La Salseta a Sitges, és un restaurant molt recomanable, que ofereix cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero. Com diu al títol, una mena d’oasi en mig de les tendències que proliferen actualment allà.
Sitges com ciutat, és una sortida molt desitjable si vius a BCN o al Vallès, però venint, com és el meu cas, de Cambrils, no aporta massa cosa.
Però recordo de fa anys, quan vivíem a Sabadell, frisàvem per anar a Sitges, on vam tenir fins i tot un apartament.
De fet, ara feia uns 4 anys que no estava allà i un cop més ha estat per una trobada amb el meu fill. Era 1 d’agost i tenia pànic a quedar-me embossat a la tornada de BCN, on fem les trobades habitualment.
Però com era el primer dia de les seves vacances, vam quedar per dinar i li vaig proposar que s’apropés a Sitges i així quedàvem a mig camí.
La Salseta és un restaurant petit, d’aquells que et sents a gust, on de l’any 1990, ofereixen cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero. I que per pròpia convicció els agrada recolzar el treball dels petits productors de la comarca del Garraf i de qualsevol lloc que produeixin aliments ecològics amb la filosofia de Slow Food.
L’objectiu que persegueixen, és que menjar al restaurant la Salseta, sigui una experiència diferent, lluint d’una gastronomia pròpia.
Que ofereix la carta de La Salseta
És una carta breu, amb moltes coses que venen de gust i que va variant en funció dels proveïdors i la temporalitat dels productes. I sempre tenen, a més, alguns plats recomanats segons mercat. Aquí teniu una mostra de la secció d’entrants.
I a la seva web, trobareu els arrossos, les carns i els peixos.
Que vam escollir…
Potser degut a la calor, vam decidir prescindir de l’arròs que havíem demanat en visites anteriors i vam optar per a compartir plats de la secció entrants i un de la de suggeriments. I els veureu tot seguit.
Va arribar primer aquest aperitiu de crema de carabassó.
I tot seguit els plats que havíem demanat de la secció entrants. El timbal de bacallà, tomàquet, ceba tendra i xató i el “ceviche” de peix.
Per continuar amb el tataki de verat amb vinagreta de fonoll i un plat de la secció de suggeriments que oferien un peix, que sempre que puc, m’agrada demanar: l’aranya de mar.
Dos peixos amb cost moderat i que poden resultar molt bons i l’aranya de mar, és un peix poc conegut, que sempre resulta. Potser un xic complicat de preparar pel tema espines, però a La Salseta, va arribar perfecte.
Finalment, i previ a les postres, l’àpat va acabar amb la coca de farina de blat amb sobrassada d’en Genís Noguera, formatge de Molí de Ger i mel de Sitges.
Carta de vins i postres
També i per arrodonir, a La Salseta, disposen d’una bona carta de vins i amb vins de proximitat, que en aquesta ocasió vam deixar ens escollissin al seu aire. I va arribar el Can Feixes de la DO Penedès, fresc configurat a partir d’un cupatge de varietats, que va ben acompanyar el dinar.
L’oferta de postres era atractiva i vam demanar el pastís de cacau i unes catanies.
Conclusions / reflexions a La Salseta
La Salseta és un lloc que ens agrada, per la seva cura amb els productes i el seu tracte proper i afable. En conseqüència, ganes de tornar-hi, tot i que Sitges, quedi una mica en zona fosca, en les meves rutes habituals.
I tot i estar a tocar el passeig marítim, no disposa de terrassa exterior. I això pot arribar a ser un desavantatge per la gent molt urbanita, que quan surt un cap de setmana, desitja menjar a l’aire lliure, malgrat les condicions, puguin ser poc favorables.
I tornant a la paraula oasi, que he esmentat al principi, La Salseta queda com un restaurant «discordant» quan fas la comparativa amb molts dels que vas trobant al voltant, on predomina una trista uniformitat, amb locals freds i cartes que semblen copiades unes de les altres.
RESUM
- La Salseta està situat a tocar del passeig marítim de Sitges
- En un local petit i acollidor amb poques taules
- Important reservar en dies punta
- Cuiden molt el producte i la seva proximitat
- Els plats molt ben elaborats
- Amb servei professional i amable
- La relació qualitat-preu és correcta
- En conseqüència un lloc a tenir a l’agenda quan aneu per Sitges
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Bona nit.
Penso la factura no és la correcte.
Aprofito per felicitar per la web i drmanar si no es podria retirar els post del Fermí Puig
.
Gràcies
Bon dia!
Gràcies per avisar. Vaig posar el tiquet del lloc anterior… ara ja arreglat…
I també pel tema Fermí Puig. Vaig pensar en retirar el post, però com estava de viatge, var pensar que ho faria a l’arribar a Cambrils i no hi vaig pensar més.
A la que pugui (ara estic contestant de l ‘Iphone), ho faig.
Salutacions,
🤨 creo que no hay que mirar las puntillas a las cosas, sino lo que es trata un buen restaurante. Uno de los mejores en sitges.
Quines «puntilles», no he de mirar?
És una crònica totalment positiva sense cap «puntilla» 🤷🏻♂️
Prova de llegir-ho de nou i fes servir el traductor….
Acabo de comer hoy, 6 comensales 4 de sitges que no habían ido nunca y gracias a Ricart ya lo conocen, calidad y trato exquisito.Moltes gracies per la feina que fas i molt agreit!!!
Bona nit,
M’alegra que us hagi agradat!
Amb aquests feed backs, em fa content veure que les estones que dedico a la web, són d’utilitat.
Gràcies per passar.
Salutacions,
I fan uns arrossos molt bons també!
Salut!
Bons, bons!
De fet és el primer cop que hi anem sense demanar-ne.
Però vam decidir fer un dinar més lleuger
Salut!