Ambassade de Llívia, és un restaurant amb cuina d’alt nivell, tant pel que fa a les seves creacions franceses com amb les de proximitat. Un lloc imprescindible a la Cerdanya.
L’Ambassade de Llívia, és un projecte, possiblement massa potent pel que pot donar Llívia de si com poble, tot i la seva importància turística. I fins i tot tenint en compte les seves possibilitats transfrontereres. I conec bé Llívia perquè fins fa uns pocs anys, hi passava les vacances i la majoria de caps de setmana.
I ho dic perquè L’Ambassade de Llívia ofereix un nivell de cuina altíssim, amb alguns plats mítics d’alta cuina francesa i on es viu intensament el receptari d’aquesta cuina. La sala és acollidora i amb detalls.
Ambassade de Llívia als sopars Recaredo 2021
Arribar a l’Ambassade de Llívia, és complicat des de Cambrils: 6 hores de cotxe (3+3) i uns 50 € de peatges, entre l’anada i la tornada. I la zona de Llívia, tot i el seu encant, la tinc més que vista dels anys que vaig tenir casa allà. Amb això només vull dir que em fa una mica de mandra el desplaçament.
Però quan vaig veure els sopars Corpinnat i en concret els sopars Recaredo, als que us poso els corresponents enllaços, un dels dies estava organitzat per l’Ambassade de Llívia i ja vam córrer a fer la reserva.
Sabem que un sopar «pop up», no és el mateix que un sopar al lloc, però com diuen els espanyols «menos da una piedra». I s’ha de dir que estava molt ben organitzat i que els plats que van arribar, estaven ben pensats per una activitat com aquesta.
Una mica d’historia de qui porta l’Ambassade
Està portat per una parella de cuiners, L’Albert i la Mélina, ambdós amb un currículum envejable. Tot i que en aquests moments el que figura com xef, és l’Albert Boronat i per tant donaré unes pinzellades del seu historial. Sabeu que no és freqüent en mi de fer-ho. Però crec que servirà per entendre la filosofia de L’Ambassade de Llívia.
Ha treballat durant deu anys al costat d’Alain Ducasse a Mònaco, París i Gstaad (Suïssa) i va ser cap de cuina d’un dels seus restaurants a la Provença. Ha participat en diferents edicions de llibres d’Alain Ducasse així com l’últim volum dels “Grand Livre de Cuisine Tour du Monde” on hi ha diverses receptes seves i també la seva biografia. Les dedicatòries penjades a la sala, ja mostren que no estem en un lloc qualsevol. Només una petita mostra: Michel Troisgros, Michel Guérard, Sebastien et Michel Brass
També ha participat amb èxit en diferents concursos professionals, a França, com el Championnat du Monde de Pâté-Croûte, on va quedar en quarta posició. I ja no segueixo, perquè no és el meu estil, però amb aquestes línies ja us podeu fer idea del nivell.
Que vam menjar a L’Ambassade de Llivia…
Ja imagineu que la cosa anava de menú tancat. El podeu veure tot seguit.
I aquestes són les imatges dels plats. La llum, a mida que es feia fosc, no hi ajudava gaire. Per començar, la crema freda amb gelat de Chartreuse verd.
El Paté en Croûte al seu gran nivell habitual. Un plat que no fa gaire, ningú oferia per aquí i quedava com un plat històric i que l’Ambassade ha posat de nou de moda. Fixeu-vos la quantitat de llocs que ara l’ofereixen, amb més o menys traça.
I una sorprenent guatlla desossada, acompanyada d’un falç risotto d’api bola i tòfona d’estiu. I amb curiosos detalls com aquestes plomes fetes amb brie.
I per acabar les postres: Baba, rom i nata amb vainilla mig muntada, que va resultar un bon final d’àpat.
Vins al sopar de l’Ambassade de Llívia
Com podeu veure a la carta, cada plat va anar acompanyat del seu corresponent Corpinnat Recaredo, servits de manera generosa i sense escatimar-los. El Terrers 2015, el Serral del Vell 2015, el Reserva particular del 2011 i el Intens Rosat del 2014.
Conclusions a L’Ambassade de Llívia
Costa trobar actualment a Catalunya, restaurants d’aquest nivell. Però també reconec que són difícils de triomfar pel públic d’aquí. No és que els vulgui comparar, però em recorda de lluny el malauradament desaparegut Louis 1856. Que va obrir al soterrani de la Fabrica Moritz, en que a més d’algunes receptes clàssiques, lluïen d’un acabat final a la taula. I Barcelona, no va ser capaç de mantenir aquest lloc.
No vull semblar nostàlgic, però hem anat a parar a tot una sèrie de restaurants, dels que la característica més important és el «tots els plats són per a compartir» i on t’arriben les coses en unitats (fa anys haguéssim rigut del fet d’arribar una sola croqueta) o plats multi components, però fets amb productes low cost. Fixeu-vos a tall d’exemple en els plats basats en verat que trobem arreu o la mal anomenat «melós de vedella».
Com punt i final, si aneu per la Cerdanya i estimeu aquest tipus de cuina francesa, teniu un destí clar: Ambassade de Llívia.
Buena eleccion!
Ahi me prepararon uno de los mejores canelones de mi vida hace un par de veranos. Era un dia de diario y tenian un menu mas “popular” a menor coste. Riquisimos, aun los recuerdo. Ademas hacia calor y tienen una terraza en el pajar de la casa la mar de agradable.. Un sitio muy recomendable.
També un dia que vaig anar a Llívia per retirar uns mobles de la casa que vam vendre allà, vam voler un dinar més senzill i a més del Paté en Croûte, ens va improvisar un arròs de muntanya espectacular.
Si els segueixes a les xarxes (Twitter i Instagram), podràs veure que ara fa pocs dies, li van encarregar un festival a Madrid, amb plats històrics. Digne de veure.
Salutacions,
Ara m’acabo d’assabentar d’aquests sopars, gràcies a tu i he mirat si encara en tenien d’oberts. La sorpresa és que estan pràcticament tots plens. Admirable l’èxit. Prenc nota per l’any vinent.
Abraçada!.
Hola Carles,
Vaig anar a aquest per gaudir de l’Ambassade, que em queda molt lluny Llívia, però també volia copsar l’ambient d’aquests sopars. I l’ambient era molt agradable i més desenfadat del que imaginava.
Llavors ja vaig mirar de reservar un altre i em va sorprendre el que dius, que la majoria ja estaven complerts.
M’alegra que Corpinat i en aquest cas Recaredo, organitzin coses amb èxit i a més no lluny de casa. O menys lluny que anar a l’Empordà per a mi.
Abraçada!!
Vaig saber d’aquest Paté en Croûte pels teus posts i vaig veure com el feia l’Albert al programa de les Rutes d’Ambrosio, al link al minut 44
https://www.rtve.es/alacarta/videos/las-rutas-de/cerdanya-cocina-altura/5792027/
Interessants els sopars, però ja complerts, com diu el Carles.
Salut i bon estiu!!
Si, l’Albert és generós mostrant com es fa.
Amb la Marta ho vam intentar un parell de vegades i tot que l’interior queda bé, la pasta no ens queda com ell ?
No deixa de ser un plat «viejuno» de quan la croûte, servia per a consevar millor, però fa il·lusió i de que ell el va ressuscitar, ara li copien (ho intenten copiar-ho), un munt de llocs.
Salut!!
Bones
De felt no fa falta anar a Llívia per menjar el famós pate en croute
A la pàgina web de the butcher society el venen online a l apartat de “Restaurante a casa”
Salutacions
Si..!!. Vaig fer una compra fa uns mesos. El que passa és que si el cost total és inferior a 100€ (crec recordar), et carreguen bastant en els ports.
Va ser una compra en que volia més coses de butcher society, que per cert són molt recomanables. Però pel que fa a tema carns, aquí prop a Reus, tinc una molt bona proveïdora de carns de Galícia (són com una delegació de Carnicas Lyo) i per això no he tornat a comprar a ells.
En tot cas el paté en Croûte és com la imatge de l’Ambassade, però ens va robar el cor la guatlla.
Salutacions i agraït!
T’he butchee society tenen molt bons productes es veritat i en soc client
Merci a tu Ricard
Salutacions
A tu per passar !!
Salutacions,
No vas pagar?
Si, clar. Però calia pagar per avançat a través de transferència o bizum per fer la reserva.
Si vols saber el cost, aquest era un dels cars. 100 € per cap i amb barra (pràcticament) lliure de Recaredos.
Als links que he posat, crec que hi el preu de cada un.