Les Barques Can Joan, és un restaurant molt recomanable, a les Cases d’Alcanar al límit sud de Catalunya. Amb cuina mediterrània a base de peix, marisc i arrossos. Treballant amb productes frescos de proximitat i de primera qualitat.

Les Barques Can Joan

Plaça de Sant Pere, 6
Les Cases d’Alcanar

restaurantlesbarquescanjoan.com

Tel.: 977 73 58 85

Boraz entrada

Sempre dic que al sud de Catalunya hi ha molt bona oferta i la zona del Delta ofereix opcions molt recomanables. Tot i això, aquest és el primer post que publico a la meva web d’un restaurant de Les Cases d’Alcanar.

I l’únic motiu de no haver publicat, és que ara feia com 5 anys que no m’hi arribava, perquè venint des de Cambrils, ens quedem en altres llocs més propers i també ben recomanables, dels que trobareu un enllaç a final del post. I les publicacions de fa més de 5 anys, estan eliminades per obsoletes.

Avanço però, que Les Barques Can Joan ens va encantar i que queda a la llista de llocs a repetir. També l’incorporo al post especial de llocs recomanables del sud de Catalunya.

Ubicat en una plaça oberta al mar, que el fa especialment atractiu i amb una terrassa amb calefactors, que estava ben plena quan vam arribar un divendres a les 13:30, tot i que quedaven algunes taules, com la que ens van oferir.

Ens va sorprendre que sent divendres, hagués taules amb nens i ja discretament vam demanar ubicar-nos en alguna de les taules de la sala interior de Les Barques Can Joan, on el dinar va ser més plàcid 😏

Que ofereixen a Les Barques Can Joan

La carta ja podeu imaginar, que ofereix molt producte de proximitat i el mar està just a tocar. Comença amb un apartat d’amanides i entrants, on trobem tot el que s’espera d’un lloc així: Calamars, cloïsses, musclos, ortigues, ostres, navalles, etc.

També una secció d’arrossos, amb quasi una vintena de possibilitats, això com la de calderetes i fideus que mostro tot seguit per curiosa,

I per acabar tenim la de peix, marisc i crustacis, amb tot un ventall més que temptador. A la seva web podeu veure-la amb detall, tot i que segons la pesca, quan estiguem allà serà interessant deixar-se recomanar.

Que vam demanar

Just després d’un aperitiu de la casa,

Vam començar compartint uns ostrons del Delta i unes ortigues. Impecables els dos entrants i a destacar l’excel·lència de les ortigues.

Les Barques Can Joan

Les Barques Can Joan ortigues

I tot seguit vam demanar una mica d’ajuda pel que fa a quin arròs escollir i vam descobrir que a Les Barques Can Joan, fins i tot permeten tunejats una mica a mida. Vam acabar per demanar el de llagostins,i alls tendres, aprofitant que és temporada. La paraula que el millor el pot definir és: espectacular.

Les Barques Can Joan arros

Vins i postres a Les Barques Can Joan

L’oferta de vins, no és per tirat coets, però si prou digne i amb bastants vins de proximitat. Vam escollir un vell conegut nostre: El DO Terra Alta, l’Indià, una garnatxa blanca equilibrada i fresca, molt al nostre gust.

Les Barques Can Joan l'indià

La carta de postres amb prou varietat, amb alguns que indicaven que eren casolans. Vam compartir un pastís de dues xocolates, prou bo.

Conclusions i reflexions

El Delta és una zona d’interès gastronòmic, poc aprofitada per la gent de Barcelona, que per tradició tirant més cap al nord. I això comporta un aparent desequilibri entre els dos extrems costaners de Catalunya.

En ambdós extrems trobem qualitat, però al nord també més sofisticació i luxe. En canvi al Delta trobem molta autenticitat en un entorn més rústic en general.

En tot cas el Delta i la seva oferta gastronòmica, és un lloc a descobrir per a molta gent que freqüenta poc la zona. I les Barques Can Joan, és un dels seus llocs recomanables que cal visitar.

Les Barques Can Joan tiquet

Les meves recomanacions del sud de Catalunya

Com ja sabeu molts dels que em llegiu, des de fa dos anys i mig, visc a Cambrils, on ja feia molts més anys que hi tenia una segona residència. Conec una mica la zona, tot i que encara em queden molts llocs per visitar, que tinc clar que m’encantaran també.

De moment us puc oferir dos enllaços, corresponent a dues rutes gastronòmiques pel sud. En primer lloc la costanera, que podeu llegir fent clic a la següent imatge i que ja incorpora les Barques Can Joan. Descriu els restaurants que he visitat i que m’agraden, així com algun que fa temps no visito i per tant no tinc publicat, però que recomano igualment.

Però també fa uns mesos vaig fer unes altres recomanacions de la mateixa zona, en ruta interior que podeu veure fent clic aquí,

Les Barques Can Joan Guia interior

Resum les Barques Can Joan.

  • Ubicat a Les Cases d’Alcanar en una plaça oberta al mar
  • Producte de proximitat
  • Peix i marisc de molt bon nivell
  • Arrossos recomanables
  • En conseqüència un lloc recomanable