Maleducat, és un restaurant que en principi crida l’atenció pel seu nom transgressor i també per les “referències” que han aparegut del lloc. Un cop visitat, sense ser cap desastre, saps que és un lloc al qual no tornaràs. 

Maleducat

Manso 54

Web del restaurant

Tel.: 936 04 67 53

Maleducat

Vam anar a Maleducat en una de les sortides amb els companys de 3(o+)aTaula, i amb la intenció d’incorporar-lo a la llista. Vull dir amb això, que anàvem predisposats a què el lloc ens agradés.

Tot i que el producte que arriba a taula, és prou notable, és un dels llocs dels quals surts sabent que no tornaràs.

Normalment, no rajo dels llocs i com faig una mitjana de dos restaurants per setmana i només publico un, em dona certa llibertat per evitar el que alguns anomenen «fer mal», que en realitat és «fer bé». Tot depèn de qui consideres són els lectors, destinataris dels teus escrits.

No escric per fer amics o «coleguisme» amb els dels restaurants, sinó que ho faig per tots aquells que voleu saber la «meva realitat» d’un lloc. I ja sé que és la «meva realitat», però hi ha qui la comparteix.

Només publico cròniques poc favorables, quan m’adono que els escrits exciteds que he llegit, no corresponen a la realitat. I si busqueu per les xarxes, en trobeu un munt. En aquestes situacions, em poso la capa de Robin Hood i escric la realitat que he vist o que m’ha semblat veure.

Quina és l’oferta a Maleducat

Mostren la carta a la web i si la mires dius «pas mal». Passes de llarg de la moda d’ostres, de les que ofereixen d’un sol tipus, però amb diferents tunejats i vas a parar a una secció que en diuen dues mossegades i tot seguit el que serien plats més o menys habituals actualment. Teniu una mostra en la següent imatge:

El servei és ben correcte i educat, fent contrast amb el nom ?. I ja d’entrada et fan la pregunta «és la primera vegada que venen?». I quan dius que sí, tot seguit i ja amb un cert aire de condescendència, t’expliquen la lletania que allà tot està pensat per a compartir.

Com que això ja és un déjà vu, et mentalitzes vigilant que no se t’escapin mots com «primers» o «segons» a risc que et renyin com ens va passar a Deliri fa uns mesos ?. I s’afanyen a explicar-te quants plats «principals» (sorry ??) consideren que cal demanar, en aquest cas per a tres persones. Per les explicacions vam deduir que eren uns cinc.

I clar, el que tu veus com plats en preu mitjà un poc per sobre dels 20 €, la qual cosa et sembla correcta, però amb aquestes recomanacions, equivaldrien  a plats «principals» a 30…

Que vam acabar demanant

Ja ens vam mirar i vam dir «anirem a la nostra» i vam demanar alguns «mitges mossegades»

I tres plats a Maleducat, que feien la feina de principals, que tampoc feien molt l’aspecte de poder ser compartits fàcilment i que eren, les carxofes del Prat confitades, crema de nyàmeres, favetes i pèsols del Maresme.

 

Tot seguit els  tendons de vedella estofats, carpaccio de vieires

Maleducat tendons

i finalment els lletons de vedella rostits, favetes i pèsols del Maresme, carxofes, algun bolet i salsa de mantega torrada i pebre verd.

maleducat lletons

Ja imagineu que aquests noms ampul·losos, m’he limitat a fer un cut&paste de la seva web ?

Els plats eren força bons, les coses tal com siguin, i el volum el que veieu. I la conclusió és que eren com mitges racions, i per això calia demanar-ne més. Potser a les fotos no s’aprecia prou bé, el volum dels plats.

Postres i vins a Maleducat

La carta de vins prou bé amb moltes referències de proximitat. Vam optar pel DOQ Priorat, La Guinardera, que sempre resulta bona elecció.

maleducat vi

I pel que fa a les postres a Maleducat, el Jordi i jo vam passar del tema. Curiosament, ells anomenen a la carta de postres «La sobretaula», amb un document de 6 pàgines, on 4 són de vins dolços i espirituosos ?. L’Esther si en va demanar, el de maduixes amb fava Tonka i vam observar que els gaudia.

Conclusions / Reflexions a Maleducat

En resum, un lloc d’aspecte senzill, a un tir de pedra del Mercat de Sant Antoni, amb bon producte i servei ben correcte.

Però amb la sensació, que la finalitat sigui estirar el tiquet, pel joc de plats petits que per sortir satisfet n’has de demanar més d’una unitat per persona, etc. I aquestes sensacions, al nostre grup, ens desmotiven d’entrada.

De fet, si hagués anat a Maleducat, sense ser un dinar 3(o+)aTaula, ja ni l’hauria publicat. Però això, sumat a les cròniques excited que havia llegit, em motiven a descriure la realitat tal com la vaig percebre.

En fi, un lloc del qual surts amb un cert desengany i amb la seguretat que no tornaràs a Maleducat. I no pas per cap cosa greu, sinó perquè no t’ha generat sensacions per a tornar-hi.

maleducat tiquet

 

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.