La Perla és un restaurant a BCN, que si no coneixeu ja feu tard. Amb cuina tradicional catalana de mercat i producte de primer nivell.  

La Perla

Passeig de l’Exposició, 62

Facebook de La Perla

Tel.: 933 29 20 52

 

Nova trobada de 3(o+)aTaula i aquest cop la tria era a càrrec meu.

Feia temps que no anava a la Perla i en tenia ganes. Però com només obren de migdies, era un obstacle per a mi, que molts dels àpats que faig per BCN, són de vespres.

Avanço que vaig trobar La Perla millor que mai. La sala és gran i sent un dimecres migdia, sense menú i amb preus no econòmics (després parlaré d’aquest tema), trobar el lloc bastant ple, ja dona senyals.

Si tinguessin alguna agència seriosa que els fes una campanya de comunicació, seria difícil reservar taula. Doncs si algunes agències aconsegueixen portar públic a llocs infumables, més fàcil ho tindríem aquí, que el producte és de primeríssim nivell i està molt ben cuinat.

L’he recomanat a moltes amistats i he de dir que he rebut alguna crítica. Dues de fortes en concret. Però resulta que havien anat diumenge (actualment ja no obren en diumenge!) i ja imagineu el xou. Amb públic familiar, amb gana i ganes de gresca, poden arruïnar-te un dinar.  Però reitero que ara ja NO obren els diumenges 😅

A quins llocs he recomanat La Perla

Per anomenar dos de recents, un són les recomanacions que vaig escriure a principis d’aquest any i que podeu llegir a l’enllaç: Restaurants de BCN, recomanats pel 2020.

I evidentment a la Guia conjunta que fem amb els de 3(o+)aTaula i que podeu descarregar la versió actual HIVERN 2020, fent clic a,

Que ofereixen a La Perla

La carta és amplia i amb plats ben representatius de la cuina catalana. Us mostro la porció de la carta que mostra els suggeriments i en la que molts plats s’ofereixen a mitja ració. I us dic una cosa: La mida de la mitja ració de La Perla, és superior a les racions dels llocs de moda de la BCN actual 😂😂.

Per tant compte que millor demanar mitges racions i en això cal dir que qui fa de cap de sala, recomana prou bé.

Us mostro un parell de plats i així ja veieu la pinta. La primera és mitja ració cap i pota i puc afirmar que passa directe al Top de cap i potes.

La Perla cap i pota

I aquí teniu el bacallà que en lloc d’anar acompanyat per fesolets, per no duplicar amb un altre plat que en portava, el vaig demanar amb samfaina. I la samfaina estava com per menjar-ne plats sencers. I us ho diu un que no és massa fan de samfaines. També tot el plat és una mitja ració.

La Perla bacalla

Parlaré breument del punt de cocció del bacallà. I ho faig obligat per aclarir un comentari meu, que  el Jordi (que és un bocamoll) ha escrit al post conjunt  😓. Si m’aneu llegint, ja sabreu que sóc molt fan de les coccions curtes i al meu gust aquest bacallà tenia massa cocció.

Però com que no em sento el centre del món (com alguns que fan de crítics), sóc capaç d’entendre que a la resta de la gent no els hi agrada. Vaja, que si un restaurant fes cas als meus punts de cocció, li retornarien a cuina el 80% dels plats 😇.

Conclusions i reflexions

La Perla és un lloc que penso no té el reconeixent que mereixeria. De fet ni ells el busquen, ni crec el necessiten. Però seria bo que es reconegués el seu esforç per mantenir una cuina catalana, actualitzada. Que sovint llegeixo de molta gent que fan excursions a llocs tipus Sant Esteve de les Roures, per a «descobrir» que allà encara cuinen com feia la «iaia».

I no dubto que trobin llocs d’aquests i també és bo fer turisme per comarques. Però compte que a BCN, tenen un lloc amb un ventall de plats de cuina catalana, realment modèlic i difícilment igualable. I aquest lloc és La Perla.

Parlem de preus. Els preus no són econòmics i ells mateixos ho pregonen. Les matèries primeres que utilitzen són prèmium total i el producte tractat amb molta cura. Només cal que els seguiu per les xarxes i ho veureu. Web no en tenen, però en Facebook estan molt actius i al principi del post, us he posat un enllaç al seu Facebook.

Finalment recordar que La Perla té molt nom pels arrossos, dels que ofereix una bona gamma. Però com podreu veure al post conjunt, ens tiren més altres plats.

Si voleu veure el punt de vista global escrit pel Jordi i consensuat pel grup, feu clic a la següent imatge i trobareu tots els plats i el tiquet,

La Perla 3aTaula

I com sempre mostro altres restaurants ubicats en la mateixa zona. Però com no tinc cap zona definida per aquest, per proximitat el posaré a «Poble Sec- Sant Antoni». Si feu clic veure altres llocs interessants que tinc publicats,