Les Tines de Renau és un restaurant de cuina casolana ubicat en un dels pobles més petits del Camp de Tarragona. Ofereix un bon nivell de cuina, que el fa mereixedor de visita.

Les Tines de Renau

Carrer de Peralta, 2, Renau (Tarragona)

web de Les Tines de Renau

Tel.: 977 62 05 96

Tines de Renau entrada

Segon divendres consecutiu que no aconseguim reserva per a dinar, al Llagut de Tarragona i ens obliga a improvisar i de nou amb èxit. Aprofito per comentar que m’alegra l’èxit del Llagut, que en feiner i 48 hores abans, tinguin el migdia complet.

Em provocava curiositat Les Tines de Renau, d’haver-lo vist publicat a les xarxes, per part d’algú amb qui sovint coincidim en gustos i visites als mateixos llocs. I cap allà vam anar, prèvia reserva per assegurar-nos de no patir cap sorpresa.

La ruta per arribar-hi, és la mateixa que fem quan anem a l’estació de l’AVE. Cal seguir uns pocs kilòmetres més i trobem el poble de Renau. Petit, pulcre i amb la sorpresa de veure tres restaurants anunciats, tot i que els altres dos, només obren en cap de setmana, segons indiquen els cartells.

El poble no deu arribar als 200 habitants i allà descobrim Les Tines de Renau, en un local amb cuidada rusticitat i ampli menjador, al que em faria pànic anar un dia festiu, però que en un divendres d’hivern, tot era tranquil·litat i amb públic silenciós, que a més em feia sentir fins i tot jove 😉.

Que ofereixen a les Tines de Renau

Pel que mostren a la web, l’oferta és molt concreta. Un menú de feiners a 18 €, un altre de festius una mica més car i l’especial calçotada, quan n’és temps.

Però compte que el menú ofereix 8 o 9 opcions de primers i també de plats principals. I em va venir al cap, llocs principalment de BCN, que amb menys opcions, ho venen com carta. Podeu veure el menú d’aquest dia tot seguit.

Tines de Renau menú

Que vam escollir

Com primers plats, que vam acabar compartint, el paté casolà de les «Tines» i els caragols dolços i coents amb una picada d’avellanes i ametlles sense gluten, que oferien amb un ben merescut suplement. La salsa dels caragols era impressionant, d’aquelles que acabaries menjant a cullerades 😍.

I el paté molt ben encertat i amb ració ben generosa, que potser no s’aprecia prou a la fotografia.

Tines de Renau paté

Els dos primers plats van deixar el llistó molt alt. I els principals, van estar a l’altura també. Els peus de porc a l’estil tradicional, amb botifarra negra i bolets i el xai a la brasa, que couen en una àmplia graella al fons de la sala, que mostro en una imatge anterior.

Tines de Renau peu de porc

Els peus de porc molt destacables i la carn de xai, pocs secrets té, quan és de bona procedència i se sap tractar a les brases.

Vins i postres a Les tines de Renau

En el menú hi va inclòs el vi, que van presentar en una pulcra ampolleta de mig litre. Un vi més que correcte, atès el preu del menú.

Continuo amb el règim i per això no vam demanar alguna de les ampolles de la carta que oferien amb suplement. S’ha de dir que una selecció curta, però ben pensada i a preu ajustat.

Pel que fa a les postres, podeu veure les 6 opcions al menú que he mostrat abans. Vam escollir el mató amb mel de les muntanyes de Prades, que va resultar un mató de molt nivell.

Conclusions i reflexions

Les Tines de Renau, estan en un lloc al qual cal anar exprés. Si ja ens queixem de la ubicació de l’estació de l’AVE, aquest està per allà. Tot i que és accessible des de diferents punts de la Costa Daurada.

La cuina val força la pena i el lloc sorprèn. Les racions són abundants i imagino que el menú calçotada, deu ser un dels èxits del lloc.

Ens va agradar molt, però no puc garantir la satisfacció en un dia festiu amb la sala plena o en temps de calçotades i tota la cerimònia que comporten.

Tenen una web ben descriptiva i que en teoria facilita fer la reserva: telèfon, formulari i correu electrònic. Vaig intentar per formulari i en mostrar-me un petit missatge d’error, vaig fer-ho per mail i vaig obtenir resposta ràpida.

Els vaig comentar que no els anava el formulari i em van dir amb resignació, que en tenien notícies, però no sabien com arreglar-ho. Ho veig un tema preocupant, perquè pot portar algun conflicte si algú no s’adona del missatge d’error i es presenta allà el diumenge a dinar.

Però en tot cas, si aquest és el «defecte» més gran que trobo a Les Tines de Renau, vol dir que globalment el lloc és molt recomanable.

Tines de Renau tiquet

RESUM

  • Restaurant amb cuidada rusticitat
  • Amb bona cuina
  • Sala àmplia i confortable
  • Racions abundants
  • Bona RQO
  • En conseqüència, recomanable

Tot i no estar a Tarragona ciutat, per proximitat us poso l’enllaç al meu llistat de llocs recomanats de Tarragona al Delta. Si aquest estès en aquesta ruta, segurament l’inclouria, però no està 😉. Si feu clic a la següent imatge, podreu veure els recomanats.