La Giberga, és un restaurant recomanable a Reus, que ofereix bon producte amb bones elaboracions, funcionant sense masses pretensions ni ínfules. La carta de vins molt encertada i amb preus molt ajustats.
Després del lamentable programa #JocdeCartesTV3, que evidentment no vaig veure, però estic al dia de les «aventuretes del gracioset» a partir dels articles de l’amic Bonet, vaig pensar que calia restituir una mica, la imatge gastronòmica de Reus. Si voleu llegir l’article d’en Miquel, feu clic aquí.
Reus té llocs interessants en el món gastronòmic. Ja sabeu que per mi, Ferran Cerro és un lloc molt especial i si feu clic al seu nom, us portarà al darrer post. Però si aquest és per mi el Top 1, hi ha companys molt dignes de pòdium. Alguns els conec i altres em queden per conèixer, però en tinc bones referències.
La Giberga està entre els llocs de confiança, en què ells mateixos s’han marcat uns objectius assolibles i sense ínfules, amb la garantia de bon producte i bones elaboracions. Els migdies es limiten a un bon menú amb diferents opcions i a un preu ben ajustat, que puja una mica més en dies no feiners.
També els vespres ofereixen un altre interessant menú a preu tancat, a més de carta.
Que vam demanar a La Giberga
Vam anar un migdia aprofitant algunes compres a fer a Reus i per tant només disposàvem de l’opció de menú. La sorpresa va ser trobar un menú que va resultar molt satisfactori.
Sempre dic que les opinions de restaurants són molt subjectives, per més que molts es pensin tenir un paladar tocat pels Déus i les vulguin vendre com objectives. Dit això, el menú ens va agradar, només de llegir-lo.
Potser sóc d’extrems, però sempre dic que hi ha menús, en què arrufes el nas i dius, «a veure què puc escollir de la llista», mentre que en trobes d’altres, en què escolliries TOTS els plats. I aquest va ser el cas. Feina de decidir,
La decisió final va ser per començar, els bunyols de bacallà amb all i oli i els cigrons estofats amb xorisso bledes i espinacs . Mireu quin bé de Déu de plats,
I com segons i tot la temptació de l’arròs de tros amb conill i costelló, vam escollir la tallada de vedella amb ximixurri i patata amb formatge i el tonkatsu de salmó amb arròs saltat i salsa ponzu.
La veritat és que vam gaudir tant o més del que ho hem fet en restaurants on els preus doblen el d’aquest tiquet. I això cal valorar-ho.
Postres i vins a La Giberga
Les postres, ja les veieu a la llista i vam optar pel flam de mató per a mi, mentre la Marta va anar cap al pastís del dia, que era «pastís de formatge». El flam molt correcte i quan vaig tastar el pastís, em va recordar algun dels pastissos de formatge que posen catxondos a més d’un instagramer, en alguns restaurants de moda a BCN.
La diferència clau és que les de BCN, són més «líquids», però recordant un cop més la subjectivitat dels gustos, a mi no em fan el pes, com tampoc m’el fan aquests de moda a BCN. I en canvi a la Marta li va encantar.
Per últim, la carta de vins de La Giberga, és molt destacable amb vins de proximitat, ben triats i amb preus molt ajustats. Curiós un breu apartat al final de la carta amb «vins de fora», que és un punt més a destacar del lloc. Vam escollir el Terroir al Límit Històric, que ens va encantar i va resultar d’aquestes ampolles que es queden curtes.
Reflexions i Conclusions
La Giberga és d’aquells llocs, que en els meus temps laborals i tenint-lo prop de la feina, hagués anat sovint al menú de migdies. Una mica com feia fa anys amb el meu estimat 9 de la Borriana a Sabadell, a prop d’on vivia.
El producte és bo, les elaboracions també i ofereixen un menú, que segurament us deixarà satisfets i amb la cartera poc perjudicada. I per tant pot ser un lloc ben recomanable per qualsevol visita a la zona. També dir que el local és acollidor, actual, lluminós i ben ventilat. I les taules, parlant en tema Covid, estan ben separades.
Resum a La Giberga
- Un lloc senzill i sense ínfules a Reus
- I amb bon producte i ben elaborat
- Servei agradable
- El menú de migdies, ofereix una RQP molt bona
- Carta de vins de proximitat i molt ben escollida
- En conseqüència i d’acord amb aquesta visita, molt recomanable
Per últim, si voleu veure la crònica d’altres llocs recomanats en la ruta interior que va de Reus al Delta, passant per Falset, feu clic a,
Molt bé La Giberga.
No puc afegir res més del que has dit. Un es sent molt bé al local, amb una cuina senzilla però de molta qualitat on el menú està sempre molt equilibrat.
Per a mi dels millors de Reus i de la comarca, sense dubte.
El Joc a Cartes és un programa d’entreteniment per a persones que el necessiten. No hi ha gastronomia ni tampoc cuina. És un Chicote a la catalana però el primer, al menys, no enganya tant..
Una abraçada!!
Just tal com ho veus, també ho veig.
A més conec l’història de la Giberga i la Mai que està a la cuina. És d’aquelles històries boniques d’aconseguir un objectiu que s’havia fixat.
La carta de vins, també molt destacable i podria servir d’exemple a molts restaurants de la zona.
Una abraçada!
Aquest el tinc pendent perquè durant el confinament vam començar a parlar d’alguna recepta entre nosaltres i tinc ganes de tastar la seva cuina.
Ja trobaré el dia per anar-hi 🙂
Referent al Joc de Cartes, un programa que al principi anava de cuina i ara és més “salseo” que una altra cosa.
El que no acabo d’entendre és com els restaurants volen participar, jo no ho faria.
Em va sorprendre que el A 3 mans ho fes, un restaurant que fa molt bona cuina i del que erem clients habituals (la Meritxel no té aquesta mala baba davant els clients)
A la fi acabes sense cap motivació per anar als restaurants que hi participen. També era clienta del Taller del Serrallo i a partir de guanyar el Joc de Cartes va eliminar el menú diari i ja no hi he tornat per això i diverses circumstancies. Una vegada vaig anar a Cunit a un d’arròs (sense saber que havia participat al programa) i va ser una aixecada de camisa i un “mai més”.
El programa és com un buldòzer i els participants bojos o estúpids. Com pots tenir la cuina bruta, el menjar en mal estat, no saber-te els plats/ingredients de la carta, etc, etc…
És com si un estudiant va a un examen, li diuen les preguntes un mes abans i suspèn, és de ser inútils!!!!!
Resumint, hauré de buscar data i fer un mos a La Giberga.
Salut!
T’he contestat amb lo de la llista i no ho he fet al lloc correcte i m’ha sortit el missatge abans del que calia.
El tema Joc de Cartes, actualment, feia a trobar algú que vulgui participar. I els que hi participen ja són en general potulada o que van pels 5.000€ de premi, una mica a la desesperada.
La gent de restauració, tampoc està preparada per actuar i no tenen cap assessor d’imatge, cosa que provoca algun dels disasters que hem patit darrerament.
Diuen que el programa havia estat menys potul…. però també conec algun cas que després de sortir al programa (el mite de sortir a la tele), s’han «venio parriba» i llavors la caiguda és més forta.
El món de la restauració, té molta proporció de «potulada», que fa que quan trobes gent normal o bona, quasi calgui remarcar-ho. Ja és trist quan hem de dir «els cambrers ens van tractar molt bé», quan hauria de ser la normalitat.
Parlant de la Giberga, de veritat que vaig gaudir el menú aquest, més que els d’altres llocs amb preu final doble o triple.
Salut!!
Si no rstan bones, no val #yatusabeh
😂😂
Trobava a faltar aquest en la teva llista, perquè tot i que sense fer soroll, és un lloc molt interessant i amb bona carta de vins.
Abraçada!
hahahaha, ja el tenia fixat però ja te m’has adelantat!!!! 🙂
No puc més que agraïr el teu comentari , quan es valora la feina que fas és la millor medicina per tirar endavant sobre tot en els temps que corren .
Per cert a naltros també ens van cridar per anar a jugar a la tv3 però on hem d’anar uns mindundis com naltros a la tele! Això és per gent guapa i glamurosa , amb saber estar i educació exquisida no?
Salut i fins la propera
Ja saps que sempre escric el que penso i com que ens va agradar, així ho escric.
Si no ens hagués agradat, no hauria escrit res. Només escric en negatiu, quan m´he sentit enganyat per maniobres i publicitats fraudulentes.
Del tema TV, penso que ara per anar a TV3, en aquests programes, el requisit és «com més potul i xavacà, millor.».. I per tant, no us veig a la TV.. 😂
Fins la propera!!
estic al·lucinant amb els preus… i la pinta dels plats!!!! a mi ara m’han posat un de l’estil al barri i estic emocionada i tot!!
Si…. d’acord que és un menú, però realment espectacular. I amb bona carta de vins…
Tota la raó amb la descripció de La Giberga i que el principal “problema” és haver de triar els plats. Molt bona feina de la Mai, l’Aleix and co.
Gràcies per deixar el comentari. Molt bona feina fan!!
Salutacions,
No havia vist la teva nova reflexió, com ara no tens +/- un dia de sortida…ja que parleu del famous “Joc” és una fórmula de Magnolia TV que busca audiència al preu que sigui 4 Ristoranti, Mu restaurant rocks (original) Juego de Cartas a Euskadi (recordo un cameo) La Cuenta por Favor a Madrid etc….que espereu…una productora que té SUPERVIVIENTES, GANDIA SHORE, MHYV etc……per cert cada contrincant té un supervisor que saps treure el pitjor de cadascú. No el veia però ara amb les apps algún capítol cau precisament arrel d’un comentari teu de Cambrils. Al tema aquest de Reus té bona pinta però pels cops que vaig continuaré amb el gran FC. Salut
Del tema programes TV varies, poc tinc dir… Faig zero és de TV… ni amb antena ni a la carta. Com sempre dic #potulades varies….
Del tema restaurants de Reus, no hi ha massa comparació entre els dos. La Giberga, és un lloc ben decorat i confortable, amb un menú de quasi 15€ que podria competir en qualsevol rànquing de menús excel·lents a nivell CAT. I FC és una altre història….
Salut!!
Avui hem anat a la Giberga , com dius el diumenge una mica mes alt de preu (23), de primer una amanida amb formatge feta mol bona , despres un fricando excelent i per acabar una petita taula de formatges . Amb la gana no he fet fotos 😪 . Bona recomanacio .
Content de que us hagi agradat.
Un lloc molt honest!
Salutacions i gràcies pel feed back