Le Léopard, és un restaurant amb botiga o una botiga amb restaurant, a l’eixample dret de BCN. En un espai de nivell i amb un menú de migdies més que recomanable per a dinars relaxats.

Le Léopard

Carrer d’Ausiàs Marc, 37

leleopard.es

Tel.: 934 17 37 37

De mica en mica, intento recuperar algunes trobades de migdia a BCN, en llocs tranquils, ben servits, sense que la gastronomia sigui el reclam, però que et permeten un dinar tranquil amb conversa relaxada.

Abans de la Covid, en general no els publicava, però aquest el vaig trobar curiós i aquí em teniu, explicant com va anar.

Van inaugurar en temps pre-Covid i va ser d’aquelles inauguracions a «lus y color» amb notes de premsa repartides en les webs foodies o lifestyle i fins i tot en algun diari conegut. Mireu un fragment del què deia la «Cholonch»

El fet que em burli una mica de tota aquesta moguda excited, no impedeix que jo pugui anar-hi i a més m’agradin, dins la lliga en què juga. No és pas el primer cop que vaig allà, tot i que no l’havia publicat mai. I ara he tornat tenint en compte que em sento més tranquil dinant a exteriors i Le Léopard, ofereix una agradable terrassa a l’entrada.

Que ofereix la carta de Le Léopard.

Ofereixen una carta molt curta i un interessant menú de migdia a 22 €. I pel que vaig deduir, el menú és la seva oferta principal i el que demanava tothom. Vaig donar una ullada a la carta i molts plats coincidien amb els del menú, tot i que imagino presentats amb més cura i potser més quantitat.

M’encanten aquests menús al voltant dels vint i pocs euros, en llocs amplis i que si els complementes amb una ampolleta de vi de la carta, acabes fent un bon dinar. La conclusió del lloc, és que val la pena. Us mostro la carta i en el següent paràgraf, veureu el menú.

Que vam demanar

El menú de Le Lópard, va variant cada setmana i aquest que veieu correspon al dia que vam anar.

Le Léopard menu

Com benvinguda, ens van deixar aquest detall que venia de gust.

Com primers vam demanar la Piperade amb ous de guatlla i La Quiche de porros i formatge cheddar.

Le Léopard piperade

I ja com plats principals, per a mi l’Onglet amb sala bearnesa i patates fregides, que tot i la seva senzillesa, em va agradar molt  L’albergínia feta amb tahina i arròs basmati.

Le Léopard onglet

Tots els plats molt correctes, ben presentats i en conseqüència sortint amb bon record.

Vins i postres a Le Léopard

La carta de vins està prou bé i amb varietat. Vam escollir un blanc de la DO Empordà: el Clos d’Agon Amic blanc. Una garnatxa blanca, ben refrescant pels dies de calor.

Le Léopard clos d'agon

I de les postres, vam escollir l’amanida de fruites i la selecció de formatges, que em feia una mica de por, sent un menú i estava ben correcta.

Conclusions i reflexions a Le Léopard

Com deien les cròniques exciteds de quan van inaugurar, és una botiga amb restaurant. Aquests noms els fan molta gràcia als «comunicadors». Encara recordo aquell «forner amb hotel», obert fa uns anys unes illes més amunt i que després no se quins problemes va tenir.

Però per les notícies que tinc, la botiga tanca i crec que el restaurant no podrà amb tot l’espai, que de fet ja en té més que suficient. I per tant, ves que aquesta crònica, no em calgui esborrar-la en no gaire temps. Esperem que no, perquè el lloc està bé.

I com deia al principi, el lloc és confortable i molt apte per a dinars de feina o que requereixen conversa pausada. I en els que la gastronomia, tot i que molt correcta, pot quedar en segon terme.

Tant de bo continuï i si és així, alguna visita seguiré fent al lloc, quan vulgui amplitud i tranquil·litat.

RESUM

  • Local molt ampli i amb encant
  • Servei professional, una mica estil restaurant d’hotel de 4 *
  • Menjar molt correcte
  • Menú de migdia molt interessant
  • En conseqüència, adequat si busqueu això.