Les Fonts

Les Fonts Cambrils és un lloc que sorprén pels seus arrossos, en un local senzill i un pel allunyat de la zona més turística.

Les Fonts Cambrils

Carrer de Cristòfor Colom, 1 (Cambrils)
No tenen web actualitzada
TEL.: 977 79 33 52

Les Fonts Cambrils exterior

No és pas el primer cop que publico Les Fonts, perquè és un lloc que realment sorprèn. Quan parlem de terra endins, sembla que el concepte d’autenticitat, sigui com més normal, però quan estem tocant mar, dona la sensació que l’autenticitat, és una batalla perduda.

I la realitat és que queden pocs llocs, on puguis trobar cuina marinera, autèntica, sense pretensions i amb un tracte planer i natural. I oferta amb una senzillesa que enamora, però també amb un orgull de família, que saben que ho fan bé.

Les Fonts a Cambrils, no està a primera línia, tot i que si a 300 metres del mar. Tampoc està en una zona amb massa glamur, però a no gaire més de 100 metres de l’estrellat Can Bosch. El seu aspecte exterior és de bar, però l’interior, remodelat no fa gaire, és actualment ben agradable.

A més d’arrossos, molts altres plats a Les Fonts

Fa temps que en soc client i de sempre he alabat i recomanat els seus arrossos. Però tot i que aquest sigui el plat estrella, toquen moltes altres coses de peix a gran nivell. El fet que els propietaris, hagin tingut relació directa amb la pesca, deu ajudar-hi.

Feia dies que no anava, però l’altre dia amb un bon amic i just quan sortíem els dos de fer de jurat d’una selecció de tapes, per a la Nit de les Garnatxes a Capçanes, elaborades pes prestigiosos estrellats de Cambrils: Can Bosch i Rincón de Diego, li vaig dir, “et portaré a un lloc sorprenent”.

Era un dia feiner  i vaig voler mostrar-li el recomanable menú de migdia. Un menú de 15€ en el que vam compartir uns bunyols,  un fregit de peixets i tot seguit un arròs de galeres,  al que costaria trobar algun defecte. Us deixo la imatge d’aquest arròs del menú.

Les Fonts arros

I just quan ja havíem acabat, el meu amic que és més comunicador que jo, al felicitar-los per l’arròs, va generar conversa. I  la persona encarregada de la cuina, va preguntar,  si mai havíem tastat algun dels seus suquets i en concret el de ratjada. I ja em vaig fer reserva d’una taula pel dissabte, si podien oferir-me el suquet de ratjada.

Perquè no és lloc dels que tinguin reserves congelades, sinó que tenen el que la pesca ha portat. I com dissabte tenien suquet, vam anar-hi i vam concloure que havia estat dels millors dinars de 2019. I sabeu que em faig un munt de restaurants.

El dinar a Les Fonts, al voltant del suquet de ratjada

Com primer vam compartir una tempura d’aranyes de mar i unes ortigues arrebossades. Els dos plats amb producte espectacular i si que les ortigues no eren massa grans, però si mireu el seu preu, veureu que tampoc ho era (ho descriuen al tiquet, com «tapes»).

Les Fonts aranya

Les Fonts ortigues

 

El peix denominat aranya, és un peix d’aspecte  normal (que ningú s’espanti!) que normalment s’ofereix com morralla per fer brous. Però triant els més grans i desespinant-los, apareix una carn, amb textura de rap, potser encara més fina. Si voleu veure quina cara fa viu, feu clic a peix_aranya.

I com segon ja va arribar el suquet de ratjada, que ja ens van servir ja emplatat i del que vam tornar els plats nets com patenes. Fins i tot i en el meu cas, lliure d’espines, que de fet no en té i són cartílags i es masteguen fàcilment.  En resum, un gran suquet.

Les Fonts suquet

 

Com a vi vam triar el DO Terra Alta Primicia. De fet sempre agafem el mateix doncs la carta de vins és una mica fluixa. Una carta en la que hi han vins comercials del Penedès, així com alguns vins espanyols, als que ja sabeu declaro un absolut boicot. Un dia els demanaré portar-me el vi de casa i que em cobrin el que sigui com servei de copes 😀.

Les postres són els típics i tòpics i aquest cop vam demanar un molt correcte tiramisú.

Conclusions

Les Fonts, és un lloc que destaca per la seva senzillesa i naturalitat i sorprèn pels seus arrossos i altres plats de peix. L’aspecte exterior és molt senzill, però l’interior està actualment ben arreglat.

El tracte també, senzill, amable, auster, de proximitat i sense cap concessió al “teiatru”. I mira que si volguessin podrien explicar històries del peix per a parar un tren. Però no ho fan i tot discorre com ja he dit, amb naturalitat.

I si aneu per primer cop, no deixeu de demanar algun dels seus arrossos i ja en sortireu enamorats.

RESUM de Les Fonts

  • Molt bons arrossos. O millor dit, arrossos prèmium.
  • Tracte familiar, resolutiu i ben amable
  • El local és correcte, senzill i sense luxes.
  • L’he recomanat a molts coneguts i sempre amb excel·lent feed back
  • Preus molt continguts
  • I en conseqüència, molt recomanable si us cenyiu a la senzillesa del local

Us deixo algunes IMATGES d’anteriors estades

Un dels arrossos de Les Fonts Cambrils d’un dia de take-away

Unes gambes blanques de Tarragona.

Les Fonts Cambrils gamba

Un arròs de cranc blau de les Fonts

Les Fonts Cambrils arros

Recordeu que a la pestanya “per localització”, podeu veure altres restaurants de la zona, o també fent clic aquí.