Mantis Restaurant, és un lloc que ha ben arrelat a BCN aquest 2023, amb una oferta curta i amb plats ben sorprenents. Dels llocs que surts satisfet i pensant que és un restaurant per a tornar-hi.

Tot i que en les meves anades a Barcelona, sempre tinc al cap alguns dels meus restaurants favorits, també penso que no em puc quedar estancat i de tant en tant m’agrada veure com funciona alguna novetat.
Com sempre, i abans de reservar, miro quina gent l’han referenciat a Instagram per veure si han fet gaire campanya «chico_anuncios» i em va tranquil·litzar, no trobar-me amb cap d’aquells pallassos habituals, ni tampoc cap«chica_anuncios», d’aquelles que simulen menjar amb passió quasi orgàsmica, maquillades com una mona ?.
I les referències a l’Instagram de Mantis Restaurant, eren en general, de gent ben normal o fetes per ells mateixos, mostrant plats o receptes, que sempre és bon senyal tenir les xarxes actualitzades.
Ja sabeu que sempre em miro això i tot i que m’he trobat algun restaurant amb les referències en Instagram, totalment copsades per «chico_anuncios», en alguns fins i tot he menjat bé. La saturació de «chico_anuncios», és sospitosa, però no sempre definitiva.
El que si tinc clar, és que els cops que he fet crònica positiva, però he fet referència al tema aquest, no falla que els del restaurant s’emprenyen ? i en més d’un cas «intent de renyar-me en privat», la qual cosa, no sol acabar bé.
Per tant, en aquest cas i després de xafardejar les referències, vam entrar-hi il·lusionats i en vam sortir ben satisfets.
Que ofereixen a Mantis Restaurant
La seva carta és sorprenentment curta i quasi ens va sobtar. I em va passar pel cap que més d’un tindria dificultats en escollir si descartava plats que no són de gust generalitzat.
Us mostro la carta, en la que els 4 del principi, són per a fer un mos individual, mentre que la resta permet compartició.
Com podeu veure, uns plats amb moltes influències llunyanes i un cop tastats, puc dir que ben encertats.
Que vam acabar demanant
A mi tot m’anava bé i qui venia amb mi, tenia més restriccions i al final vam optar per agafar plats correlatius a partir del 5, saltant-nos el «ramen», per la dificultat de compartir.
Tot i que reitero, el resultat final a Mantis Restaurant, va ser molt satisfactori, el primer servei no prometia. Va arribar amb aquest verat fumat en un plat buit, amb aquest raconet de verat ??♂️.
Veient aquesta ració miserable d’un peix bàsicament tallat i fumat, que de venda al públic està a preu de sardina, ens vam acollonir. Però tot seguit va arribar la torrada de pop, que si mireu al menú ja diu que porta «chimichurri / chipotle / aguacate» que poso entre «» i així m’estalvio de traduir, que tinc els meus dubtes.
I aquí si us puc dir que el resultat va ser espectacular. Dels plats bons que he tastat darrerament. I el següent va ser el HAR GOW, consistent en 4 dumplings de gamba vermella, amb el suc dels seus caps i oli de chili. Realment molt bo i ja, en aquest punt, ens va passar del tot, l’ensurt del verat ?.
Continuant a Mantis Restaurant, amb la gamma de plats d’origen llunyà i de fusió, ens van portar el que anomenen cochinita pibil, consistent en 4 dumplings amb «achiote y salsa de tomatillo tatemado», que també va resultar molt satisfactori.
I com final, l’albergínia fregida, amb salsa Sichuan i cacauet picant, plat que acompanyat de l’arròs glutinós que ens van recomanar, també va ser dels que queden a la memòria.
Vins i postres a Mantis Restaurant
La carta de vins, es veia molt treballada i amb força varietat. No oferia d’entrada, la possibilitat de vins a copes i en demanar per aquesta opció, qui feia de «cambrer de vins» ens va fer la fatídica pregunta de «com us agrada el vi». Una pregunta que sempre m’ha preocupat, pel fet d’entrar en criteris subjectius.
Però vam afinar i va arribar un blanc bastant sec que va estar prou bé. No recordo el nom i em va tallar fotografiar l’ampolla. A la seva web, podeu veure la carta de vins.
Pel que fa a les postres a Mantis restaurant, a la carta veieu que tenen tres possibilitats i vam demanar un parell de Pani Puri, que segons la carta, porta «mango, maracuyá, caramelo y chipotle». Simplement correcte, sense res a destacar, ni a criticar.
Conclusions i reflexions
Com podeu veure a partir dels comentaris dels plats anteriors, el lloc ens va agradar. I com he dit al principi, un lloc per a tornar, que no ho dic pas de tots ?.
El servei va ser professional, amable i proper, cosa que avui en dia a Barcelona, és un fet no massa freqüent. I és trist haver de remarcar-ho, quan hauria de ser la normalitat.
La sala a Mantis restaurant, amb cuina oberta, molt ben dissenyada i confortable. Es nota una bona tasca d’interiorisme en el seu disseny. No es tracta pas d’un muntatge low-cost.
Potser i per dir-hi alguna pega, no sé si l’acústica està del tot ben resolta, però caldria fer alguna altra visita, perquè el públic de cada moment, influeix.
Una mica, tant l’espai com l’estil de cuina, em va recordar Slow & Low. Potser amb menys plats, però més arriscats. I enteneu que ho dic en positiu.
Vaja, que ja veieu que ens va agradar ??♂️.
Resum a Mantis Restaurant
- Local molt ben dissenyat
- Servei amable, professional i proper
- Plats realment bons i sorprenents
- Relació qualitat-preu correcta
- En conseqüència, ben recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Aquests savis joves que menystenen el país que els dona de menjar, no mereixen ni l’aire que respiren. La carta nomes en caspanyol es il·legal i indecent. Els que no ho denuncien (libertadzzantetodoeselema) en son còmplices d’aquest atropellament descarat i desvergonyit.
Potser la meva web, no és el millor lloc per fer aquestes proclames i no et dic pas que no estigui d’acord amb el que dius. La meva web és en català, el quadre que poso al final de cada post, ja és una denúncia en aquest sentit i tant de bo, trobis llocs que TOT funcionés en català.
I si tornes a passar, s’admeten suggeriments de llocs. Perquè a mi no em serveix que tinguin carta en català i després el que t’arriba a recollir els plats, no m’entengui. La realitat és que la intersecció de llocs a BCN, on tot funcioni bé (català, gastronomia, servei i preu), és pràcticament buida.
Però reitero que hi ha llocs on és millor denunciar això, que a la meva web, que ja fa l’esforç de mantenir el català i en certa manera denunciar qui no hi té la carta. Per un moment m’has recordat l’imbècil d’en Miquel Bonet, que en la seva lluita pel català, em denomina «semianalfabet», perquè segons ell, faig un munt d’errades de construcció ?.
Heu provat el Noe al carrer Villarroel? Un bon descobriment!
No, ni em sona.
Però ara he buscat i he trobat la web i la sensació és més aviat de bar de vins no?. Pel que mostren a la web, pocs plats ofereixen.
Salutacions i gràcies per recomanar!
Mare meva quina barreja de salses!! Encara el pop tenia sabor a pop amb chimichurri i chipotle??
El veig una mica recarregat, això només amb fotos i nom del plat, està clar que s’ha de tastar perquè si hi dius que es pot tornar serà que la combinació és bona.
El verat quedaria millor en una safateta però cadascú a casa seva fa el que vol… com posar el nom, Mantis. Al menys heu sortit amb el cap!!! ??
Salut!
Amb el cap vam sortir i ben contents ??.
Els plats, tot i que a primera vista dius «barreges complicades» els vam gaudir molt. El de pop estava per a demanar una safata de coques i el d’albergínia, tot i que no apte pels no amants del picant, el vaig gaudir molt.
I el verat o safateta o no posar ració tan escassa… ?. Que allà no hi havia ni 50 cèntims de verat…
Però en tot cas, vam sortir amb ganes de tornar!
Salut!!