Les Poulettes Batignolles en un excel·lent restaurant a París, que per tota la gent del món del vi d’aquí Catalunya, té un valor afegit especial. Cuina de molt bon nivell, no gaire lluny de la Gare Saint-Lazare.
Les Poulettes Batignolles
10 Rue de Cheroy, 75017 Paris
Web del restaurant
TEL.: 01 42 93 10 11
Aquesta darrera setmana hem fet una estada a París, la ciutat que conec millor i he dormit més nits, després de BCN, tot i que des de l’inici de la pandèmia, no hi havíem tornat.
Mai anem a París amb finalitats gastronòmiques i a més és dels llocs on ens agrada improvisar i sempre tirem més de «bistrot il·lustrat», que de restaurants de renom.
De fa anys, anem a París d’apartament, sigui intercanvi o Airbnb i això ens permet també organitzar algun sopar a «casa», a partir de l’excel·lent oferta gastronòmica, que ofereix aquesta capital.
Aquesta vegada uns bons amics ens va fer una recomanació, d’aquelles que ja t’ofereixen reservar ells mateixos. Es tracta de Les Poulettes Batignolles, que a part de les seves virtuts, té el valor afegit, que un dels propietaris és una coneguda sommelier catalana.
En principi vaig dubtar, perquè anar lluny de «casa» a un restaurant relacionat amb «casa», m’ha sonat sempre com aquella gent que busquen un restaurant de pa amb tomàquet o de «spanish tapas» en un país llunyà ?.
Però ja us avanço que Les Poulettes Batignolles, és un lloc totalment francès, amb molt bona cuina i permetent-se la llicència, d’oferir també vins catalans i espanyols, ben seleccionats, així com un detallet que podreu apreciar a la foto dels formatges ?.
Que ofereixen a Les Poulettes Batignolles
La carta és curta i pel que he vist bastant estable.
I queda complementada amb els suggeriments del dia, que mostren en una pissarreta tal com podeu veure.
Que vam escollir
Us he de confessar, que hi ha cartes, i parlo de més llargues, que a l’hora d’escollir dubto entre 4 o 5 plats que triaria amb ganes i em cal escollir un. Aquí d’entrada, no em tirava cap, tot i que un cop tastats he de reconèixer el gran nivell en les seves elaboracions.
Com primers, la Marta va optar pel Oeuf bio croustillant, foie gras, anguille fumée et velouté de ceps, que pels que no domineu francès us ho puc traduir per un excel·lent crema de ceps. El vaig tastar i el nivell era altíssim.
Per la meva part, vaig optar per la Sériole marinée, mimosa de légumes croquants. També per fer una adaptació fàcil, diríem que és un marinat del peix és el que aquí anomenem cerviola i crec que en castellà «pez limón». Va resultar un gran plat i el marinat com per aplaudir.
Com a plats principals a Les Poulettes Batignolles, el cochon de lait et calamar, gnocchis glacés et navets aux agrumes. La traducció aquí aniria d’un mar i muntanya de garrí i calamar, amb nyoquis i naps.
Per la meva part, un altre mar i muntanya, Volaille de Racan rôtie et homard, millefeuille butternut/comté, sauce albufera.
Les aus de Racan, són aus prèmium criades de manera tradicional a la zona de la vall de la Loire. I en aquest cas, la part provinent del mar, era llamàntol. Curiosa i envejable la cultura de les aus de nivell que tenen a França, de les que gaudeixo sovint a través dels enviaments de l’amic Higinio, via Madrid.
Realment plats d’alta cuina, amb components molt ben pensats i que deixen clar l’excel·lent nivell del lloc.
Vins i postres a Les Poulettes Batignolles
Pel que vaig veure, una de les gràcies del lloc, eren els vins. A la carta n’hi havia de francesos i també de la península, amb representació catalana i de Galícia. També una bona selecció de vins a copes.
Com tocava continuar caminant, i sense possibilitat de siesta, vam optar per copes i vam escollir una mica a cegues, el Calibre 20 de la IGP Aveyron. Va resultar molt correcte i una sorpresa, perquè és un vi força econòmic en botiga. I servit en ampolla màgnum, feia força patxoca.
Les postres a Les Poulettes Batignolles, eren les que podeu llegir a les imatges anteriors que mostren el menú. Estàvem bastant plens i vam compartir una selecció de formatges. Atenció al detall del ganivet, que posarà contents a tots els fans dels pallaresos ?.
Conclusions i reflexions
París és un gran fons d’armari de restaurants amb més de 15.000 funcionat i evidentment amb molt bona oferta.
Les Poulettes Batignolles, estaria dins la gamma de restaurants d’alt nivell, amb plats que podrien lluir en estrellats, però sense la parafernàlia, ni els preus que comporten les estrelles. També el podríem catalogar com de cuina burgesa actualitzada.
Com he dit al principi, no és el restaurant típic que buscaria a París, però un cop tastat, res a dir i elogis per la cuina i l’èxit assolit, amb una sala quasi plena i un públic habitual (per les converses i tracte que observàvem) amb molt d’ambient bussines i majoritàriament masculí.
El servei amable, tot i que en algun cas els caldria vocalitzar una mica més, amb públic no nadiu. Per exemple el noi del datàfon, va balbotejar una mena de «Tout bien?» i jo que tampoc escolto massa, vaig entendre el típic «si volíem una còpia». La cara que va posar el pobre, quan vaig dir un rotund «No» ??.
En resum, Les Poulettes Batignolles és un molt bon restaurant, que si esteu per la zona de la Gare de Saint-Lazare, tirant cap amunt, segur que us agrada.
Resum
- Un bon restaurant a París
- Cuina d’alt nivell
- Bona selecció de vins
- Ambientació agradable
- Preu correcte i més en l’entorn de París
- Servei professional i amable
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Que pinta mas apetitosa tiene todo. Es verdad que el cochinillo con calamar a priori no me llama nada la atención pero después ya de la foto se ve que estará rico. Bueno saber que estás familiarizado con Paris pues yo voy bastante perdido así que la próxima vez ya te pido consejo.
Buen domingo
Bon dia Pipo. T’he de dir que quan vaig llegir la carta, no estava gens il·lusionat, perquè són plats allunyats de les meves preferències, però un cop tastats, són d’aquells que et dius «quin gran nivell».
Estic habituat a París, però potser per nostàlgia de temps de joventut i d’anar més just de cartera, és dels llocs que m’agrada improvisar i entrar en bistrots senzills, per pura intuició. I també com fa anys vaig d’apartament, organitzar-nos sopars a «casa» a partir de les botigues i mercats gourmets que tenen.
El darrer sopar abans de tornar, va ser extraordinari. i a «casa» … Amb assortiment de terrines, algun formatge i un Côte de Rhone de nivell.
Salutacions!!
Quins plats més atractius que es veuen!. Vàreu fer més llocs interessants a París?.
Abraçada!
Bon dia Carles!
Els migdies menjàvem en restaurant i els vespres a «casa»
Vam fer llocs interessants, però una mica a salt de mata i en funció de la zona que estàvem. Però llocs dels que París n’està farcit. Una mica el que ens deia l’instint. Res espacial com per a fer un post ?.
Abraçada!!
Mar i muntanya diferents als que tenim a la cuina catalana ?
Molt bé aquest post, m’ha ajudat a veure una mica vocabulari ara que m’ha apuntat a classes de francès.
Merci beaucoup!!
Salut!
D’entrada no soc de mars i muntanya, però com tampoc hi havia massa per a triar, vaig agafar el de pollastre amb llamàntol i realment molt bo.
I algun dels mots em van costar una mica d’entendre…. i mira que fa anys, quasi passava per nadiu ?. Però llavors la gastronomia, al menys la que jo arribava, era molt més senzilla….
Salut!!
Bon dia,
Amb la meva familia vam estar a Paris el passat mes d’abril i aquest el restaurant ens venia recomanat per un celler de la domontsant i un amic. Baixant de Montmartre hi vam fer cap i vam gaudir molt dels plats. També tenen molt bona carta de vins
Servei molt amable ! en definitiva una molt bona adreça !
Nosaltres també hi anàvem a partir de la recomanació del Lluís Dagà, que ara té l’Atelier Dagà-Clos i que conec de fa anys a través del món del vi. I molt bé el lloc!!.
Salutacions!