La Giberga és un restaurant molt recomanable a Reus, que ofereix bon producte amb bones elaboracions, funcionant sense pretensions ni ínfules. La carta de vins molt encertada i amb preus molt ajustats.
Veníem d’un estiu carregat de sortides, de les quals la darrera va ser Astúries on vam anar amb moltes expectatives gastronòmiques.
Un cop fet balanç i com sempre obviant els estrellats o massa mediàtics, l’àpat que ens va quedar en el record, va ser el més humil en un restaurant sense ínfules en el poble de Grullos.
I no és pas que haguéssim menjat malament a cap dels altres, però a mi que m’agrada analitzar les coses amb fredor i vivint els restaurants amb una certa distància, de cap dels altres 5 que vam anar, em va quedar record per a tornar.
I filosofant una mica del tema amb la Marta i buscant llocs equivalents d’aquí, al que va ser el nostre top, vam pensar que feia massa temps que no tornàvem a La Giberga. I ja us avanço que la cosa va anar de primera.
Com ja més d’un cop he repetit, Reus és actualment una ciutat molt viva i amb una oferta gastronòmica increïble, que la converteix és una verdadera capital gastronòmica. A més del Ferran Cerro tinc publicats Vítric, SanRomà just a tocar de Reus, així com la darrera descoberta Le Bistrot.
I a la que parlo amb gent d’allà, em referenden el que dic, però encara em recomanen algun més. I són gent de confiança amb bon criteri gastronòmic. Però tornem a La Giberga, que de fet és l’objectiu d’aquest post.
Que ofereixen a La Giberga
Els migdies es limiten a un bon menú amb diferents opcions i a un preu ben ajustat, mentre que els vespres, només obren la nit divendres i dissabte i a la carta.
Aquest és el menú de migdia del dia feiner que vàrem anar-hi. I amb un munt de coses que venien de gust 😍. Es tracta d’un d’aquells menús, que tantes coses t’agraden, que et fa ràbia haver d’escollir.
I el menú ofereix prou possibilitats i si encara en trobeu poques, teniu algunes opcions que comporten suplement. Algunes cartes trobaríem, que no ofereixen gaire més possibilitats i fins i tot en presumeixen.
Que vam demanar
Com primers a La Giberga, vam optar per l’«ensaladilla russa clàssica» i una crema de verdures. Les ensaladilles russes són com un vici per a mi. I aquesta la puc definir com molt honesta, que ja és prou bon qualificatiu avui en dia.
I va arribar en una quantitat, que en alguns dels llocs de BCN que vaig, aquells del lamentable «aquí todo se comparte», d’aquesta ració en farien sis 😂. Crec recordar que ha estat el primer cop, que una russa m’ha costat d’acabar per la seva quantitat.
La Marta va optar per la crema de verdures, crostons i formatge, que va merèixer els mateixos qualificatius: bona i honesta.
Tot seguit, els plats principals, el cap i pota de vedella, per a mi, mentre que la Marta va optar pel conill a la cassola amb popets.
Quan llegíem la carta, els dos ja ens vam fixar en aquests dos plats i vam optar per demanar un de cada i compartir-los una mica. Els dos plats realment molt encertats i al nostre gust.
La veritat és que vam gaudir a La Giberga, tant o més del que ho hem fet en restaurants on els preus doblen de llarg el d’aquest tiquet. I això cal valorar-ho.
I aquest pa, inclòs en el menú, era una temptació. I això em va recordar llocs, on la gent es posen exiteds, perquè segons diuen «els acullen generosament com si fossin de la família». I amb un preu del menú superior 100 €, si volen pa, els casquen 5 €… 😉. De fet, sempre he pensat, que alguns associen el mot «generositat» al fet que els fotin la rosca i un rotllo ben elaborat 🤷🏻♂️.
Postres i vins a La Giberga
Les postres, ja les veieu a la llista i vam optar pel sorbet de meló, llimona i menta per a mi i també pel coc d’ametlla que eren les postres del dia.
Finalment, cal comentar, que la carta de vins de La Giberga, és molt destacable amb vins de proximitat, ben triats i amb preus molt ajustats. Aquest cop vam renunciar al vi que anava amb el menú, per compensar els excessos de les darreres setmanes i també respectant la meva dieta de poc alcohol.
Reflexions i Conclusions
Passejant per Reus, sorprèn la quantitat de turisme de nivell, que et trobes a partir de les rutes Gaudí. Segurament aquest turisme també està a BCN, però queda diluït, per l’altre de «patacada».
Tornant a La Giberga, dir que es tracta d’un lloc de confiança, en què ells mateixos s’han marcat uns objectius assolibles i sense ínfules, amb la garantia de bon producte i bones elaboracions.
I oferint un menú, que segurament us deixarà satisfets i amb la cartera poc perjudicada. I, per tant, pot ser un lloc ben recomanable per qualsevol visita a la zona. També cal dir que el local és acollidor, actual, lluminós, ben ventilat i amb les taules prou separades.
I una bona mostra de les seves bondats, és que divendres migdia quan hi vam anar, no s’entrava allà sense reserva. Per tant, ja sabeu que us recomano 😉.
Finalment, aquí teniu el tiquet a La Giberga, que no té cap sorpresa.
Resum a La Giberga
- Un lloc senzill i sense ínfules a Reus
- I amb bon producte i ben elaborat
- Servei agradable i professional
- El menú de migdies, ofereix una relació qualitat-preu molt bona
- Carta de vins de proximitat i molt ben escollida
- I quasi imprescindible reservar
- En conseqüència La Giberga, és molt recomanable
Per últim, si voleu veure la crònica d’altres llocs recomanats en la ruta interior que va de Reus al Delta, passant per Falset, feu clic a,
Bon dia i bon diumenge.
Crec que ja n’hem parlat per aqui de La Giberga. Éssent per a mi un restaurant essencial de Reus que com dius, hi ha moltíssima oferta. Només dir que dijous volia sopar i va ser difícil trovar taula als llocs on volia i a més anava sol.
M’agraden molt els plats de xup xup, els estofats i els rostits, amb uns productes de primera. Com dius, també fa temps que no hi he anat, més aviat perquè quan podia era ple.
Salut!!
Bon dia!
Tal com dius és un lloc essencial i si féssim una valoració «menjar a gust» versus «cost», quedaria en lloc Top.
Reus té èxit gastronòmic i ho celebro.
Si un dia saps amb antelació que vas a dinar a Reus, podem intentar coincidir i així ens salidem.
Salutacions!
Genial!! T’aviso i podem fer una Giberga, per exemple…
Sí… o un Bistrot… Variació en tenim! Millor m’avisis per Twitter, que el tinc més actiu.
Aquest el tinc pendent des de que el vaig conéixer durant la pandèmia i els videos que ens comentàvem entre nosaltres.
Una cuina molt atractiva.
Salut!
És un lloc molt interessant i amb una relació qualitat-preu difícilment millorable.
Salut!
Moltes gràcies per la teva crònica també tant honesta, s’agraeix doblement perquè l’ honestedat en aquests dies no és gaire valorada, contents de que gaudissiu del nostre menú . Fins la propera! 🤗
Content de fer-la!
Fins la propera!
Salutacions
Bon día Ricard, que se’n ha fet del ‘Celler del Padrí’?
Prenc nota de la Giberga.
Bon dia
Bon dia Vicenç,
No en tinc ni idea. Sé que porta temps tancat, però no sé pas com ha anat.
Salutacions,