Maitea Taverna, ofereix una espectacular barra de pinxos molt variada. Però també disposa de taules i plats de cuina molt atractius, on pots gaudir dels pinxos o dels plats.  

Maitea Taverna

Casanova, 157

www.maitea.es/

Tel.: 934 39 51 07

Maitea Taverna-entrada

Maitea Taverna

Per segona vegada he anat a Maitea. La primera que vaig publicar a Maitea_2015 i vaig sortir-ne amb regust agredolç, però no pas per culpa d’ells, sinó per desconeixement meu.

Maitea Users Guide… 🙂

Maitea és un local en forma de “U”, amb una imponent barra de tapes i pinxos a la zona de l’entrada. Mentre que a l’altre extrem de la “U”, ofereix una zona amb més estil de restaurant. Tant un cop com l’altre he reservat en la zona de taules, però el que no sabia el cop anterior, és que en la zona de taules es podien demanar pinxos. I de fet hi ha tot un servei molt atent que va oferint tapes taula a taula.

I el primer cop que vam anar, vam demanar d’entrada, diferents plats que resultaven incompatibles, sota risc de sortir rodolant, amb el seguit de tapes que ens oferien.

I d’aquí la meva errada i una mica de gust agredolç, pel fet de anar rebutjant contínuament les tapes que oferien. I que sabia greu, tant pel fet d’anar dient “no” cada dos minuts, com per la frustració de no poder gaudir del bé de Déu que ens oferien.

Per tant aquesta segona vegada, ja vam anar «ensenyats» i vam demanar 3 plats per omplir taula i ja vam poder gaudir de les tapes.

Que vam demanar…

Vam triar 3 plats per a compartir, però mentre arribaven, vam agafar alguns pinxos freds com aquest parell que  mostro.

Maitea Taverna-pinxos-freds

Els tres plats van ser, dos de la carta de temporada i l’altre un clàssic: la truita de bacallà.

Maitea Taverna-carta

Maitea Taverna-truita

La sardina fumada

Maitea Taverna-sardina

Els calamars amb rossinyols i botifarra de perol, que era la sobrevalorada de Cal Rovira. I ho dic perquè llegint alguns exciteds, sembla que no hi hagi altre botifarra de perol bona al món mundial… Però vaja… #setomabien 🙂

Maitea Taverna-calamar

I ja després dels tres plats, vam agafar algun dels pinxos calents que anaven oferint per les taules. Mostro només un exemple. En total vam agafar 11 pinxos.

Maitea Taverna-pinxos-calents

L’oferta de vins era prou interessant i amb preus ajustats. Vam escollir el DO Montsant, Les Argiles d’Orto Vins, elaborat pel celler Orto Vins i fet bàsicament de garnatxa (90%) amb una petita aportació de carinyena.

 I a l’hora de les postres, vam demanar aquest tiramisú , per acompanyar els cafès.

Maitea Taverna-Montsant

Maitea Taverna-tiramisu

Reflexions finals…

Maitea és un bon lloc per anar a menjar pinxos, però que no es queda pas aquí l’oferta, sinó que la carta és àmplia i interessant. I si es reserva taula, es pot fer de manera relativament còmode i en tot cas més confortable del que sol ser una experiència en un lloc de pinxos.

Tots els productes estan ben preparats i pot ser un lloc de referència per portar visitants llunyans de BCN que els pugui fer gràcia una experiència d’aquest tipus. I cap problema en anar en grup i fer una mica de “festa”, doncs l’ambient és propici.

I en canvi és poc adequat per sopars de dos o tres persones, que prioritzen la tranquil·litat i el silenci. I jo jugo en aquesta darrera divisió. Per tant, ja m’enteneu: el recomano si accepteu les condicions de joc…

Maitea Taverna-tiquet

El preu mitjà, és molt difícil de calcular. I tot per culpa de les possibilitats que ofereix el lloc i les alternatives plats/pinxos…

Maitea Taverna-preu

RESUM

  • Barra de pinxos molt atractiva i variada
  • Però també plats de cuina ben preparats
  • Ideal per anar amb grup i amb ambient una mica festiu
  • No massa apte per sopars de conversa i/o romàntics
  • Bona RQP