Les Barques Can Joan, és un restaurant molt recomanable a les Cases d’Alcanar, al límit sud de Catalunya. Amb cuina mediterrània a base de peix, marisc i arrossos. Treballant amb productes frescos de proximitat i de primera qualitat i amb un bon servei a destacar.

Les Barques Can Joan

Plaça de Sant Pere, 6
Les Cases d’Alcanar

restaurantlesbarquescanjoan.com

Tel.: 977 73 58 85

Feia més d’un any que no anàvem a Les Barques Can Joan. De fet va ser el darrer restaurant que vaig publicar, abans de l’inici dels confinaments.

Sempre dic que al sud de Catalunya hi ha molt bona oferta i la zona del Delta ofereix opcions molt recomanables. En general menges molt bé per la zona, tot i que en ocasions acabes trobant algun inconvenient. Tot i això i si ja saps on trepitges, el Delta és gastronòmicament recomanable. A la secció «conclusions i reflexions», comentaré algun detall més.

Avanço que Les Barques Can Joan ens va encantar i que  continua a la llista de llocs a anar repetint. També el tinc incorporat, al post especial de llocs recomanables del sud de Catalunya, del que us posaré l’enllaç al final.

Ubicat en una plaça oberta al mar, que el fa especialment atractiu i amb una terrassa molt agradable, on ens vam instal·lar. La imatge que serveix de portada per aquest post, mostra la vista des d’una taula de la terrassa.

Que ofereixen a Les Barques Can Joan

La carta ja podeu imaginar, que ofereix molt producte de proximitat i el mar està just a tocar, en una zona on encara es manté la pesca. Comença amb un apartat d’amanides i entrants, on trobem tot el que s’espera d’un lloc així: Calamars, cloïsses, musclos, ortigues, ostres, canyuts, etc.

També una secció d’arrossos, amb quasi una vintena de possibilitats, així com la de calderetes i fideus. I per acabar tenim la de peix, marisc i crustacis, amb tot un ventall més que temptador. A la seva web podeu veure-la amb detall, tot i que segons la pesca, quan estigueu allà serà interessant deixar-vos recomanar.

Que vam demanar

En aquesta ocasió, també volíem celebrar un aniversari i per aquest motiu, vam anar a plats més de caprici i en conseqüència el tiquet puja més del que sol pujar. Ho dic per no espantar a aquells que aneu directe a mirar el tiquet 😉

Vam començar compartint uns canyuts i també unes ortigues. Impecables els dos entrants. De fet ens vam plantejar, com aconseguien la riquesa de sabor dels canyuts, oberts només a la planxa, que superaven clarament a la nostra versió feta a casa i també amb producte del Delta.

Les Barques Can Joan canyuts

I tot seguit vam demanar la caldereta de rap, gambes, llagostins, llamàntol, navalles, cloïsses, escamarlans i musclos, a la salsa d’ametlles i conyac. El nom ja ho diu tot i el plat va resultar espectacular. És un plat marcat a la carta a 45 € i que s’ho val. Les celebracions mereixen plats com aquest.

Les Barques Can Joan caldereta

Us deixo a més, una imatge d’una visita ANTERIOR amb un espectacular arròs de llagostins i alls tendres,  aprofitant que coincidia amb la temporada dels alls.

Les Barques Can Joan, és també un lloc molt recomanat per arrossos. I de fet quan afirmo que en general no demanem arrossos en restaurants, excepte en llocs «prèmium», aquest seria un dels escollits.

Les Barques Can Joan arros

Vins i postres a Les Barques Can Joan

L’oferta de vins, no és per tirat coets, però si prou digne i amb bastants vins de proximitat. Vam escollir un vell conegut nostre: El La Fou els amelers, una garnatxa blanca equilibrada i fresca, molt al nostre gust.

Les barques can Joan La Fou

La carta de postres amb prou varietat, amb alguns que indicaven que eren casolans. Vam compartir un pastís de dues xocolates, prou bo.

Conclusions i reflexions

El Delta és una zona d’interès gastronòmic, poc aprofitada per la gent de Barcelona, que per tradició tendeixen més cap al nord. I això comporta un aparent desequilibri entre els dos extrems costaners de Catalunya.

En ambdós extrems trobem qualitat. Potser al nord amb més sofisticació i luxe mentre que al Delta trobem molta autenticitat, en un entorn més rústic en general, que té els seus pros i contres.

En tot cas el Delta i la seva oferta gastronòmica, és un lloc a descobrir per a molta gent que freqüenta poc la zona. I les Barques Can Joan, és un dels llocs més recomanables que podeu trobar. I més ara que l’AP7, sembla que deixarà de ser de peatge. De fet pels que vivim a Cambrils, arribar al Delta, ja és autopista lliure de fa uns mesos.

Com donava a entendre en alguna frase anterior, sempre trobes al Delta, alguna cosa que no agrada i en més d’un lloc és el servei. I en el cas de Les Barques Can Joan, va ser aquest nefast costum de presentar les cartes sense l’Iva, que practiquen a més d’un lloc.

No és pas que el tema Iva ens hagués canviat la tria de plats. Però és tronat i fins i tot pòtol, aquesta picaresca d’ocultar l’Iva. I més ara en les cartes QR, en què apareix en miniatura en un raconet. Si jo tingués un restaurant, em cauria la cara de vergonya, però ves que si ho llegeixen, no s’ofenguin encara 😂.

El preu pot semblar elevat a causa de la caldereta. Però si en lloc de caldereta, demaneu arròs, el tiquet passa a ser molt més baix. Com uns 50 €. menys.

 

Les Barques can joan tiquet

 

Les meves recomanacions del sud de Catalunya

Aquesta és la meva llista de llocs recomanats al sud de Catalunya, en la ruta que va de Tarragona al Delta. Descriu els restaurants que he visitat i que m’agraden.

Però també tinc recomanacions de la mateixa zona, en ruta interior Reus, Priorat, etc., que podeu veure fent clic aquí.

Les Barques Can Joan Guia interior

Resum les Barques Can Joan.

  • Ubicat a Les Cases d’Alcanar en una acollidora plaça oberta al mar
  • Producte de proximitat
  • Peix i marisc de molt bon nivell
  • Arrossos molt recomanables
  • Servei atent, amable i professional
  • Com únic punt fosc, la carta amb preus sense Iva
  • Però tot i això, un lloc recomanable