Les Poulettes Batignolles en un excel·lent restaurant a París, que per tota la gent del món del vi d’aquí Catalunya, té un valor afegit especial. Cuina de molt bon nivell, no gaire lluny de la Gare Saint-Lazare.  

Les Poulettes Batignolles

10 Rue de Cheroy, 75017 Paris
Web del restaurant
TEL.: 01 42 93 10 11

Topik-interior

Aquesta darrera setmana hem fet una estada a París, la ciutat que conec millor i he dormit més nits, després de BCN, tot i que des de l’inici de la pandèmia, no hi havíem tornat.

Mai anem a París amb finalitats gastronòmiques i a més és dels llocs on ens agrada improvisar i sempre tirem més de «bistrot il·lustrat», que de restaurants de renom.

De fa anys, anem a París d’apartament, sigui intercanvi o Airbnb i això ens permet també organitzar algun sopar a «casa», a partir de l’excel·lent oferta gastronòmica, que ofereix aquesta capital.

Aquesta vegada uns bons amics ens va fer una recomanació, d’aquelles que ja t’ofereixen reservar ells mateixos. Es tracta de Les Poulettes Batignolles, que a part de les seves virtuts, té el valor afegit, que un dels propietaris és una coneguda sommelier catalana.

En principi vaig dubtar, perquè anar lluny de «casa» a un restaurant relacionat amb «casa», m’ha sonat sempre com aquella gent que busquen un restaurant de pa amb tomàquet o de «spanish tapas» en un país llunyà 😂.

Però ja us avanço que Les Poulettes Batignolles, és un lloc totalment francès, amb molt bona cuina i permetent-se la llicència, d’oferir també vins catalans i espanyols, ben seleccionats, així com un detallet que podreu apreciar a la foto dels formatges 😏.

Que ofereixen a Les Poulettes Batignolles

La carta és curta i pel que he vist bastant estable.

Les Poulettes Batignolles carta

I queda complementada amb els suggeriments del dia, que mostren en una pissarreta tal com podeu veure.

Les Poulettes Batignolles sugestions

Que vam escollir

Us he de confessar, que hi ha cartes, i parlo de més llargues, que a l’hora d’escollir dubto entre 4 o 5 plats que triaria amb ganes i em cal escollir un. Aquí d’entrada, no em tirava cap, tot i que un cop tastats he de reconèixer el gran nivell en les seves elaboracions.

Com primers, la Marta va optar pel Oeuf bio croustillant, foie gras, anguille fumée et velouté de ceps, que pels que no domineu francès us ho puc traduir per un excel·lent crema de ceps. El vaig tastar i el nivell era altíssim.

Per la meva part, vaig optar per la Sériole marinée, mimosa de légumes croquants. També per fer una adaptació fàcil, diríem que és un marinat del peix és el que aquí anomenem cerviola i crec que en castellà «pez limón». Va resultar un gran plat i el marinat com per aplaudir.

Les Poulettes Batignolles cerviola

Com a plats principals a Les Poulettes Batignolles, el cochon de lait et calamar, gnocchis glacés et navets aux agrumes. La traducció aquí aniria d’un mar i muntanya de garrí i calamar, amb nyoquis i naps.

Per la meva part, un altre mar i muntanya, Volaille de Racan rôtie et homard, millefeuille butternut/comté, sauce albufera.

Les Poulettes Batignolles mar muntanya

Les aus de Racan, són aus prèmium criades de manera tradicional a la zona de la vall de la Loire. I en aquest cas, la part provinent del mar, era llamàntol. Curiosa i envejable la cultura de les aus de nivell que tenen a França, de les que gaudeixo sovint a través dels enviaments de l’amic Higinio, via Madrid.

Realment plats d’alta cuina, amb components molt ben pensats i que deixen clar l’excel·lent nivell del lloc.

Vins i postres a Les Poulettes Batignolles

Pel que vaig veure, una de les gràcies del lloc, eren els vins. A la carta n’hi havia de francesos i també de la península, amb representació catalana i de Galícia. També una bona selecció de vins a copes.

Com tocava continuar caminant, i sense possibilitat de siesta, vam optar per copes i vam escollir una mica a cegues, el Calibre 20 de la IGP Aveyron. Va resultar molt correcte i una sorpresa, perquè és un vi força econòmic en botiga. I servit en ampolla màgnum, feia força patxoca.

Les postres a Les Poulettes Batignolles, eren les que podeu llegir a les imatges anteriors que mostren el menú. Estàvem bastant plens i vam compartir una selecció de formatges. Atenció al detall del ganivet, que posarà contents a tots els fans dels pallaresos 😉.

Les Poulettes Batignolles fromages

Conclusions i reflexions

París és un gran fons d’armari de restaurants amb més de 15.000 funcionat i evidentment amb molt bona oferta.

Les Poulettes Batignolles, estaria dins la gamma de restaurants d’alt nivell, amb plats que podrien lluir en estrellats, però sense la parafernàlia, ni els preus que comporten les estrelles. També el podríem catalogar com de cuina burgesa actualitzada.

Com he dit al principi, no és el restaurant típic que buscaria a París, però un cop tastat, res a dir i elogis per la cuina i l’èxit assolit, amb una sala quasi plena i un públic habitual (per les converses i tracte que observàvem) amb molt d’ambient bussines i majoritàriament masculí.

El servei amable, tot i que en algun cas els caldria vocalitzar una mica més, amb públic no nadiu. Per exemple el noi del datàfon, va balbotejar una mena de «Tout bien?» i jo que tampoc escolto massa, vaig entendre el típic «si volíem una còpia». La cara que va posar el pobre, quan vaig dir un rotund «No» 😂😂.

En resum, Les Poulettes Batignolles és un molt bon restaurant, que si esteu per la zona de la Gare de Saint-Lazare, tirant cap amunt, segur que us agrada.

Resum

  • Un bon restaurant a París
  • Cuina d’alt nivell
  • Bona selecció de vins
  • Ambientació agradable
  • Preu correcte i més en l’entorn de París
  • Servei professional i amable

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.