Les Barques Can Joan, és un restaurant molt recomanable a les Cases d’Alcanar, al límit sud de Catalunya. Amb cuina mediterrània a base de peix, marisc i arrossos. Treballant amb productes frescos de proximitat i de primera qualitat i amb un bon servei a destacar.
Les Barques Can Joan
Plaça de Sant Pere, 6
Les Cases d’Alcanar
restaurantlesbarquescanjoan.com
Tel.: 977 73 58 85
Feia més d’un any que no anàvem a Les Barques Can Joan. De fet va ser el darrer restaurant que vaig publicar, abans de l’inici dels confinaments.
Sempre dic que al sud de Catalunya hi ha molt bona oferta i la zona del Delta ofereix opcions molt recomanables. En general menges molt bé per la zona, tot i que en ocasions acabes trobant algun inconvenient. Tot i això i si ja saps on trepitges, el Delta és gastronòmicament recomanable. A la secció «conclusions i reflexions», comentaré algun detall més.
Avanço que Les Barques Can Joan ens va encantar i que continua a la llista de llocs a anar repetint. També el tinc incorporat, al post especial de llocs recomanables del sud de Catalunya, del que us posaré l’enllaç al final.
Ubicat en una plaça oberta al mar, que el fa especialment atractiu i amb una terrassa molt agradable, on ens vam instal·lar. La imatge que serveix de portada per aquest post, mostra la vista des d’una taula de la terrassa.
Que ofereixen a Les Barques Can Joan
La carta ja podeu imaginar, que ofereix molt producte de proximitat i el mar està just a tocar, en una zona on encara es manté la pesca. Comença amb un apartat d’amanides i entrants, on trobem tot el que s’espera d’un lloc així: Calamars, cloïsses, musclos, ortigues, ostres, canyuts, etc.
També una secció d’arrossos, amb quasi una vintena de possibilitats, així com la de calderetes i fideus. I per acabar tenim la de peix, marisc i crustacis, amb tot un ventall més que temptador. A la seva web podeu veure-la amb detall, tot i que segons la pesca, quan estigueu allà serà interessant deixar-vos recomanar.
Que vam demanar
En aquesta ocasió, també volíem celebrar un aniversari i per aquest motiu, vam anar a plats més de caprici i en conseqüència el tiquet puja més del que sol pujar. Ho dic per no espantar a aquells que aneu directe a mirar el tiquet ?
Vam començar compartint uns canyuts i també unes ortigues. Impecables els dos entrants. De fet ens vam plantejar, com aconseguien la riquesa de sabor dels canyuts, oberts només a la planxa, que superaven clarament a la nostra versió feta a casa i també amb producte del Delta.
I tot seguit vam demanar la caldereta de rap, gambes, llagostins, llamàntol, navalles, cloïsses, escamarlans i musclos, a la salsa d’ametlles i conyac. El nom ja ho diu tot i el plat va resultar espectacular. És un plat marcat a la carta a 45 € i que s’ho val. Les celebracions mereixen plats com aquest.
Us deixo a més, una imatge d’una visita ANTERIOR amb un espectacular arròs de llagostins i alls tendres, aprofitant que coincidia amb la temporada dels alls.
Les Barques Can Joan, és també un lloc molt recomanat per arrossos. I de fet quan afirmo que en general no demanem arrossos en restaurants, excepte en llocs «prèmium», aquest seria un dels escollits.
Vins i postres a Les Barques Can Joan
L’oferta de vins, no és per tirat coets, però si prou digne i amb bastants vins de proximitat. Vam escollir un vell conegut nostre: El La Fou els amelers, una garnatxa blanca equilibrada i fresca, molt al nostre gust.
La carta de postres amb prou varietat, amb alguns que indicaven que eren casolans. Vam compartir un pastís de dues xocolates, prou bo.
Conclusions i reflexions
El Delta és una zona d’interès gastronòmic, poc aprofitada per la gent de Barcelona, que per tradició tendeixen més cap al nord. I això comporta un aparent desequilibri entre els dos extrems costaners de Catalunya.
En ambdós extrems trobem qualitat. Potser al nord amb més sofisticació i luxe mentre que al Delta trobem molta autenticitat, en un entorn més rústic en general, que té els seus pros i contres.
En tot cas el Delta i la seva oferta gastronòmica, és un lloc a descobrir per a molta gent que freqüenta poc la zona. I les Barques Can Joan, és un dels llocs més recomanables que podeu trobar. I més ara que l’AP7, sembla que deixarà de ser de peatge. De fet pels que vivim a Cambrils, arribar al Delta, ja és autopista lliure de fa uns mesos.
Com donava a entendre en alguna frase anterior, sempre trobes al Delta, alguna cosa que no agrada i en més d’un lloc és el servei. I en el cas de Les Barques Can Joan, va ser aquest nefast costum de presentar les cartes sense l’Iva, que practiquen a més d’un lloc.
No és pas que el tema Iva ens hagués canviat la tria de plats. Però és tronat i fins i tot pòtol, aquesta picaresca d’ocultar l’Iva. I més ara en les cartes QR, en què apareix en miniatura en un raconet. Si jo tingués un restaurant, em cauria la cara de vergonya, però ves que si ho llegeixen, no s’ofenguin encara ?.
El preu pot semblar elevat a causa de la caldereta. Però si en lloc de caldereta, demaneu arròs, el tiquet passa a ser molt més baix. Com uns 50 €. menys.
Les meves recomanacions del sud de Catalunya
Aquesta és la meva llista de llocs recomanats al sud de Catalunya, en la ruta que va de Tarragona al Delta. Descriu els restaurants que he visitat i que m’agraden.
Però també tinc recomanacions de la mateixa zona, en ruta interior Reus, Priorat, etc., que podeu veure fent clic aquí.
Resum les Barques Can Joan.
- Ubicat a Les Cases d’Alcanar en una acollidora plaça oberta al mar
- Producte de proximitat
- Peix i marisc de molt bon nivell
- Arrossos molt recomanables
- Servei atent, amable i professional
- Com únic punt fosc, la carta amb preus sense Iva
- Però tot i això, un lloc recomanable
Al Delta es menja molt be i habitualment molt bé de preu.
M’emprenya molt el tema “sense IVA”. A més de lleig i (expressió murciana) “engaña zagales”, és ilegal, fins i tot afegir en petit en algun raconet de la carta “IVA a part” o similar, és il·legal.
Intento evitar aquests establiments i si me’l trobo, no repetiré. Manies que tinc, hahahaha.
Salut!
Bé….?? En el meu cas i baixant el meu llenguatge al nivell de restaurant que amaga l’Iva, puc dir que segurament continuaré «baixant-me els pantalons» ??.
El lloc m’agrada molt i el servei està un esglaó pel damunt de la mitjana de servei allà baix. I amb això només vull dir que tenen servei «normal», en uns temps en que s’ha perdut el concepte de normalitat en molts llocs.
Encara estic traumatitzat pel servei aquell d’aquell lloc tocant al Pont nou, en que la paia que prenia notes, va ser capaç d’uns mínims d’empatia, per recomanar un arròs quan dubtaven entre dos… I a les Barques, el servei és bo. Sense caure en fer-se pesat, funciona com un rellotge i amb gent amb qui ets sents proper.
Que ells continuen amb el seu «IVA amagat»?…. Jo hi tornaré amb la superioritat moral, d’anar a un lloc i mirar-los amb aire de «Jo no ho faria» ??
Salut!!
Quina pinta aquesta caldereta, fa venir salivera de bon matí! Aquest restaurant el tenim pendent. Nosaltres per recomanació de molta confiança vem anar a Ca l’Angelina fa uns anys i ens va encantar el menjar. Sobretot l’arròs caldos de llagostins en cassola de fang que potser és un dels millors arrossos que hem menjat mai però en canvi el servei/ambient ja no ens va agradar tant… Teniem reserva i la “nostra” taula li van donar a uns clients habituals. Com que som viscuts i ens vem adonar de la situació, la “jefa” ens va demanar disculpes i ens va prometre que en pocs minuts tindriem taula i ens “compensaria”. Desventatges de no ser autòcton de lo sud o pijo de Barcelona… S’ha de dir que després ens van tractar molt bé i fins i tot ens van convidar a algun platet de la zona per tastar-lo. Però aquests detalls i l’ambient en general va fer que ens diguessim que no repetiriem en un futur. Quan tornem per la zona, provarem Les Barques de Can Joan sens dubte.
Per cert, ahir vaig menjar uns canyuts del Delta a Terraza Martinez amb all fregit realment bons…
Salut!
Aquestes coses passen bastant per allà el Delta. Per això quan trobes un lloc amb servei bo (el que abans es deia normal ??), fa que et cridi l’atenció.
Tinc bones referències de l’Angelina i d’algun altre lloc. A tots es menja bé i cal buscar factors diferencials.
En algun dels llocs dels que anem per allà, ja faig reservar a la Marta, que quan vol té un accent, més tancat que el d’ells (Móra la Nova) i llavors ens tracten com nadius. I ja interacciona ella…. No entenc massa que diuen, però ens tracten bé ??.
Tronant a aquesta caldereta, et dic que és dels millors coses que he menjat mai. Realment espectacular i sóc dels que de pocs plats ho diuen.
I m’alegra que a Martinez, ja parlin de canyuts. Precisament qui ens va prendre nota a les Barques, va descobrir el meu accent de catalunya interior i ens va recomanar «unes navalles». Em vaig quedar a gust dient «ahhh, si… bona idea uns canyuts»
Salut!!
em peto jo sola…. no entenc massa el q diuen… haha.. jo que he estiuejat prop del delta de petita, em passava igual!! quina pintorra tot plegat. i, com bé dius, què tronat el tema IVA..
I tu no has sentit mai una conversa entre la Marta i el seu fill petit…. Quan han acabat em cal demanar traducció… ?. La marta quan està al seu hàbitat, utilitza la variant de Móra i és molt, molt tancada…
I el tema IVA, sense defensar-los, és una estratègia més d’aquest món…. Però no em molesta ni més ni menys, que aquells llocs que ens fan fer reverències per verat marinat, quan en realitat en trobes 5 trossets (no arriba a mig verat) i et cobren 12 € del plat… I saps que això ho hem patit.
Cal conviure amb aquestes «trampetes», sempre que hi vulguem conviure…. I la meva idea és tornar al lloc, que ens encanta i té moltes sorpreses a oferir ( a més de l’IVA ??)
haha…
ho he patit, I TANT!! 3 anxoves a preu de tauró!
Nosaltres hem anat a l’Angelina amb amics d’Alcanar i perfecte. No sé si per anar amb veïns i clients, però mooooolt bé.
Podríem provar anar-hi sense ells a vuere, hahahaha
Salut!
Ajuden aquests lligams per allà baix. Igual que les enemistats, també perduren.
En un hotelet de la zona, conec una persona molt propera a mi, que hi estava allotjada. I va voler ensenyar l’hotel a una coneguda del Delta, que es veu era d’un «grup rival» (allà l’arròs són molt així) i quasi la fan fora de l’hotel.
És un món molt especial, tot i que s’hi menja bé.
Salut!!
Uf… Si això de l’iva m’ho trobo jo, munto un pollo i ho notifico a Consum, em posa de molt mala llet aquest tipus de pràctiques (que no son picaresca, son timos), especialment perquè té bona pinta i fot de mala llet que per 17€ ( tenint en compte un ticket de 170€), facin aquestes coses.
De bon rotllo, però deus muntar molts «pollos», perquè no és pas l’únic lloc on he vist això de posar els preus sense IVA amb un missatge a final de pàgina amb IVA no inclòs.
I ara no girem la truita, que jo sóc el primer que ho he criticat. De la mateixa manera que critico altres coses d’altres llocs, que la majoria de gent que escriu, s’obliden de comentar. Però tampoc pot quedar com el tema important del restaurant.
Si els hagués de posar nota numèrica (cosa que no faig mai), podria ser un 8,5. Això vol dir que el 85% és bo i el 15% dolent. Per tant cal veure el resultat global.
Però que vols que et digui, no sé si em sento més estafat amb aquest IVA o quan a BCN em posen plats disfressats de creativitat, a preu de 12 €, quan la matèria primera en val 1 €.
Coneixem el lloc i és un dels millors de la zona i no és l’únic amb la carta amb Iva no inclòs. D’ acord que és lleix tal com ja dius, però tampoc cal caure en el linxament, que mostren alguns comentaris. Tal com dius, de més grosses se’n veuen per aquests móns.
Abraçada!
Totalment d’acord Carles.
Però com la gent sempre llegeix cròniques de #todomaravilloso, quan veu criticar un punt, s’agafa allà, sense adonar-se que el resultat global és molt positiu.
En ocasions em recorden quan puntuava a la Universitat, si en lloc de felicitar a un alumne per un 8,5, l’hagués començat a insultar per la pregunta que havia fallat i aquest fos el mono tema.
La gent està massa habituada a llegir cròniques edulcorades en que tot és una meravella. I més d’una crònica d’aquestes, ni s’adonarien del IVA, perquè ni saben que vol dir pagar.. ??.
Abraçada!!
Quina pinta fot aquesta caldereta. Salivera total!!
Respecte al tema IVA, ja ho heu tot dit.
Salut!
Un plat espectacular… Vam sortir exciteds total.
I el tema IVA, el que tu dius….
Salut!!