La Xarxa, és un lloc recomanable pel seu producte i elaboracions. I amb un servei impecable d’aquells que provoquen ganes de tornar-hi. El local és petit i pot convertir-se en sorollós en funció del públic. La cuina és oberta i si us toca la taula del final, semblarà que esteu dins.
La Xarxa
Via Augusta, 115
http://laxarxabarcelona.com/
TEL.: 932 00 13 48
Una altre trobada de 3(o+)aTaula, amb la tria del lloc a càrrec del Jordi.
Tocant a la Plaça Molina, trobem La Xarxa, al costat mar de la Via Augusta i hereu del restaurant del mateix nom, inaugurat als anys 60’s, que es va convertir en tot un referent de la gent bé de la zona alta de Barcelona.
De fet La Xarxa, va començar en aquest local als anys 60’s. Després es va traslladar uns metres, cap a la Plaça Molina, on ara trobem Casa Varela. I fa uns mesos van tornar a obrir en el local original, petit, bàsic, però amb encant i amb la cuina a la vista, per les taules del fons. D’aquella empresa familiar, ha sorgit el grup Varela, que a més de la Xarxa, està integrat per llocs com La Puntual, L’Estupendu i Casa Varela.
La Xarxa ofereix una proposta renovada, basada en productes de mercat de màxima qualitat. Ostres gallegues, el steak tàrtar de ‘rossa gallega’, el rap de pell negra a la brasa amb verdures o l’anomenada “truita lletja” feta al moment són alguns dels plats estrella de la Xarxa.
Per tant, una curiosa combinació de cuina de mercat i marisqueria, amb preus molt raonables, en que al costat d’unes gambes, podem veure uns impactants macarrons farcits de melós de vedella.
Que vam menjar a La Xarxa
Com sempre fem vam començar compartint tres primers: les croquetes, un plat que podrien qualificar de bàsic, però que diu molt del funcionament d’un restaurant. Ens van oferir unes de clàssiques i unes de marisc, que ells anomenen “trufa de marisc” , que van ser la nostra tria.
També uns Tacos” de llagostí amb “pico de gallo” i maionesa d’ají i la truita lletja de rosinyols feta al moment. Recordeu que les imatges i percepcions de cada plat, els trobareu al link al post conjunt, que teniu més avall.
Com plats principals vam optar per cap i pota amb cigrons, uns sepionets planxa amb mongetes de ganxet i un plat de rovellons.
Conclusions / reflexions
És un lloc on es cuida molt bé el producte i en general sense masses elaboracions. Això sumat amb un servei proper, amable i professional, el converteix en un restaurant recomanable.
La xarxa, és un d’aquells llocs, que si visqués pel barri, en seria un client habitual, ja que s’adapta als meus gustos.
Com a coses negatives a comentar, podem parlar de la carta de vins i la sonoritat del local. De la carta de vins ja em vaig queixar en l’anterior post. El percentatge de vins catalans, és dramàticament baix. I sabeu que això m’emprenya, per diferents motius. A part de raonaments de proximitat i fer país, la qualitat dels nostres vins, mereix millor tracte.
Finalment i com segon punt negatiu, és la sonoritat de la sala, que segons les taules que et toquen al costat, pot convertir l’àpat en un «a veure qui crida més. Però aquest és un factor subjectiu, del que em queixo sovint i de més d’un lloc i que en canvi la molta gent assumeix com normal.
RESUM de La Xarxa
- Molt recomanable pel seu producte i punts de cocció
- Servei dels que provoquen ganes de tornar
- Local petit i amb encant que pot convertir-se en sorollós
- Cuina oberta i si us toca la taula del final, semblarà que esteu dins
- Carta de vins deficient, però ves a saber que demana la clientela habitual
- En conseqüència, recomanable
I per veure el post del grup de La Xarxa i per tant el punt de vista global de 3(o+)aTaula, feu clic a,
Finalment si voleu donar un cop d’ull a altres restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a,
A Tarragona tenim un La Xarxa al Serrallo, menys “glamorós” però amb una cuina de pescadors que va evolucionant amb un punt de “modernitat”, amb bones matèries primeres i preus econòmics.
Aquest se’m queda molt lluny…
Salut!
hahaha…. si que et queda lluny.
La veritat, és que em va agradar i mira que anava amb una mica de prevenció, doncs pertany al grup Varela i per allà ha passat lo més “florit dels gastrocanaperos” :):)
Fins i tot em van convidar a les “presentacions”, de l’Estupendu, de la Puntual i no sé si d’algun més… Deuen treballar amb alguna agència que ignoren que no vaig mai i que segons la “gràcia” que tinguin convidant, puc fer mofa per les xarxes…
Però amb la sinceritat que em bellugo, et dic que vaig sortir amb ganes de tornar-hi…
Salut!!
No fa gaire temps. vaig anar a dinar un menú de migdia al Casa Varela que hi ha a la mateixa Plaça Molina, i la veritat és que ni em vaig plantejar d’escriure un post… El vaig trovar vulgar i sense ànima, i amb una cuina de lo més simple (i ni et comento lo del vins, en la que no havia ni una sola opció de vins catalans a copes… :-().
Però coneixen-te, i veient el local i els plats que publiques, no m’importarà anar per allà a fer un tast.
Abraçada!!
De fet jo no hagués anat sense que m’hi portés un bon amic (el mateix amb qui vaig anar al puto Fermí Puig)… 🙂
El grup Varela, em provocava rebuig amb les seves convidades a llocs com Puntual i Estupendu, que com dic abans, vaig rebre i no em vaig ni molestar en respondre…. Aquestes convidades, fan que personatges poc fiables (tu i jo en coneixem algun/alguna), les aprofitin, per papear gratis i a canvi escriguin meravelles…
Però t’he de dir, que el lloc em va sorprendre, els preus són continguts, la qualitat és molt bona, amb l’únic “però” dels vins i el seu preu. El puto “Camins del Priorat”, vi que des de que va sortir evito, estava a 10€ més car que el lloc en que vam anar tu, jo i l’Esther, just passades 24h i que publicarem el proper diumenge… #not_spoiler
Vaja… que hi tornaria i saps que “no se lo digo a tod@s”
Abraçada!!
anotat!! hi tornarem!! aquests xipis… omg!! bona crònica!!! ?
Els xipis, van ser d’aquells plats que passen els dies i tens associat al restaurant….
En canvi, quan d’un lloc no recordes que vas menjar, uns dies després, llavors malament anem.
Bueno… seguro que el fin de semana, si ya acabaste la mudanza, comiste mejor por Cambrils… 🙂
Abraçada
Tinc la mudança inacabada , però controlada… 🙂
I de fet, no hem sortit. Feina per casa i gaudir del la Weber, que allà està com peix a l’aigua i permet bones BBQ’s
Abraçada!!
Veig que el nivell de fa dos anys no ha baixat i que el local es manté amb bona cuina.
Encara que em quedi lluny acabaré fent una visita! :-DDD
Salut!
El lloc està prou bé i el nivell es manté com tu dius.
Es d’aquells llocs que voldries tenir a prop de casa, per anar a picar coses.
Salut!!
Molt bon lloc amb molt bon producte. Per motius de feina a la zona, he anat algunes vegades i sempre surts content.
Tens tota la raó en el tema vins, però no sé si el public de la zona està molt per la labor de vins propers. Molts tenen més estil de veure coses com Pago de Capellanes 🙂
Abraçada!
Bon dia Carles,
Si que algun fa cara «Pago Capellanes», que no dic pas que no sigui un bon vi, però ja ens entenem 😂
Abraçada!!
Bon lloc igual que el seu veí Casa Varela, en que sempre tens controlat el nivell de qualitat. Llocs on sense ficar-se en embolics de gastronomia complicada, sempre donen la talla. És marca del grup Varela
No he estat mai a Casa Varela. De fet i com ja explico més amunt en un comentari recuperat de la darrera publicació (2017), en principi són llocs als que no tinc tendència, al quedar embafat dels escrits de #chicos_anuncio que van fer post inauguració, de llocs com La Puntual o Estupendu (tots són del grup Varela).
Quin és el problema?. Que quan fan la convocatòria amb invitació (alguna vaig rebre), no vaig mai. No vull coincidir amb la púrria @chicos_anuncio. I anar-hi posteriorment, d’incògnit i pagant religiosament el tiquet, amb els risc de que les percepcions no coincideixin (passa sovint) i a més de pagar, rajar, no em fa il·lusió.
A la Xarxa vaig anar perquè em va portar un amic. I la veritat és que ja em va agradar el primer cop. Els chico_anuncios sempre escriuen en positiu, passi el que passi. Fins i tot el dia en que el lloc és realment bo 😊
Salutacions,
AVIS del MODERADOR: Aquest comentari, no té RES A VEURE amb el Restaurant La Xarxa. És interessant per veure com funcionen determinats establiments turístics de BCN, però res a veure amb La Xarxa
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
TODO SON QUESOS !
Perdoneu, però no me’n puc estar de compartir-ho.
Dissabte al vespre feia mesos que teniem entrades per anar al teatre, erem 6 i primer vam entrar a “sopar”. Vist el titular no entraré a valorar els “platillos” que vam compartir. Bé, sí, el pernil estava prou bé.
Alguns van demanar postres però jo havia vist que servien uns assortiments de formatges i jo vaig optar per demanar-ne un.
Ja va anar malament qual els vaig demanar una copa de vi que maridés bé. “solo tenemos de la casa – tinto, rosado o blanco”…..uffff, res més, bé, sí, cava.
Porten l’assortiment i encara que no tenien cap secret estaven totalment desordenats, i li demano per on he de començar. Como ? (amb un mig somriure), sí, si començo de dreta a esquerra o d’esquerra a dreta. S’encongeix d’espatlles i em diu: Por donde quiera. TODO SON QUESOS.
Li vaig dir que s’ho podia endur, però els altres 5 em van demanar d’acabar la festa en pau.
Em reservo el nom, només diré que és un d’aquests establiments que omplen la Rambla de Catalunya i que per l’espai que ofereix m’agradaria poder-hi anar més sovint, no pel menjar per desgracia.
Només li faltava dir-me, “Tenia hambre. Ha comido”
Bon dia Amadeu,
He inserit al principi del teu comentari, un avís de que no tenia res a veure amb el restaurant La Xarxa de que parla aquest post. La gent té el mal habit de llegir malament i no volia que algú pensés que anava dirigit a La Xarxa, on el servei és impecable.
Dit això i ja fent una mica de broma, dir que cal vigilar més a quins llocs s’entra 😊. Hi han molts llocs a BCN, on s’estila un tipus de servei que jo anomeno #toma_cabron.
Rarament en trobo perquè vigilo molt on entro, però existeixen.
Potser el tema de “todo son quesos” ja passa tots els límits, però la manca d’oferta de vins, és més freqüent del que sembla.
És així de lamentable.
Salutacions,
No se si ho has fet perque els seguidor ens trenquem la closca, sencillament t’has oblidat de la foto o es que jo vaig tan rapid llegint que no ho he vist. El vi en questió que heu près, ho se per la factura es un Lasendal de la mateixa categoría que el Mas Collet que no fa gaire vaig probar i que d’aqui pocs dies visitaré el celler a la zona de les pintures rupestres. El restaurant el coneixo força bé perque un amic que viu al costat m’ha portat un parell de cops. Jo si visques com ell al costat i aniría però per desplaçar-me fins la plaça Molina m’en vaig al Saia o a La Llave (els tinc més aprop) prou coneguts per tu
Ostres… gràcies per avisar. Tot i que tenia la foto ja comprimida, no la vaig pensar pujar. Ara ja ho he arreglat i a més la foto permet veure una mica l’interior del local.
Conec bé el celler aquest. De fet cada any a la nit de les garnatxes, em conviden a participar com jurat a la selecció de tapes que cal escollir entre les que presenten (Can Bosch i Rincon de Diego). I després vaig a treure el cap a la Nit de les Garnatxes a Capçanes. D’ells m’encanta el Cabrida i un carinyena que feien amb nom Dos Pajaros… i algun altre…
No soc molt de visitar cellers, doncs sempre expliquen el mateix i jo no tinc massa paciència … Tot i que en pocs dies marxo a Crimea, convidat per govern d’allà (una carambola d’amic, d’un amic) per fer un tour de cellers de la seva zona vinícola. Igual veus plats de menjar rus en pocs dies a Instagram 😊.
Salutacions,
Bon viatge a Crimea….m’apunto…lo dels cellers es el de menys.
A veure ja sabem que al final els cellers tots +/- son iguals i més després d’haver anat a la zona de Pomerol i Saint Emilion
però per exemple Castell d’Encus tenia un plus i ara a Capçanes vull veure les pintures rupestres que hi ha a la finca, el de menys és el celler en si i aprofar que estem a prop per anar dinar al Celler de l’Aspic,
En quan als vins que dius, el 2 pajaros no el conec, el Peraj Ha’abib el trobo molt bó i molt semblant al Cabrida que per cert d’aquest en tinc un munt.
Ostres…. si vas al Celler de l’Aspic, saluda al barbetes de part meva, alies Toni Bru …. Es posarà molt content 😊
Em fas por millor passo desapercebut.😂😂😂😂
No, no…. tu presentat 😂😂😂😂. Es va posar molt content amb aquest post, que va ser la riota a Falset, doncs molta gent li té ganes…. Aquí ho tens:
https://restaurantscat.cat/posicionament-linguistic-restaurants/
I no et negaré que té el millor assortiments de vi, però és un «Mal Carat» 😂i la cuina actualment i ja de fa temps, no destaca en res… I tot el merder va venir quan vaig anar al bar i allà i tenia dues cambreres, una nòrdica i un altre molt «latina» i ni m’entenien en català (a Falset!!) . La Marta va fer conya al seu Face que jo vaig seguir…. I el paio que és un xuleta (quasi tant com jo 😂), es va ofendre (ves que no vulgues fer mèrits amb la «latina» 😂). I se armó el foyon…. 😂😂.
Ja em diràs com et va, però la seva cuina actual (i en tinc referències recents), no destaca en res… Quan vaig per allà a comprar vins a l’Aguiló, si vull dinar vaig al Brics (un lloc elegant però sense ínfules) o m’allargo a Porrera a la Cooperativa que en soc fan total…
Ja el buscaré per refrescar la memòria, però recordo vagament el teu toc d’humor en aquest post del teu blog. Per això et vaig dir que no m’en fiava 😂😂😂
Però si t’he posat el link i tot…. no cal buscar-lo….😂. Hi torno….
https://restaurantscat.cat/posicionament-linguistic-restaurants/
Divendres vam anar-hi a dinar. Molt d’acord amb les vostres valoracions. Potser una mica car, sense passar-se.
Hi havia molta gent i les taules es toquen però no va haver-hi excés de soroll, i ja anàvem avisats. :=)
Content de que us vagi agradat…
I el tema soroll, és com una loteria quan les taules estan properes i el local és petit…..
Gràcies pel feed back..!!