La Kabane és un bistrot que podeu trobar al barri de Gràcia i que té el seu encant. No hi busqueu luxe ni cuina elaborada, però si hi trobareu solucions per un àpat informal i lluny de la uniformitat que regna avui en dia a les noves obertures de BCN.

De tant en tant, m’agrada sortir del meu cercle de restaurants i tastar alguna cosa nova i si pot ser original. Em vaig assabentar una mica de casualitat d’aquest bistrot i ja em va faltar temps per anar-hi. També he de dir, que de sempre he estat, bastant francòfil.
França és un país amb el que he tingut molta relació, fins i tot laboral, i en el que sempre m’he sentit molt ben tractat, potser perquè fa anys parlava el seu idioma amb la mateixa traça que el castellà. I amb això, els que em coneixeu, i m’he sentit parlar en castellà, sabeu que no em tiro floretes.
Però com molts cops comento, allà sempre m’he sentit bé i he escoltat molts cops el «vous parlez très bien notre langue» i fins i tot que els encantava el meu accent. I això en contrast amb Espanya, on més d’un cop m’he sentit, una mica com retret «vaya accento catalán tiene usted». I dit per gent, que si els hi faig escriure-ho, posarien «valla acento…».
En fi, que cap allà vam anar a provar sort dimecres vespre, en un local rústic però ben agradable
Que ofereixen a La Kabane
A la seva web, tot i que de manera rudimentària, mostren la seva oferta. Però només amb el missatge que es poden demanar plats tot el dia, ja es dedueix que poca cuina fan.
Les terrines, rillettes i embotits lògicament no es cuinen. I plats com per exemple el confit de canard o el cassoulet, sempre han estat conserves. Aquí teniu una mostra de la seva oferta.
Que vam demanar
Anàvem amb la idea de compartir coses i vam demanar uns rilletes de tonyina i una terrina de carxofa i olives verdes. Van arribar molt ben presentades, acompanyades d’un pa de baguette molt bo. No em va sortir la foto del conjunt, però si tinc les dels recipients de les terrines i una de semblant que he agafat del seu Instagram.
Tot seguit un assortiment d’embotits de l’Auvergne. Molt correctes i també amb bona presentació.
I com són plats que conviden a pa i aquest era bo, ja quasi estàvem tips amb això. I ho dic per mostrar la possibilitat d’anar a fer un sopar informal i lleuger.
Però quedava el tercer plat, que jo hagués triat la petite fondue Savoyarde. Però el meu fill, segurament enyorant les tartiflettes que jo feia quan ell vivia a casa, va proposar la tartiflette.
I clar, el plat va punxar una mica. Perquè la comparació amb la que faig habitualment amb un formatge Reblochon fermier identificat amb la seva típica «pastille de caséine verte», barrejat de manera abundant amb patates seleccionades i un sofregit ben cuidat, no hi ha color.
Però en tot cas, i més pels no habituals a la tartifette, un plat ben correcte.
Vins i postres
La carta de vins a La kabane, que també podeu veure a la seva web, ja d’entrada ofereix molts vins a copes i amb una breu explicació. Contrasta en el tracte a copes que encara queda en algun lloc en que en demanar-ne, et deixen anar el maleit «blanco o tinto?» i ja alguns a nivell «master» quan si per exemple dius que els vols blanc, et preguntes «como le gusta?… seco, afrutadito..?».
Vam demanar una copa de Côtes du Rhône i per a mi una de Chardonnay. Ben correctes.
Pel que fa a les postres, apareixen amb una safata de postres, dels que tenen anomenada a França i podeu veure ben fotografiats a la seva web i pel que es veu, els hi donen força importància.
Vam compartir un éclair au café, prou correcte. Segur que no era fet de la casa, però si tenen alguna pastisseria de confiança que els serveix bon producte, res a dir.
Conclusions i reflexions a La Kabane
Va anar d’un pèl que no anem a La kabane. Ja sabeu que em nego a reservar per telèfon i vaig provar de fer-ho per mail. Cap resposta i penses, igual els ha anat al spam. El segon intent va ser a partir del seu formulari i quan premia acceptar, sortien missatges d’error.
Quan vull soc persistent i vaig pensar, provaré amb un privat d’Instagram, i va haver-hi sort. Ja el següent pas hauria estat provar per Tik Tok, però ja seria massa. S’ha convertit en un joc per a mi: si no puc reservar sense trucades, no vaig al lloc.
Si visqués a Gràcia, seria un lloc al qual aniria de tant en tant a fer algun sopar informal. És econòmic, té bon tracte, públic modernet, però bé i a més podria practicar francès. Temptador per a mi.
I el servei molt agradable. Pel que vam veure, una parella de mitjana edat, francesos i amb ganes de fer-ho bé.
Com a resum, recomano La kabane si sou conscients que aneu a un lloc amb els paràmetres que he comentat. Per la meva part, hi tornaria ben a gust.
Resum de La Kabane
- Un lloc senzill a l’estil bistrot
- Plats senzills i típicament francesos
- Bons embotits i formtges
- Soluciona un àpat informal
- Tracte i públic agradable
- Preus molt amables
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
És un dels meus llocs habituals quan em perdo per per Gràcia un diumenge al vespre per picar alguna cosa i plegar veles. Destacable el tracte amable, cada vegada menys habitual. Recomanable.
Content de veure que coincidim
A mi em va agradar. però com només he anat un cop, penses que no hagi estat un miratge. Però veig que no?
Salutacions!
I segons he vist a la carta amb preus més d’aquí que d’allà.
Salut!
Sí, d’acord que el lloc és senzill, però els preus són molt amables.
Dels llocs que de tenir a prop, més d’un cop aniria algun vespre a picar alguna cosa.
Salut!