La Giberga, és un restaurant recomanable a Reus, que ofereix bon producte amb bones elaboracions, funcionant sense masses pretensions ni ínfules. La carta de vins molt encertada i amb preus molt ajustats.

La Giberga

Carrer d’en Vilar, 12, Reus

Enllaç al seu Facebook

TEL.: 977 34 29 47

Restaurant La Giberga vista

Després del lamentable programa #JocdeCartesTV3, que evidentment no vaig veure, però estic al dia de les «aventuretes del gracioset» a partir dels articles de l’amic Bonet, vaig pensar que calia restituir una mica, la imatge gastronòmica de Reus. Si voleu llegir l’article d’en Miquel, feu clic aquí.

Reus té llocs interessants en el món gastronòmic. Ja sabeu que per mi, Ferran Cerro és un lloc molt especial i si feu clic al seu nom, us portarà al darrer post. Però si aquest és per mi el Top 1, hi ha companys molt dignes de pòdium. Alguns els conec i altres em queden per conèixer, però en tinc bones referències.

La Giberga està entre els llocs de confiança, en què ells mateixos s’han marcat uns objectius assolibles i sense ínfules, amb la garantia de bon producte i bones elaboracions. Els migdies es limiten a un bon menú amb diferents opcions i a un preu ben ajustat, que puja una mica més en dies no feiners.

També els vespres ofereixen un altre interessant menú a preu tancat, a més de carta.

Que vam demanar a La Giberga

Vam anar un migdia aprofitant algunes compres a fer a Reus i per tant només disposàvem de l’opció de menú. La sorpresa va ser trobar un menú que va resultar molt satisfactori.

Sempre dic que les opinions de restaurants són molt subjectives, per més que molts es pensin tenir un paladar tocat pels Déus i les vulguin vendre com objectives. Dit això, el menú ens va agradar, només de llegir-lo.

Potser sóc d’extrems, però sempre dic que hi ha menús, en què arrufes el nas i dius, «a veure què puc escollir de la llista», mentre que en trobes d’altres, en què escolliries TOTS els plats. I aquest va ser el cas. Feina de decidir,

La Giberga menú

La decisió final va ser per començar, els bunyols de bacallà amb all i oli i els cigrons estofats amb xorisso bledes i espinacs . Mireu quin bé de Déu de plats,

La Giberga bunyols

La Giberga cigrons

I com segons i tot la temptació de l’arròs de tros amb conill i costelló, vam escollir la tallada de vedella amb ximixurri i patata amb formatge i el tonkatsu de salmó amb arròs saltat i salsa ponzu.

La veritat és que vam gaudir tant o més del que ho hem fet en restaurants on els preus doblen el d’aquest tiquet. I això cal valorar-ho.

Postres i vins a La Giberga

Les postres, ja les veieu a la llista i vam optar pel flam de mató per a mi, mentre la Marta va anar cap al pastís del dia, que era «pastís de formatge». El flam molt correcte i quan vaig tastar el pastís, em va recordar algun dels pastissos de formatge que posen catxondos a més d’un instagramer, en alguns restaurants de moda a BCN.

La diferència clau és que les de BCN, són més «líquids», però recordant un cop més la subjectivitat dels gustos, a mi no em fan el pes, com tampoc m’el fan aquests de moda a BCN. I en canvi a la Marta li va encantar.

Per últim, la carta de vins  de La Giberga, és molt destacable amb vins de proximitat, ben triats i amb preus molt ajustats. Curiós un breu apartat al final de la carta amb «vins de fora», que és un punt més a destacar del lloc. Vam escollir el Terroir al Límit Històric, que ens va encantar i va resultar d’aquestes ampolles que es queden curtes.

La Giberga Terroir al limit

Reflexions i Conclusions

La Giberga és d’aquells llocs, que en els meus temps laborals i tenint-lo prop de la feina, hagués anat sovint al menú de migdies. Una mica com feia fa anys amb el meu estimat 9 de la Borriana a Sabadell, a prop d’on vivia.

El producte és bo, les elaboracions també i ofereixen un menú, que segurament us deixarà satisfets i amb la cartera poc perjudicada. I per tant pot ser un lloc ben recomanable per qualsevol visita a la zona. També dir que el local és acollidor, actual, lluminós i ben ventilat. I les taules, parlant en tema Covid, estan ben separades.

Resum a La Giberga

  • Un lloc senzill i sense ínfules a Reus
  • I amb bon producte i ben elaborat
  • Servei agradable
  • El menú de migdies, ofereix una RQP molt bona
  • Carta de vins de proximitat i molt ben escollida
  • En conseqüència i d’acord amb aquesta visita, molt recomanable

Per últim, si voleu veure la crònica d’altres llocs recomanats en la ruta interior que va de Reus al Delta, passant per Falset, feu clic a,