L’Esportell del Bou, és un restaurant ubicat a Picamoixons, tocant a Valls, que només de mirar la carta, se t’obre la gana i del que surts molt satisfet i amb ganes de tornar. Ben conegut a la comarca i un imprescindible, si us agrada tastar llocs nous.
Feia temps que teníem pendent aquest restaurant, perquè és d’aquells que tothom qui en parla, ho fa en positiu.
Ja la seva web convida a anar-hi, on expliquen les diferents possibilitats: menú de diari, carta, menús de cap de setmana, etc.
I com dic a la presentació, i ara referint-me a la carta, un munt de plats que venen de gust, només de llegir-los, però que un cop tastats, fins i tot, superen les expectatives.
I surts d’allà maleint més d’una experiència, principalment a Barcelona, on et pretenen fer passar «bou per bèstia grossa», que ja m’enteneu que vol dir 😅.
Que ofereix la carta de l’Esportell del Bou
Tot seguit us mostro un fragment, tal com el podeu veure a la web, però no perdeu de vista els seus menús. Nosaltres vam anar a la carta, però vam observar la bona pinta que feien els plats de menú, que arribaven a altres taules.
Personalment, i només en aquest fragment, hi havia un munt de coses que em venien de gust i això sol ser bon senyal.
Que vam demanar
Per a començar volíem compartir un parell de plats: els caragols a la llauna (ofereixen tres possibilitats de cocció) i les croquetes. De les croquetes dubtàvem de si demanar les de pollastre a l’ast o les de sípia i tinta, gratinades amb allioli. En veure el dubte, ens van oferir fer meitat i meitat i així van arribar, després dels aperitius.
Els caragols estaven espectaculars. Jo no soc pas fan dels caragols, però quan algú que va amb mi en vol, sempre m’ofereixo a compartir. I aquests a l’Esportell del Bou, estaven a un nivell, que si demà tornés sol, segurament me’ls demanaria per a mi 😉, cosa que mai he fet fins al dia d’avui.
Les croquetes, bones les de pollastre i espectaculars les de sípia. Fins al punt que vaig fer la broma, que si en arribar a les postres, tenia gana, demanava croquetes de nou, fet que no va passar.
Com a plats principals a l’Esportell del Bou, els peus de porc al romesquet amb fesols de ganxet per a mi, mentre que la Marta va optar pel cabrit arrebossat amb guarnició.
Els peus de porc fets a gran nivell, dels millors que he menjat mai i com a mostra de la qualitat de les matèries primeres, els fesols que acompanyaven es desfeien a la boca. Perquè he menjat molts cops aquest plat, on el peu està ben fet, però els fesols d’acompanyament són pobres. I aquí destacaven també.
El cabrit, de mida superior a la que solen servir quan es demana arrebossat, però amb matèria primera molt bona i arrebossat de mèrit.
Vins i postres a l’Esportell del bou
La carta de vins, que també mostren a la web, conté molts vins de proximitat i amb preus ajustats. No té referències d’aquelles d’estirar més el braç que la màniga, però hi ha on escollir.
En tot cas i com en els àpats de dies feiners prenc poc vi, ens vam limitar a copes amb el DO Montsant que ja tenien per aquest servei.
La carta de postres, ofereix una dotzena de possibilitats i totes elaborades per ells, segons consta a la seva web. Vam compartir per la seva originalitat, el corte de gelat d’avellana i coca de vidre, que ens va semblar original i recomanable.
Conclusions i reflexions
Tot i que tenim un bon rodatge de restaurants, sempre hi ha llocs com aquest, que t’acaben sorprenent. Treballen amb bon producte, el tracten bé i el servei funciona com un rellotge.
Convé anar de tant en tant a llocs com l’Esportell del Bou, per a tocar de peus a terra i prendre perspectiva de la realitat en què més d’un lloc de restauració s’ha convertit. Alguns de les grans ciutats, funcionen amb serveis deficients i amb alguns plats que podríem qualificar de foc d’encenalls.
Tota l’àrea sud de Catalunya, sembla una mica la ventafocs, quan la comparem amb les comarques de Barcelona i Girona. I del sud, la gent queda molt enlluernada amb els restaurants de la costa, que tot i haver-hi de molt bons, les pujades del preu del peix, han provocat més d’una rebaixa de qualitat.
En un apartat d’aquesta web, podeu veure el llistat de llocs recomanats de Tarragona al Delta, per la ruta de la costa. Només cal que feu clic a l’enllaç anterior. Però per la ruta interior, tenim també llocs que sense fer gaire soroll, mereixen ser destacats.
I en general, amb un estil segurament menys empijat que les comarques del nord, però amb una oferta a destacar. I un d’ells, és l’Esportell del Bou.
Realment vam sortir exciteds i tot i que algú pugui pensar que va ser fletxasso a primera vista, us puc assegurar que ho he meditat, deixat reposar i sense cap mena de dubte, puc destacar aquest restaurant.
La famosa RQP o relació qualitat-preu
I a destacar la bona relació qualitat-preu, concepte que algun aspirant a geni de per aquí al Baix Camp, que teoritza de restaurants sense a penes trepitjar-ne cap, pugui dir que és de «bloguers semianalfabets». Però per a la gent que realment anem als restaurants, és un concepte important.
Com diuen per les espanyes, «más alta será la caida» 😂.
El «a mitges» a la reserva en línia, és perquè ho vaig fer per mail i va funcionar, però no és una possibilitat que ofereixin a la web 😊.
RESUM a l’Esportell del Bou
- Servei amable i eficient
- Producte i elaboracions destacables
- Local rústic, però molt cuidat
- En conseqüència un lloc molt recomanable
- I amb bona relació qualitat-preu 😉
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Buenas tardes Ricard
Hacia tiempo que no te veía so excites! Habrá que probarlo.
Un saludo
Hola Pipo!!
Em fa il·lusió llegir-te de nou. La veritat és que en vam sortir molt contents, amb una carta molt al meu gust i amb diferents opcions i el producte bo de veritat.
A més, encara sorprén més en un poble ben petit, trobar aquest nivell, amb taules ben parades i tot ben presentat.
Sautacions,
Un clàssic també per les calçotades, que d’aquí a un no res comencen!!!
Un preu ajustat llevat de les croquetes, diria jo. 12,50 per 4 croquetes, no m’estranya que les volguessis demanar per postres 😂😂😂
Salut!
Crec que la ració era de 5 (ho dic per la safata), però al fer-nos meitat i meitat, no devien saber quina posar de cinquena i va quedar el forat buit. Les de sípia, eren espectaculars.
Però la Marta tb va dir el tema preu de les croquetes. En canvi la resta de plats eren prou abundants.
Les calçotades a restaurants, ja saps que passo…. o a casa o al camp…
Salut!!
Un altre lloc per posar a la llista, sembla una bona opció.
Ja veig que estas al corrent dels comentaris d’un que “es una mica bo”…
Salut
Escoltant o llegint, intento esbrinar llocs nous…
I aquest ha estat dels bons de veritat
Salutacions!
Quina sort que tenen alguns de poder prescindir de la RQP! Als pobres mortals que no tenim un pressupost il·limitat o que, simplement, ens dol una mica pagar xifres elevades per plats que no ho mereixen, en canvi, no ens queda més remei que fixar-nos-hi. En tot cas, ben interessant aquest restaurant de Picamoixons. Apuntat per a futures visites a la zona. Salutacions!
Més que sort, els que prescindeixen de la RQP», són «teòrics» dels restaurants.. 😂😂
En parlen i parlen, sense anar pràcticament mai a cap, el preu per ells és el de menys.
Salutacions!
Mañana voy. Ya te contaré!
Ja em dius com ha anat. En festius els restaurants poden agradar menys que en feiners, però espero que no!
Salutacions,