Maleducat, és un restaurant que en principi crida l’atenció pel seu nom transgressor i també per les “referències” que han aparegut del lloc. Un cop visitat, sense ser cap desastre, saps que és un lloc al qual no tornaràs.
Vam anar a Maleducat en una de les sortides amb els companys de 3(o+)aTaula, i amb la intenció d’incorporar-lo a la llista. Vull dir amb això, que anàvem predisposats a què el lloc ens agradés.
Tot i que el producte que arriba a taula, és prou notable, és un dels llocs dels quals surts sabent que no tornaràs.
Normalment, no rajo dels llocs i com faig una mitjana de dos restaurants per setmana i només publico un, em dona certa llibertat per evitar el que alguns anomenen «fer mal», que en realitat és «fer bé». Tot depèn de qui consideres són els lectors, destinataris dels teus escrits.
No escric per fer amics o «coleguisme» amb els dels restaurants, sinó que ho faig per tots aquells que voleu saber la «meva realitat» d’un lloc. I ja sé que és la «meva realitat», però hi ha qui la comparteix.
Només publico cròniques poc favorables, quan m’adono que els escrits exciteds que he llegit, no corresponen a la realitat. I si busqueu per les xarxes, en trobeu un munt. En aquestes situacions, em poso la capa de Robin Hood i escric la realitat que he vist o que m’ha semblat veure.
Quina és l’oferta a Maleducat
Mostren la carta a la web i si la mires dius «pas mal». Passes de llarg de la moda d’ostres, de les que ofereixen d’un sol tipus, però amb diferents tunejats i vas a parar a una secció que en diuen dues mossegades i tot seguit el que serien plats més o menys habituals actualment. Teniu una mostra en la següent imatge:
El servei és ben correcte i educat, fent contrast amb el nom 😏. I ja d’entrada et fan la pregunta «és la primera vegada que venen?». I quan dius que sí, tot seguit i ja amb un cert aire de condescendència, t’expliquen la lletania que allà tot està pensat per a compartir.
Com que això ja és un déjà vu, et mentalitzes vigilant que no se t’escapin mots com «primers» o «segons» a risc que et renyin com ens va passar a Deliri fa uns mesos 😱. I s’afanyen a explicar-te quants plats «principals» (sorry 🫢🫢) consideren que cal demanar, en aquest cas per a tres persones. Per les explicacions vam deduir que eren uns cinc.
I clar, el que tu veus com plats en preu mitjà un poc per sobre dels 20 €, la qual cosa et sembla correcta, però amb aquestes recomanacions, equivaldrien a plats «principals» a 30…
Que vam acabar demanant
Ja ens vam mirar i vam dir «anirem a la nostra» i vam demanar alguns «mitges mossegades»
I tres plats a Maleducat, que feien la feina de principals, que tampoc feien molt l’aspecte de poder ser compartits fàcilment i que eren, les carxofes del Prat confitades, crema de nyàmeres, favetes i pèsols del Maresme.
Tot seguit els tendons de vedella estofats, carpaccio de vieires
i finalment els lletons de vedella rostits, favetes i pèsols del Maresme, carxofes, algun bolet i salsa de mantega torrada i pebre verd.
Ja imagineu que aquests noms ampul·losos, m’he limitat a fer un cut&paste de la seva web 😅
Els plats eren força bons, les coses tal com siguin, i el volum el que veieu. I la conclusió és que eren com mitges racions, i per això calia demanar-ne més. Potser a les fotos no s’aprecia prou bé, el volum dels plats.
Postres i vins a Maleducat
La carta de vins prou bé amb moltes referències de proximitat. Vam optar pel DOQ Priorat, La Guinardera, que sempre resulta bona elecció.
I pel que fa a les postres a Maleducat, el Jordi i jo vam passar del tema. Curiosament, ells anomenen a la carta de postres «La sobretaula», amb un document de 6 pàgines, on 4 són de vins dolços i espirituosos 😏. L’Esther si en va demanar, el de maduixes amb fava Tonka i vam observar que els gaudia.
Conclusions / Reflexions a Maleducat
En resum, un lloc d’aspecte senzill, a un tir de pedra del Mercat de Sant Antoni, amb bon producte i servei ben correcte.
Però amb la sensació, que la finalitat sigui estirar el tiquet, pel joc de plats petits que per sortir satisfet n’has de demanar més d’una unitat per persona, etc. I aquestes sensacions, al nostre grup, ens desmotiven d’entrada.
De fet, si hagués anat a Maleducat, sense ser un dinar 3(o+)aTaula, ja ni l’hauria publicat. Però això, sumat a les cròniques excited que havia llegit, em motiven a descriure la realitat tal com la vaig percebre.
En fi, un lloc del qual surts amb un cert desengany i amb la seguretat que no tornaràs a Maleducat. I no pas per cap cosa greu, sinó perquè no t’ha generat sensacions per a tornar-hi.
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Hola, la verdad es que de la foto tienen buena pinta y las consignaciones tienen sentido pero claro, si sales con hambre o hay que dejarse 100€ por persona para salir satisfecho…pues hay otras alternativas.
Por lo menos no os intoxicaron!
Bona tarda Pipo!
Just com ho dius. Hi han alternatives.
I d’intoxicar, res de res. 😂😂
Salutacions!
Jo crec que es millor només publicar posts de restaurants recomenats i de els que et quedis insatisfet ni mentarlos!
Moltes gracies de totes menas…..
Són maners de veure aquest món Felix.
Estem habituats a que els diaris, prohibeixen als que escriuen, fer qualsevol crítica negativa i ho he patit en carns pròpies. Molts dels que escriuen, busquen alguna cosa a canvi i llavors sempre cal «quedar bé». I no parlem dels que hi van convidats amb l’encàrrec de fer un post….
Quedem poca gent que escrivim, per hobbies, paguem els tiquets i no anem de «coleguis» amb els dels restaurants. I per tant, som lliures
Penso que cal fer aquests comentaris, i més quan s’han llegit meravelles del lloc. I ja dic que els plats són bons, però comparat amb el que costa, atès que el ràtio és que cal demanar més d’un plat, pel que en restaurant clàssic s’entén «un plat», penso que algú ho ha de dir.
Perquè molts dels que han dit meravelles del lloc, ni saben ni el que costa….
En fi, jo ho veig així.
Pues a mi me es tan útil un comentario positivo como uno negativo; a veces viendo algo que no funciona me viene a la mente un sitio que lo clava y que no habia reparado pero por contraste se evidencia.
Just com ho dius ho veig jo.
Salutacions Pipo!
Em sembla magnífica la valoració i molt oportuna en temps d’abús d’informació interessada, especialment per part d’alguns influencers. Així que moltes gràcies.
Jo també hi vaig anar un cop (a dinar sol) i sincerament tampoc en vaig sortir amb ganes de tornar. Sobretot tenint llocs amb força (i divers) encant per la zona, des de Can Vilaro o Bo de Bernat, per posar un estil, o els Ocellets, per posar-ne un altre.
En definitiva, moltes gràcies per compartir experiència i valoració!.
Gràcies per les teves paraules. I de fet el dir «no hi tornaré», tampoc cal dramatitzar-ho més del compte.
Només s’ha d’interpretar que hi han lloc que ens agraden més i que aquest no passa a la llista de llocs de desig.
Però en temps que tothom està habituat a llegir només cròniques exciteds, qualsevol discrepància estranya.
Salutacions,
Partidaria de comentar restaurants amb els seus punts negatius, de fet, jo ho faig sense cap pudor, tinc menys seguidors i cap patrocinador així que no faré gaire mal i m’ho puc permetre.
El Maleducat, just ara fa dos anys que vam anar. Estàvem sortint de la pandèmia i tot era bonic, fins i tot el Maleducat, del que vam demanar plats del dia fora de carta. Primera decepció que no havia ensaladilla rusa a la carta, i darrera la de l’ultim plat, que vam acabar emportar-nos cap a casa i si no recordo. malament va acabar en les escombreries. Vam decidir que tampoc hi tornaríem però això no treu que tingui el seu públic.
Salut!
I no som els únics!. La gent té por en públic, però en privat o de forma «indirecta» a Insta, m’han dit el mateix, més d’un.
També s’ha de dir, i és el primer cop que em passa, que dues persones m’han «renyat» per haver «fet mal» amb la crònica. I els intento raonar en la relativitat del concepte… si el «fer mal» es compensa amb «fer bé», la cosa queda a zero 😏. Però els costa….
Salut!
Bona nit Ricard
Fa molt temps que segueixo les teves publicacions doncs son del tot sinceres i en les cuals coincidim molt sovint! Un lloc mes on realment surts amb la sensacio de si estic per la zona el puc tenir en compre pero sempre buscare un altre opcio primer! No em desplaçare per anar-hi un altre cop!
Bona nit,
Doncs imagina jo que vinc de més de 100 km i el barri de Sant Antoni, no és pas el que aparco habitualment 😂
I això és que volia dir en no tornar-hi.
Salutacions i gràcies per passar per aquí