La Salseta a Sitges, és un restaurant molt recomanable, que ofereix cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero. Com diu al títol, una mena d’oasi en mig de les tendències que proliferen actualment allà.

La Salseta

Sant Pau, 35 (Sitges)

lasalseta.com

Tel.: 938 11 04 19

La Salseta entrada

 

Sitges com ciutat, és una sortida molt desitjable si vius a BCN o al Vallès, però venint, com és el meu cas, de Cambrils, no aporta massa cosa.

Però recordo de fa anys, quan vivíem a Sabadell, frisàvem per anar a Sitges, on vam tenir fins i tot un apartament.

De fet, ara feia uns 4 anys que no estava allà i un cop més ha estat per una trobada amb el meu fill. Era 1 d’agost i tenia pànic a quedar-me embossat a la tornada de BCN, on fem les trobades habitualment.

Però com era el primer dia de les seves vacances, vam quedar per dinar i li vaig proposar que s’apropés a Sitges i així quedàvem a mig camí.

La Salseta és un restaurant petit, d’aquells que et sents a gust, on de l’any 1990, ofereixen cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero. I que per pròpia convicció els agrada recolzar el treball dels petits productors de la comarca del Garraf i  de qualsevol lloc que produeixin aliments ecològics amb la filosofia de Slow Food.

L’objectiu que persegueixen, és que menjar al restaurant la Salseta,  sigui una experiència diferent, lluint d’una gastronomia pròpia.

Que ofereix la carta de La Salseta

És una carta breu, amb moltes coses que venen de gust i que va variant en funció dels proveïdors i la temporalitat dels productes. I sempre tenen, a més,  alguns plats  recomanats segons mercat. Aquí teniu una mostra de la secció d’entrants.

I a la seva web, trobareu els arrossos, les carns i els peixos.

Que vam escollir…

Potser degut a la calor, vam decidir prescindir de l’arròs que havíem demanat en visites anteriors i vam optar per a compartir plats de la secció entrants i un de la de suggeriments. I els veureu tot seguit.

Va arribar primer aquest aperitiu de crema de carabassó.

I tot seguit els plats que havíem demanat de la secció entrants. El timbal de bacallà, tomàquet, ceba tendra i xató i el “ceviche” de peix.

La Salseta timbal

La Salseta cebiche

Per continuar amb el tataki de verat amb vinagreta de fonoll i un plat de la secció de suggeriments que oferien un peix, que sempre que puc, m’agrada demanar: l’aranya de mar.

La Salseta verat

La Salseta aranya mar

Dos peixos amb cost moderat i que poden resultar molt bons i l’aranya de mar, és un peix poc conegut, que sempre resulta. Potser un xic complicat de preparar pel tema espines, però a La Salseta,  va arribar perfecte.

Finalment, i previ a les postres, l’àpat va acabar amb la coca de farina de blat amb sobrassada d’en Genís Noguera, formatge de Molí de Ger i mel de Sitges.

Carta de vins i postres

També i per arrodonir, a La Salseta, disposen d’una bona carta de vins i amb vins de proximitat, que en aquesta ocasió vam deixar ens escollissin al seu aire. I va arribar el Can Feixes de la DO Penedès, fresc configurat a partir d’un cupatge de varietats, que va ben acompanyar el dinar.

L’oferta de postres era atractiva i vam demanar el pastís de cacau i unes catanies.

La Salseta postres

Conclusions / reflexions a La Salseta

La Salseta és un lloc que ens agrada, per la seva cura amb els productes i el seu tracte proper i afable. En conseqüència, ganes de tornar-hi, tot i que Sitges, quedi una mica en zona fosca, en les meves rutes habituals.

I tot i estar a tocar el passeig marítim, no disposa de terrassa exterior. I això pot arribar a ser un desavantatge per la gent molt urbanita, que quan surt un cap de setmana, desitja menjar a l’aire lliure, malgrat les condicions, puguin ser poc favorables.

I tornant a la paraula oasi, que he esmentat al principi, La Salseta queda com un restaurant «discordant» quan fas la comparativa amb molts dels que vas trobant al voltant, on predomina una trista uniformitat, amb locals freds i cartes que semblen copiades unes de les altres.

La Salseta tiquet

 

La Salseta avaluació

RESUM

  • La Salseta està situat a tocar del passeig marítim de Sitges
  • En un local petit i acollidor amb poques taules
  • Important reservar en dies punta
  • Cuiden molt el producte i la seva proximitat
  • Els plats molt ben elaborats
  • Amb servei professional i amable
  • La relació qualitat-preu és correcta
  • En conseqüència un lloc a tenir a l’agenda quan aneu per Sitges

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.