Maitea, és dels llocs que mai fallen i on gaudir de cuina basca senzilla i honesta en un ambient informal però còmode, amb un ampli assortiment de pintxos, així com de racions i plats. Disposen d’una llarga barra, així com d’una àmplia zona de menjador amb taules.

Maitea

Carrer de Casanova, 155

Web del lloc

Tel.: 934 395 107

Maitea-entrada

 

Feia com quatre anys que no anava a Maitea i de fet ja havia eliminat la darrera publicació per temor a l’obsolescència, tal com faig habitualment un cop transcorregut un temps prudencial.

Sempre he menjat molt bé a Maitea, però el fet d’haver tardat tant a tornar-hi, era degut a un aspecte, ara ja superat, que em feia mandra.

Fa uns anys, just abans de la Covid, quan hi anaves a «sopar» i t’instal·laves en una de les taules, demanant plats de la carta, et trobaves amb un seguit de cambrers que amablement passaven de taula en taula, oferint un assortiment de pinxos acabats de fer.

Reitero que això ja és història, però l’oferta era temptadora, així com els plats que ja havies demanat. I, almenys a mi, em provocava certa incomoditat el fet d’anar dient «no gràcies» a l’oferta continuada de pinxos. I encara sabia més greu, veient que era una oferta entusiasta, totalment allunyada de la moda actual de molts llocs moderns, on l’objectiu és només inflar el tiquet.

Que ofereixen a Maitea

Mirant la seva carta, distingim diferents seccions.  En primer lloc, l’assortiment de pinxos, freds o calents, tots al mateix preu, dels que tot seguit teniu una petita mostra:

Així com una bona llista de plats, dels que em limito a mostrar els que ells mateixos anomenen d’especialitat:

A la seva web, podeu veure tot l’assortiment.

Que vam demanar

Són llocs que t’ho posen difícil, perquè demanaries mitja carta amb tanta oferta temptadora. Però tocant de peus a terra, vam demanar un parell de pinxos per obrir boca i tot seguit la truita de bacallà i chuletón de boví major madurat, del que pots triar el pes desitjat, sempre a partir de 400 g, i arriba pesat, sense os i sense tapa.

Maitea truita bacalla

Maitea chuleton

I aquí podeu observar el perfecte punt de cocció. I dic perfecte, perquè és tal com ens agrada i tal com ho vam demanar.

Maitea cocció

Els pinxos com per a demanar-ne 10, la truita de bacallà prou notable i la carn de primer nivell. Un èxit de sopar!

Vins i postres a Maitea

La carta de vins és àmplia i cuidada. De fet, el tema vins és un dels punts forts de Maitea. Vam demanar aquest DO Terra Alta, el Sang de Corb que ja coneixíem de casa i que va acompanyar bé el sopar.

Pel que fa a les postres, l’oferta és atractiva, tal com mostro tot seguit.

Però com generalment passo d’aquest apartat, van negociar-lo amb el meu fill i va arribar aquest pastis de formatge model Ikea que no veig a la carta. I dic model Ikea, perquè l’havies d’acoblar tu mateix 😂. Bromes a banda, vaig tastar-lo i mereixia tota mena d’elogis.

Maitea postres

Conclusions i reflexions

Maitea és un lloc per tenir sempre a l’agenda i lamento haver passat tant de temps sense anar-hi. En acabar el sopar, comentàvem com havíem gaudit i féiem alguna comparativa amb algunes modernitats que havíem patit (recordeu que no publico tots els restaurants als quals vaig).

La sala de les taules, ubicada a l’extrem d’un d’aquests locals en forma de «U», típic de l’eixample, és àmplia i amb taules prou còmodes.

l’única pega és que el local, i en funció del públic, pot ser sorollós. Però en ser dia de Champlions (Barça-PSG) el local no estava a vessar i amb moltes taules #noche_de_chicas, típic dels dies de futbol, que es van portar prou bé 😂.

Del menjar i el local ja n’he parlat, però em falta destacar el servei. La descripció seria modèlic pel que fa a proximitat, amabilitat, professionalitat…

Ja veieu, que Maitea ens ha encantat, tot i que pel que fa a plats i servei sempre havia estat així, però ara amb la modalitat, taula sense oferiment de pinxos, encara més.

maitea tiquet

I a més amb tots els punts en verd, que no passa a gaires llocs 😍

RESUM

  • Cuina basca senzilla i honesta
  • amb producte molt cuidat
  • i servei modèlic
  • Oferta de vins destacable
  • En conseqüència molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.