Llamber és un restaurant – taverna d’origen asturià, que ja porta anys a Barcelona, instal·lat en la zona més turística del Born.
Llamber
Carrer de la Fusina, 5
Pàgina web
Tel.: 933 19 62 50
Hi vaig estar fa anys en els seus principis i són d’aquells llocs, en què sense trobar cap inconvenient greu, tampoc fa provocar ganes de tornar-hi expressament. Però tenia visita mèdica a BCN (i per tant justificant per saltar el confinament) i vaig aprofitar per dinar el meu fill.
I com ell viu per la zona i amb el teletreball, tampoc disposa de massa temps per a dinar, vaig buscar un lloc en un radi de 3 minuts a peu. I per aquest motiu vaig reservar a Llamber.
Que ofereixen a LLamber?
Tenen plats amb origen asturià, però també d’altres més propers. Dels primers destaquen les patatinas i la fabada , que no són freqüents de trobar en les cartes més estandarditzades. I són precisament els que vam demanar.
També ofereixen alguns suggeriments del dia en una carta a banda. Les següents imatges, mostren alguns dels plats habituals a la carta de Llamber.
Que vam demanar?
Vam fer, tal com és habitual en nosaltres, dos plats per a compartir i després cada un el seu principal. Dels de compartir, vam escollir les bombes de pop, que estaven a la secció suggeriments i les patatinas al cabrales. S’ha de dir que els dos, estaven ben resolts.
Ja com plats principals, la galta de porc amb bunyols de moniato i pastanagues amb ras el hanout. I per a mi la fabada, que feia temps que no en menjava cap. La galta prou bona i la fabada la vaig trobar com molt plana. Però vés a saber si de tant de temps de no menjar-ne, les expectatives van jugar en contra.
Vins i postres a Llamber
Segons posa la web, tenen un bon celler i també bon assortiment de vi a copes. Però com llegireu al següent apartat, l’oferta a copes va resultar una mica pobre, tot i que un cop més vull recordar que els restaurants, estan sota mínims i per tant, puc entendre coses que fa un any, m’haguessin emprenyat.
Com dels dos que dinàvem, un havia de tornar a la feina i jo no quedava bé que arribés al metge, amb alguna copa de més, vam restringir el servei de vi a només copes. I van ser del DO Montsant, Efecte Volador. Bàsic, però ben correcte.
La carta de postres, tenia opcions que semblaven prou atractives i vam compartir una d’aquestes versions modernitzades del pa amb oli i xocolata, que a més aportava tocs de taronja.
Comentaris i Reflexions a Llamber
Tot i que el servei va ser amable i diligent, no deixa de ser «servei Born». A base de personal no massa ubicat, però adient per aquests llocs que pretenen donar una imatge de modernor i d’ambient cosmopolita.
Això fa que et trobis amb detalls, com quan demanes quins vins tenen a copes i et responen «blanco y negro». I és greu perquè a la web de Llamber, presumeixen de tenir 30 referències.
Potser en veure la meva cara d’estupefacció (no sé fingir massa) va afegir ràpidament «però de cada color tengo 4 referencias». I vaig respirar amb un cert alleujament ? A més del riberita de rigor, tenien el Montsant que ja he comentat i que ens va solucionar el dinar.
I ho comento més com a anècdota que no pas com queixa, perquè entenc els moments difícils que passen els restaurants. I reitero que res a dir del servei de Llamber.
Resum
- Un lloc prou digne si ja esteu pel Born
- Permet tastar algun plat típic asturià
- Disposa d’àmplia i agradable terrassa
- Servei amable i diligent
La ressaca del turisme porta a aquestes situacion. Tant el Llamber com es se seu spinoff El Chigre, pateixen les conseqüències del mal entes “turisme gastronòmic”. La falsa modernitat (“hola chicos”…) i la manca de professionalitat (poc coneixement de producte que es ven, tècniques de serveis pobres o nules, elaboracions “planes”…) han portat la restauració de BCN, en alguns casos, a un avorriment i vulgaritat perillosa.
Ja tens raó… El panorama és trist, trist.
Sort de la il·lusió que em feia tornar a veure el meu fill després de més de dos mesos, que sinó hagués sortit mig emprenyat…
Però a més la restauració està molt tocada i al 90% de llocs que he tornat després dels diferents tancaments, la decepció ha estat norma general…
Salutacions i gràcies per haver passat Hector.
Nosaltres vam anar abans de la pandèmia i recordo una coca d’espelta amb anxova i cabrales molt bona. La fabada bona, baixa en greix però molt bona en sabor, (el tinc publicat al meu bloc).
També recordo que les taules estaven col·locades que no hi cabia ni el cambrer, ara al menys aquest tema l’hauran millorat (per força).
Un local amb clairs-osbcures.
Que el metge hagi anat bé!!!
Salut!
Les taules ara estan ben separades, però tampoc és massa problema perquè el públic és ben escàs.
Li vaig preguntar al meu fill que li feia gràcia a 3 minuts de casa seva i em va dir aquest, perquè tenia terrassa, per si dins no ho veiem clar.
El metge bé. Tinc un amic uròleg amb qui estudiàvem junts en la època pre.-universitari i un cop l’any mirem anàlisis i fem xerradeta. Vaig veure que tu, també t’havien espaiat visites ?
Salut!!
Si més no, la presentació sembla força acurada i els preus no s’enfilen gaire.
El Born ha quedat -quasi- pels turistes.
Joan
Turistes… no tant com altres zones Joan. Fa pena veure La Rambla buida i ofertes de menú paella per 15 €. Sí, ells mateixos s’han centrat en una clientela que ara no hi és i els “no turistes” no pensem mai en seure a un restaurant de La Rambla.
Per sort, el Born no crec que s’hagi centralitzat tant en turisme només i pot ser ara s’adonen que aquest no és el camí i “ens tractin” una mica millor als no turistes.
Bé, només és un pensament.
Salut!
De fet Joan, l’ambient general era de tristor. Però per sort les terrasses amb gent ho alegren.
I els interiors de llocs com aquest, pensats per ambient cosmopolita, queden bé quan estan plens. Però amb poca densitat de públic, ofereixen tristor.
Les presentacions, tal com dius, eren prou acurades.
Salutacions,
Bona vesprada, les voltes que puc anar a Barcelona i es entre setmana solc anar a aquest restaurant, ja que tenen un menú molt ajustat i molt ben resolt per la zona que és. A més, amb el tema covid em sent prou segur, ja que les taules estan prou separades i tenen les portes obertes. Del Chigre l’última volta que vaig anar amb la dona a mitjans d´Octubre vam haver de fugir a mig dinar, ja que ho tenien tot tancat i a més no feien més que ficar a gent. Assentant a gent en la barra quan estava prohibit i passant-se pel forro la distancia entre taules, s’havia de fer diners, una llàstima.
Ostres Josep, no vam veure cap menú. Igual darrerament no l’ofereixen. Però a la web tampoc en parlen crec.
Tal com dius, les taules estaven ben separades, però com el públic era escàs, les distàncies eren totals. Et diria que només hi havien 5 o 6 taules ocupades en tot el local, que és prou gran si comptem la sala final, anant cap els lavabos.
Situacions com la que comentes del Chigre, són les que em fan pànic trobar-me. I ara per ara, he estat de sort. Però imagina el meu cas, que vivint en una urbanització i sense veure gaire gent, trobar-me en una situació com la que descrius ??
Salutacions i gràcies per passar per aquí.
Si… abans del covid, jo anava sovint a fer el menu, que estava força be… treballo a prop. A vegades feien d’extra unes patatines per completar el menú: -)…
Mes per gula que per complementar el menú.
A la zona, un menú que tampoco estaba malamente era el del Zero Patatero…
Pero si desde la Barceloneta ens apropaven al Born, moltes vegades era per anar al Murivechi, que Ricsard crec ho te en bona sintonia, tambe…
Hola Robert,
Zero Patatero estava molt bé i el menú també. Però van tancar ja abans del Covid. Va ser una llàstima.
I a Murivechi el menú és genial, per les opcions molt ben pensades i per la qualitat. Crec que és el menú que més cops he fet per BCN. De fet abans treballava a ESCI i llavors el lloc era fix pels meus dinars.
Salutacions,
A mi no em va convèncer gaire. L’únic punt positiu en aquests dies, seria el fer d’estar al sol a la tranquil·la terrassa de que disposen.
Pel que fa als plats, quan vaig anar fa un parell d’anys, només vaig destacar un d’ells. I com no vaig tastar la fabada i fa anys que no ho faig, ara m’has fet venir enveja i la prepararé en breu.
Abraçada!!
Hola Jordi,
Perdona el retard en contestar, però l’avís de comentari, em va anar a parar a spam ?. He de revisar el gmail que utilitzo pels avisos, perquè em fa el tonto.
Ja veus que hi vaig anar per proximitat i prou i la fabada, com molt plana. Molt pensada per públic Born.
Abraçada!!!