sabem que mai ens trobem en cap sorpresa quan arriba el tiquet, com sol passar en més d’un lloc.

Aquest cop vaig trobar l’oferta com a més sofisticada i quasi em va espantar. Però qui m’acompanyava, que hi havia estat feia poc, em va tranquil·litzar dient-me, que només ho era en aparença i que els plats que arribarien, estaven en la línia habitual. I així va ser.

Que vam demanar

En principi volíem compartir 3 coses, encara que una d’elles fossin un parell de croquetes. I quines croquetes!. A base de galta de vedella i un toc de tòfona. Com per demanar una ració.

Els altres dos plats que vam demanar per a compartir, van ser un arròs de bacallà amb calçots i romesco, provinent d’una recepta recuperada, de les generacions anteriors de La Estrella.

I també unes carxofes amb un toc de sobrassada de Mallorca i formatge fos. Un resultat excel·lent amb la sobrassada ben integrada i amb la senzillesa, que ja estic pensat a repetir el plat a casa.

La Estrella carxofes sobrassada

Pel que fa a plats principals, un bacallà a l’estil atascaburras   😳tot i que adaptat als temps actuals, Una simplificació d’aquesta recepta original provinent de la zona d’Alacant, però amb menys contundència que quan es feia com plat calòric. No va ser la meva tria, però el vaig tastar i puc dir que el bacallà era prèmium.

La Estrella bacallà atascaburras

I un tàrtar de tonyina de la part ventresca, que anava ben acompanyat com podeu veure a la foto, tot i que no vaig poder apuntar els components. Però sí que us puc dir que passa al Top de tàrtars, sense cap mena de dubte.

La Estrella tàrtar

Vins i postres a La Estrella

La carta de vins està de sempre molt ben treballada i amb vins ben curiosos. També tenen la secció de «vins del mes» i d’aquí vam escollir el Mineral, que ja és habitual en els nostres àpats. Un vi senzill i correcte a bon preu.

Les postres a La Estrella, són un dels punts forts per la seva creativitat. I així com habitualment prescindeixo d’aquest apartat, aquí sempre els espero. Encara que sempre demani el mateix i és el gelat de wasabi. Les altres postres, que va demanar qui m’acompanyava, eren a base de pera confitada, però no recordo més detalls en ser carta cantada.

La Estrella postres

Conclusions Reflexions a La Estrella

Estem parlant d’un lloc amb història. Aquesta primavera, portaran els 96 anys d’existència com restaurant. Però com negoci, faran els 100 anys, doncs va començar com a fonda.

El portar 96 anys d’existència, generació darrera generació, pot donar una imatge de lloc viejuno.  I puc assegurar que es tracta d’un local molt digne i arreglat. No ofereix modernor, però en canvi, molta dignitat. A la web, podeu veure algunes imatges del local, així com llegir els orígens del lloc.

El recomano sense dubtar i només pot tenir dues contra indicacions: Si busqueu lloc de «ver y ser visto», no és el lloc adequat. Ho dic per algun feed back que he rebut que l’han trobat «trist». Tampoc si sou al·lèrgics a les cartes cantades, La Estrella, no és el vostre lloc.

Pels que som habituals, no ens comporta cap problema, doncs sabem que en cap cas, tindrem una sorpresa. Però he de confessar que el primer dia que vaig anar a La Estrella, ja anava avisat per part de qui en va recomanar aquest lloc (gràcies Núria!), que les coses anaven així.

Però entenc que pugui ser difícil d’acceptar,  per part de gent que arriben socarrimats per culpa de sorpreses, que han patit en altres llocs. I això malauradament és freqüent en moltes novetats de BCN. Sembla que els cambrers o maîtres, estiguin ensinistrats en intentar inflar les factures.

La Estrella Tiquet

Punt de vista global de 3(o+)aTaula

Finalment si voleu llegir la crònica de 3(o+)aTaula, del dia de la visita conjunta al 2017, feu clic a la següent imatge,

I si voleu veure altres restaurants de la zona Born, que tinc publicats, feu també clic a la següent imatge,