La Giberga, és un restaurant recomanable a Reus, que ofereix bon producte amb bones elaboracions, funcionant sense pretensions ni ínfules. La carta de vins molt encertada i amb preus molt ajustats.

La Giberga

Carrer d’en Vilar, 12, Reus

Enllaç al seu Facebook

TEL.: 977 34 29 47

Restaurant La Giberga vista

Reus, com ja fa dies insisteixo, és actualment una ciutat molt viva i amb una oferta gastronòmica increïble.

Passejant un migdia per Reus, sorprèn la quantitat de turisme de nivell, que et trobes a partir de les rutes Gaudí. Segurament aquest turisme també està a BCN, però queda diluït, per l’altre d’«alcohol i festa».

 

Com deia en un post anterior, Reus és una verdadera capital gastronòmica. A més del meu apreciat Ferran Cerro tinc publicats Vítric i Atzucac, SanRomà just a tocar, així com Més que Tapes o la darrera descoberta Le Bistrot.

Però a la que parlo amb gent d’allà, em referenden el que dic, però encara em recomanen algun més. I són gent de confiança amb bona credibilitat.

I no penseu pas que és «patriotisme de territori» 😂. De fet, visc a Cambrils i a nivell restauració podeu veure que el meu hàbitat és BCN. I fins fa cinc anys vivia de sempre a Sabadell i en els darrers deu anys, només en tenia un de publicat.

Tornant a La Giberga, dir que es tracta d’un lloc de confiança, en què ells mateixos s’han marcat uns objectius assolibles i sense ínfules, amb la garantia de bon producte i bones elaboracions.

Que ofereixen a La Giberga

Els migdies es limiten a un bon menú amb diferents opcions i a un preu ben ajustat, mentre que els vespres, només obren a la nit divendres i dissabte i a la carta. I tenen un menú de migdia de cap de setmana i festius.

Aquest és el menú de migdia del dia feiner que varem anar-hi. I amb un munt de coses que venien de gust 😍.

La Giberga menu

Que vam demanar

Com he dit abans veiem un munt de coses que venien de gust del menú de La Giberga, però calia decidir. Els ulls se me n’anaven cap a un plat d’olla barrejada que veia a la taula del costat.

Però com encara tenia el record dels cigrons dels quals vaig prendre el darrer cop, això vaig triar: els cigrons amb espinacs i ou mollet que oferien com plat per a vegetarians. Una mica de carn no m’hi hauria sobrat, però els vaig ben gaudir 😂.

La Giberga cigrons

La Marta va optar per la graellada de verdures amb pesto, que oferien com a plat per a vegans. Ja veieu que ens van els esports de risc 😂. Però he de dir que els cigrons espectaculars i la graellada, ben combinada i molt encertat el pesto.

A continuació, els plats principals, el secret de porc a la planxa amb ximixurri, mentre que la Marta va optar per la tallada de vedella amb herbes provençals.

 

La Giberga secret

La Giberga tallada

Els dos plats molt encertats i més si recordem que estem en un menú econòmic.

La veritat és que vam gaudir a La Giberga, tant o més del que ho hem fet en restaurants on els preus doblen el d’aquest tiquet. I això cal valorar-ho.

La Giberga pa

Aquest pa era una temptació i anava inclòs en el menú. I això em va recordar, que hi ha llocs a CAT on la gent es posen #exiteds, perquè segons diuen «els acullen generosament com si fossin de la família» i amb un preu del menú superior 100 € i si volen pa, els casquen 5 €… 😂😂.

Postres i vins a La Giberga

Les postres, ja les veieu a la llista i vam optar pel raïm  per a mi i també pel coc casolà amb avellana.

Finalment comentar que, la carta de vins  de La Giberga, és molt destacable amb vins de proximitat, ben triats i amb preus molt ajustats. Aquest cop ens vam deixar servir el vi que anava amb el menú, que de fet no vaig tastar, respectant la meva dieta de poc alcohol.

Reflexions i Conclusions

La Giberga és d’aquells llocs, que en els meus temps laborals i tenint-lo prop de la feina, hagués anat sovint al menú de migdies. Tal com feia fa anys al el meu estimat 9 de la Borriana a Sabadell, a prop d’on vivia.

El producte és bo, les elaboracions també i ofereixen un menú, que segurament us deixarà satisfets i amb la cartera poc perjudicada. I, per tant, pot ser un lloc ben recomanable per qualsevol visita a la zona. També cal dir que el local és acollidor, actual, lluminós, ben ventilat i amb les taules prou separades.

Finalment, aquí teniu el tiquet a La Giberga, que no té cap sorpresa.

La Giberga tiquet

Resum a La Giberga

  • Un lloc senzill i sense ínfules a Reus
  • I amb bon producte i ben elaborat
  • Servei agradable
  • El menú de migdies, ofereix una RQP molt bona
  • Carta de vins de proximitat i molt ben escollida
  • En conseqüència La Giberga, és molt recomanable

Per últim, si voleu veure la crònica d’altres llocs recomanats en la ruta interior que va de Reus al Delta, passant per Falset, feu clic a,