Llamber és un restaurant – taverna d’origen asturià, que ja porta anys a Barcelona, instal·lat en la zona més turística del Born.

Llamber

Carrer de la Fusina, 5
Pàgina web
Tel.: 933 19 62 50

Ferran Cerro-Entrada

Hi vaig estar fa anys en els seus principis i són d’aquells llocs, en què sense trobar cap inconvenient greu, tampoc fa provocar ganes de tornar-hi expressament. Però tenia visita mèdica a BCN (i per tant justificant per saltar el confinament) i vaig aprofitar per dinar el meu fill.

I com ell viu per la zona i amb el teletreball, tampoc disposa de massa temps per a dinar, vaig buscar un lloc en un radi de 3 minuts a peu. I per aquest motiu vaig reservar a Llamber.

Que ofereixen a LLamber?

Tenen plats amb origen asturià, però també d’altres més propers. Dels primers destaquen les patatinas i la fabada , que no són freqüents de trobar en les cartes més estandarditzades. I són precisament els que vam demanar.

També ofereixen alguns suggeriments del dia en una carta a banda. Les següents imatges, mostren alguns dels plats habituals a la carta de Llamber.

Que vam demanar?

Vam fer, tal com és habitual en nosaltres, dos plats per a compartir i després cada un el seu principal. Dels de compartir, vam escollir les bombes de pop, que estaven a la secció suggeriments i les patatinas al cabrales.  S’ha de dir que els dos, estaven ben resolts.

Llamber patatinas

Ja com plats principals, la galta de porc amb bunyols de moniato i pastanagues  amb ras el hanout. I per a mi la fabada, que feia temps que no en menjava cap. La galta prou bona i la fabada la vaig trobar com molt plana. Però vés a saber si de tant de temps de no menjar-ne, les expectatives van jugar en contra.

Llamber fabada

Vins i postres a Llamber

Segons posa la web, tenen un bon celler i també bon assortiment de vi a copes. Però com llegireu al següent apartat, l’oferta a copes va resultar una mica pobre, tot i que un cop més vull recordar que els restaurants, estan sota mínims i per tant, puc entendre coses que fa un any, m’haguessin emprenyat.

Com dels dos que dinàvem, un havia de tornar a la feina i jo no quedava bé que arribés al metge, amb alguna copa de més, vam restringir el servei de vi a només copes. I van ser del DO Montsant, Efecte Volador. Bàsic,  però ben correcte.

La carta de postres, tenia opcions que semblaven prou atractives i vam compartir una d’aquestes versions modernitzades del pa amb oli i xocolata, que a més aportava tocs de taronja.

Llamber postres

Comentaris i Reflexions a Llamber

Tot i que el servei va ser amable i diligent, no deixa de ser «servei Born». A base de personal no massa ubicat, però adient per aquests llocs que pretenen donar una imatge de modernor i d’ambient cosmopolita.

Això fa que et trobis amb detalls,  com quan demanes quins vins tenen a copes i et responen «blanco y negro». I és greu perquè a la web de Llamber, presumeixen de tenir 30 referències.

Potser en veure la meva cara d’estupefacció (no sé fingir massa) va afegir ràpidament «però de cada color tengo 4 referencias». I vaig respirar amb un cert alleujament  ?  A més del riberita de rigor, tenien el Montsant que ja he comentat i que ens va solucionar el dinar.

I ho comento més com a anècdota que no pas com queixa, perquè entenc els moments difícils que passen els restaurants. I reitero que res a dir del servei de Llamber.

Llamber tiquet

Resum

  • Un lloc prou digne si ja esteu pel Born
  • Permet tastar algun plat típic asturià
  • Disposa d’àmplia i agradable terrassa
  • Servei amable i diligent