La Salseta a Sitges, és un restaurant molt recomanable, que ofereix cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero.
La Salseta a Sitges, ha estat el punt de trobada amb el meu fill, després de més de 3 mesos sense poder fer el nostre sopar setmanal de dimecres. El confinament ha estat dur en aquest sentit.
I com encara no he tornat a BCN, Sitges va servir de punt de trobada, aprofitant que ells passaven una setmana de vacances allà.
Feia pràcticament un any que no anava a La Salseta. Sitges com ciutat, és una sortida desitjable si vius a BCN o al Vallès, però venint de Cambrils, no aporta massa cosa. Però recordo de fa anys, quan vivíem a Sabadell, frisàvem per anar a Sitges, on vam tenir fins i tot un apartament.
Filosofia de La Salseta
De l’any 1990, ofereixen cuina mediterrània i d’arrel catalana basada en productes quilòmetre zero. I que per pròpia convicció els agrada recolzar el treball dels petits productors de la comarca del Garraf i de qualsevol lloc que produeixin aliments ecològics amb la filosofia de Slow Food.
L’objectiu que persegueixen, és que menjar al restaurant la Salseta, sigui una experiència diferent, lluint d’una gastronomia pròpia.
Que vam escollir…
A la carta li faltaven els suggeriments del dia que sempre aportaven agradables sorpreses, però com la majoria de llocs que he visitat postpandèmia, l’arrancada és lenta a l’espera que tot es normalitzi i el públic torni a fluir.
Vam ser 4 a dinar i per això veureu 4 primers. Una ensaladilla russa amb txangurro amb molt més nivell que el que mostra la foto, que no llueix massa.
També un ceviche de peix de llotja,
El plat amb nom més llarg: La «Gilda» de La Salseta: «ajoblanco» amb aranya de mar, gelatina de vermut i olives gordal.
I crep vietnamita de verdures, que va ser la meva opció tot i que compartit a canvi d’ensaladilla. Tots els plats amb bon nivell, però trobant a faltar alguns que permeten lluir més la creativitat del cuiner com per exemple, una terrina de conill que vam gaudir el darrer cop.
I com plat principal a La Salseta, vam demanar l’arròs a la sitgetana pels 4. Un caldós mar i muntanya, que va mantenir el bon nivell dels altres plats.
Carta de vins i postres
També i per arrodonir, disposen d’una bona carta de vins i amb vins de proximitat, dels que vam escollir un escumós i en concret el Clos Lentiscus rosat, excel·lent com sempre. Un escumós que allà on trobem, escollim i que sovint tenim també a casa.
Tot i que l’oferta de postres era atractiva i jo pensava demanar un assortiment de formatges que tenen com a plat d’entrant, cap dels altres 3 components de l’àpat va voler postres. En conseqüència vaig renunciar als formatges que volia compartir ?i vam demanar unes catànies per acompanyar els cafès.
Conclusions / reflexions a La Salseta
La Salseta és un lloc que m’agrada, per la seva cura amb els productes i el seu tracte proper i afable. En conseqüència, ganes de tornar-hi, tot i que Sitges, quedi una mica en zona fosca, en les meves rutes habituals.
I tot i estar a tocar el passeig marítim, no disposa de terrassa exterior. I això pot arribar a ser un desavantatge per la gent molt urbanita, que quan surt un cap de setmana, desitja menjar a l’aire lliure, malgrat les condicions, puguin ser poc favorables.
El compte recordeu que reflecteix 4 comensals amb dues ampolles d’escumós. Normalment els tiquets que mostro són d’àpats de dos.
RESUM
- La Salseta està situat a tocar del passeig marítim de Sitges
- En un local petit i acollidor amb poques taules
- Important reservar en dies punta
- Cuiden molt el producte i la seva proximitat
- Els plats molt ben elaborats
- Amb servei professional i amable
- La RQP és correcta
- En conseqüència un lloc a tenir a l’agenda quan aneu per Sitges
La meva web, és una mica esbiaixada pel que fa a repartiment geogràfic de restaurants. La majoria són de BCN o de Tarragona cap avall. Per tant, La Salseta queda ubicat en la categoria altres_comarques, que veureu si feu clic.
Jo vaig anar seguint les teves recomanacions i puc dir que l’arròs estava fantàstic.
Veritat que els restaurants van com amb una mica, si no de por, sí precaució a l’hora d’elaborar cartes i suggeriments del dia. Jo també he notat això en algun local.
A veure si tots ens comportem com toca i no generem rebrots i tot rutlli millor per a tothom.
Salut!
Si, perquè just ara fa un any, hi havien més ganes de creativitat i ja ho veies venir mirant les xarxes… Però també entenc la situació i esprem es pugui superar.
Però està clar que la innovació o creativitat, la fas quan saps que algú te la valorarà. I si no és així, cal tenir una moral de ferro.
Salut!!
Com ja saps que conec la Salseta i considero el restaurant com un oasis de pau, en mig d’un Sitges en que sembla viure a més revolucions. Tot i que aquest any imagino que tot deu estar més calmat. D’abans del Covid que no hi hem estat. M’alegra que la Salseta, torni a estar obert.
Abraçada!
Hola Carles,
Com bé suposes, aquest any Sitges està més «calmat»
I La Salseta obert i agafant revolucions,
Una abraçada!!
Vaig estar-hi abans del Covid i hi vam menjar prou bé però no és d’aquells restaurants que se m’han quedat gravats a la memòria per tornar-hi.
El local no és molt acollidor i com que ens van posar a la planta de dalt, teniem de cridar al cambrer cada vegada que pujés. I no només nosaltres, sinó les altres 2 taules igual. Aquestes coses m’emprenyen. Aneu-hi entre setmana d’un mes de novembre, poseu-vos a la sala de baix i potser tindreu més sort que jo.
El mateix que et deia en la resposta a Topik.
Els cops que he estat, l’aforament màxim ha estat de 3/4 taules i per tant no he detectat el problema que vau patir.