La Lubina restaurant, és molt bon lloc de peix a BCN, amb ambient i decoració molt clàssics, que funciona en paral·lel a les noves tendències, com si les modes no anessin amb ells. Amb bon producte i racions gens escasses. No és econòmic, però la qualitat té un cost  

La Lubina Restaurant

Viladomat 257

www.lalubinarestaurant.com

TEL.: 934 30 03 33

La Lubina Restaurant

La Lubina Restaurant-interior

La Lubina és un d’aquells restaurants amb història, que porta una vida paral·lela a les tendències actuals, funcionant amb discreció i sense fer soroll.

Va sorgir a partit d’un restaurant anomenat  “Port L’Escala“,  situat al barri de Sants-Les Corts, que 8 anys després, va derivar en el nou projecte La Lubina que va obrir al desembre de 1994. I a partir d’aquesta data, s’ha anat actualitzant fins el moment actual (dades extretes de la seva web, doncs vam anar com és habitual, amb total anonimat).

L’interior del restaurant, és d’un tall clàssic total, amb taules ben parades, mantells ben planxats i vaixella ben posada. Res a veure amb les taules rústiques sense mantell i la rebuda #holachicos. I no és pas que jo sigui dels que protesten massa de les taules nues, doncs m’he acabat acostumant.

La carta que podeu veure a la seva web, està basada en el peix i el seu producte estrella, com és d’imaginar, és el llobarro i en concret fet a la sal.

Que vam menjar…

Vam començar compartint uns calamars a la romana, dels que mereixen aquest nom i també un pop a la gallega, de bona qualitat. Els plats no són econòmics, però si valorem la qualitat i la quantitat, s’entén millor el cost final. De fet comentàvem mig en broma que amb aquest dos i unes postres, ja ens haguéssim pogut donats com sopats.

La Lubina Restaurant-calamar

La Lubina Restaurant-pop

I de segon va arribar el llobarro a la sal, que em feia una mica de por, al ser un plat que mai demano, degut a que el 90% de les ocasions arriba massa cuit pel meu gust. Però aquí calia demanar el plat estrella i va arribar cuit al punt, sense excessos. També he de dir que a mi m’hagués agradat encara una mica menys cuit, però entenc que això provocaria que més d’un client els retornaria el plat.

La timidesa i el fet de no ser un cuqui-Instagramer, em va impedir obtenir la foto de la peça sencera i el trencament de la capa de sal. Per tant, us toca la del plat  🙂

La Lubina Restaurant-llubina

 

Reflexió al voltant dels punts ce coccció…

Permeteu-me la reflexió dels que van de gurus ridículs i pontifiquen “le faltava cocción” o “le sobrava cocción”. Com si el seu paladar fos un jutge parlant ex càtedra… Hi ha un ventall de coccions possibles i a mi m’agrada l’extrem inferior i és tant respectable com el que li agrada el superior… Jo amb el cor del llobarro a 54ºC, soc feliç… Coneixeu algun d’aquests amb paladars prèmium? 🙂 🙂

La Lubina Restaurant-comic

El servei era amable i mostrava professionalitat. I en el tracte i en el trencament de la sal, ho van mostrar.

Per un dia vam demanar vi a copes. Doncs qui m’acompanyava, just acabat de sopar, li calia seguir treballant , acabant un projecte de feina i com sempre dic, el vi a copes sempre sol ser una assignatura pendent i vam acabar amb l’Alvarinyo recomanat de la casa…

Vam compartir unes postres, que es veien prou artesanals.

La Lubina Restaurant-postres

En fi, que un sopar amb molt bon producte i bon tracte, en un entorn molt clàssic. Pel meu gust personal, diria que massa clàssic. I com el producte era abundant i molt bo, doncs el preu, va ser aquest.

La Lubina Restaurant-tiquet

La Lubina Restaurant-preu

RESUM

  • Un molt bon lloc de peix a BCN
  • Ambient i decoració molt clàssics
  • Funcionant en paral·lel a les noves tendències
  • Bon producte i racions gens escasses
  • No és econòmic, però la qualitat té un cost