La Perla és un restaurant a BCN, que si no coneixeu ja feu tard. Amb cuina tradicional catalana de mercat i producte de primer nivell.
Nova trobada de 3(o+)aTaula i aquest cop la tria era a càrrec meu.
Feia temps que no anava a la Perla i en tenia ganes. Però com només obren de migdies, era un obstacle per a mi, que molts dels àpats que faig per BCN, són de vespres.
Avanço que vaig trobar La Perla millor que mai. La sala és gran i sent un dimecres migdia, sense menú i amb preus no econòmics (després parlaré d’aquest tema), trobar el lloc bastant ple, ja dona senyals.
Si tinguessin alguna agència seriosa que els fes una campanya de comunicació, seria difícil reservar taula. Doncs si algunes agències aconsegueixen portar públic a llocs infumables, més fàcil ho tindríem aquí, que el producte és de primeríssim nivell i està molt ben cuinat.
L’he recomanat a moltes amistats i he de dir que he rebut alguna crítica. Dues de fortes en concret. Però resulta que havien anat diumenge (actualment ja no obren en diumenge!) i ja imagineu el xou. Amb públic familiar, amb gana i ganes de gresca, poden arruïnar-te un dinar. Però reitero que ara ja NO obren els diumenges 😅
A quins llocs he recomanat La Perla
Per anomenar dos de recents, un són les recomanacions que vaig escriure a principis d’aquest any i que podeu llegir a l’enllaç: Restaurants de BCN, recomanats pel 2020.
I evidentment a la Guia conjunta que fem amb els de 3(o+)aTaula i que podeu descarregar la versió actual HIVERN 2020, fent clic a,
Que ofereixen a La Perla
La carta és amplia i amb plats ben representatius de la cuina catalana. Us mostro la porció de la carta que mostra els suggeriments i en la que molts plats s’ofereixen a mitja ració. I us dic una cosa: La mida de la mitja ració de La Perla, és superior a les racions dels llocs de moda de la BCN actual 😂😂.
Per tant compte que millor demanar mitges racions i en això cal dir que qui fa de cap de sala, recomana prou bé.
Us mostro un parell de plats i així ja veieu la pinta. La primera és mitja ració cap i pota i puc afirmar que passa directe al Top de cap i potes.
I aquí teniu el bacallà que en lloc d’anar acompanyat per fesolets, per no duplicar amb un altre plat que en portava, el vaig demanar amb samfaina. I la samfaina estava com per menjar-ne plats sencers. I us ho diu un que no és massa fan de samfaines. També tot el plat és una mitja ració.
Parlaré breument del punt de cocció del bacallà. I ho faig obligat per aclarir un comentari meu, que el Jordi (que és un bocamoll) ha escrit al post conjunt 😓. Si m’aneu llegint, ja sabreu que sóc molt fan de les coccions curtes i al meu gust aquest bacallà tenia massa cocció.
Però com que no em sento el centre del món (com alguns que fan de crítics), sóc capaç d’entendre que a la resta de la gent no els hi agrada. Vaja, que si un restaurant fes cas als meus punts de cocció, li retornarien a cuina el 80% dels plats 😇.
Conclusions i reflexions
La Perla és un lloc que penso no té el reconeixent que mereixeria. De fet ni ells el busquen, ni crec el necessiten. Però seria bo que es reconegués el seu esforç per mantenir una cuina catalana, actualitzada. Que sovint llegeixo de molta gent que fan excursions a llocs tipus Sant Esteve de les Roures, per a «descobrir» que allà encara cuinen com feia la «iaia».
I no dubto que trobin llocs d’aquests i també és bo fer turisme per comarques. Però compte que a BCN, tenen un lloc amb un ventall de plats de cuina catalana, realment modèlic i difícilment igualable. I aquest lloc és La Perla.
Parlem de preus. Els preus no són econòmics i ells mateixos ho pregonen. Les matèries primeres que utilitzen són prèmium total i el producte tractat amb molta cura. Només cal que els seguiu per les xarxes i ho veureu. Web no en tenen, però en Facebook estan molt actius i al principi del post, us he posat un enllaç al seu Facebook.
Finalment recordar que La Perla té molt nom pels arrossos, dels que ofereix una bona gamma. Però com podreu veure al post conjunt, ens tiren més altres plats.
Si voleu veure el punt de vista global escrit pel Jordi i consensuat pel grup, feu clic a la següent imatge i trobareu tots els plats i el tiquet,
I com sempre mostro altres restaurants ubicats en la mateixa zona. Però com no tinc cap zona definida per aquest, per proximitat el posaré a «Poble Sec- Sant Antoni». Si feu clic veure altres llocs interessants que tinc publicats,
excel·lent restaurant!!!!
Molt..!!!
Tu si que sabes…. 🙂
Per una propera visita a San Sebastian, m'estava mirant les teves sidreries…. 🙂
Aquest lloc és garantia de bon menjar.
Salut!
San Sebastià? Gastronomika? Fòrum?
Amb la foto del bacallà que has penjat, m'has fet venir molt bons records de la primera visita…
Abraçada!!
Acabareu a la Grastronomika sense gaudir d'una bona taula. Reserveu un dia per dinar com cal.
Salut!
No… a San Sebastià, anem el mes vinent. I tot i que coincideix amb una fira de formatges, la World Chesse no sé què, anem per lliure.
Gastronòmika ja ha passat (mentre érem a Berlín) i es veu que està en decadència total… de fet l'any passat ja feia una mica de peneta…
I fent cas a la Pepa, ja reservarem alguna cosa de els que m'agraden…. Alguna recomanació concreta Pepa?… de la secció sidreries eh?
Content de que sugui l’únic desacord …. 😊
Els cops que he estat, sempre en dies feiners, ens ha agradat el lloc. I ja donant per fet que és un lloc de caire rústic.
Però tb he de dir que no fa massa, vaig rebre una queixa en privat, de que en un dia festiu, l’ambient era aclaparador.
En tot cas agraït pel comentari, que sempre són bons els feed backs
Salutacions !!
Com t’he dit per mail, estic ara a Praga i tInc dificultats informàtiques. .. 😅 O al menys crec que la resposta s’ha enviat com mail, en lloc de com comentari. Ho repeteixo ara aquí x si de cas.
El vaig publicar al 2015, però tots els de 2015, ela tinc eliminats per obsolets. Però ens va agradar i la meva opinió coincident amb la del meu amic Jordi, amb qui vaig anar. I ell, no elimina cròniques i per tant pots llegir-ho a
https://lacuinademindundi.blogspot.com/2015/01/la-cuina-del-guinardo-casa-de-menjars.html
Salutacions!.
Bocamoll jo? Però si no puc ser més innocent i angelical… 🙂
Conyes a banda, si que és cert que el bacallà preparat al jacuzzi com a tots dos ens agrada, seria tornat per molta gent…
I una reflexió… perquè no anem cada quinze dies a dinar a La Perla i ens deixem d’experiments?
Abraçada!!
Això dels punts de cocció, és un tema molt subjectiu i en el que és difícil coincidir. Per això sempre em meravello quan algú els critica com si tingués la veritat absoluta. El mateix passa amb els punts de sal…
Però si que tens raó en que millor aniríem si ens deixéssim d’experiments.
Abraçada!!
El tema La Perla és ben curiós. Bon menjar, bona atenció i sembla que passi una mica desapercebut, mentre alguns s’omplen la boca parlant de retorns a la cuina catalana, de llocs q no els arriben ni a la sola de les sabates.
Abraçada!
Hola Carles,
Tens raó, però crec que ells també passen una mica del tema i no juguen al joc.
Però com ja deus haver comprovat, tenen plats de tall clàssic, realment impecables.
Abraçada!!
Aposta segura si vols gaudir de cuina tradicional. Crec q els va molt bé sense estar a cap llista cool
Si… avui mateix en un comentari d’agraïment, venien a dir que tenen força ple. M’alegro per ells.
La seva cuina no és apte per a tothom, però fa contents als que ens agrada,
Salutacions,
Un clàssic de fa molts anys. Fa uns trenta anys i anava amb el meu marit, quan ell acabava el seu entrenament a Montjuich i ja als anys 80 s’hi menjava molt bé !!! Ara potser fa deu anys que no he anat, però veient la teva crònica i las fotos dels plats, no tardarė en tornar-hi.
Salut
Ostres Marga!.
La Marta em diu que t’agradarà, però fixa´t en les mitges racions, perquè tot és molt abundant (i bo!)
Si hi vas, ja em dius
Salut!!
Sempre he anat pensant que trobava a faltar cuina catalana per Barcelona… i veig que el que faltava era més recerca per part meva! No m’enracordava pas que ja vas publicar La Perla fa temps i ara m’has fet anotar-ho ben amunt a la llista de pendents.
És cert que tenim molts cops el xip d’anar a altres comarques a buscar aquesta cuina… però en general no se li dona protagonisme a la ciutat i sembla que no n’hi hagi!
Bon dia Albert,
Alguns altres llocs hi han, però cap amb la contundència d’aquest. A tu que com a mi ens agrada veure les cuines, darrera la barra veuràs un espai envejable on es preparen els plats.
I amb una varietat de plats de cassola espectacular..
El dia que vagis, ja em dius.
Salutacions,
Pot ser la gent va comarques pel preu.
El preu de la Perla és preu de Barcelona i aquests plats els trobes “a comarques” a un preu més baix.
En tot cas, un lloc recomanable sense dubtes.
Salut!
Seria llarg de discutir…
Pocs llocs de comarques (i parlo per intuïció només), poden oferir a diari, tot el ventall que allà tenen.
Si que en caps de setmana, molts treuen l’artilleria, però si hi vas un dimecres migdia, la cosa està més magra.
Salut!