La Xarxa, és un lloc recomanable pel seu producte i elaboracions.  I amb un servei impecable d’aquells que provoquen ganes de tornar-hi. El local és petit i pot convertir-se en sorollós en funció del públic. La cuina és oberta i si us toca la taula del final, semblarà que esteu dins.

La Xarxa

Via Augusta, 115
http://laxarxabarcelona.com/
TEL.: 932 00 13 48

La Xarxa entrada

 

Una altre trobada de 3(o+)aTaula, amb la tria del lloc a càrrec del Jordi.

Tocant a la Plaça Molina, trobem La Xarxa, al costat mar de la Via Augusta i hereu del restaurant del mateix nom, inaugurat als anys 60’s, que es va convertir en tot un referent de la gent bé de la zona alta de Barcelona.

De fet La Xarxa, va començar en aquest local als anys 60’s. Després es va traslladar uns metres, cap a la Plaça Molina, on ara trobem Casa Varela. I fa uns mesos van tornar a obrir en el local original, petit, bàsic, però amb encant i amb la cuina a la vista, per les taules del fons. D’aquella empresa familiar, ha sorgit el grup Varela, que a més de la Xarxa, està integrat per llocs com La Puntual, L’Estupendu i Casa Varela.

La Xarxa ofereix una proposta renovada, basada en productes de mercat de màxima qualitat. Ostres gallegues, el steak tàrtar de ‘rossa gallega’, el rap de pell negra a la brasa amb verdures o l’anomenada “truita lletja” feta al moment són alguns dels plats estrella de la Xarxa.

Per tant, una curiosa combinació de cuina de mercat i marisqueria, amb preus molt raonables, en que al costat d’unes gambes, podem veure uns impactants macarrons farcits de melós de vedella.

Que vam menjar a La Xarxa

Com sempre fem vam començar compartint tres primers: les croquetes, un plat que podrien qualificar de bàsic, però que diu molt del funcionament d’un restaurant. Ens van oferir unes de clàssiques i unes de marisc, que ells anomenen “trufa de marisc” , que van ser la nostra tria.

També uns Tacos” de llagostí amb “pico de gallo” i maionesa d’ají i la truita lletja de rosinyols feta al moment. Recordeu que les imatges i percepcions de cada plat, els trobareu al link al post conjunt, que teniu més avall.

La xarxa sepions

Com plats principals vam optar per cap i pota amb cigrons, uns sepionets planxa amb mongetes de ganxet i un plat de rovellons.

Conclusions / reflexions

És un lloc on es cuida molt bé el producte i en general sense masses elaboracions. Això sumat amb un servei proper, amable i professional, el converteix en un restaurant recomanable.

La xarxa, és un d’aquells llocs, que si visqués pel barri, en seria un client habitual, ja que s’adapta als meus gustos.

Com a coses negatives a comentar, podem parlar de la carta de vins i la sonoritat del local. De la carta de vins ja em vaig queixar en l’anterior post. El percentatge de vins catalans, és dramàticament baix. I sabeu que això m’emprenya, per diferents motius. A part de raonaments de proximitat i fer país, la qualitat dels nostres vins, mereix millor tracte.

Finalment i com segon punt negatiu, és la sonoritat de la sala, que segons les taules que et toquen al costat, pot convertir l’àpat en un «a veure qui crida més. Però aquest és un factor subjectiu, del que em queixo sovint i  de més d’un lloc i que en canvi la molta gent assumeix com normal.

RESUM de La Xarxa

  • Molt recomanable pel seu producte i punts de cocció
  • Servei dels que provoquen ganes de tornar
  • Local petit i amb encant que pot convertir-se en sorollós
  • Cuina oberta i si us toca la taula del final, semblarà que esteu dins
  • Carta de vins deficient, però ves a saber que demana la clientela habitual
  • En conseqüència, recomanable

I per veure el post del grup de La Xarxa i per tant el punt de vista global de 3(o+)aTaula, feu clic a,

Finalment si voleu donar un cop d’ull a altres restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a,