Mare de la Font Restaurant: Aquest post està escrit per l’Alicia Miravent, que no és el primer cop que col·labora aquí com guest blogger. En conseqüència reflecteix el seu punt de vista i ella contestarà els comentaris.

Mare de la Font

Ctra. Bassella s/n Solsona

maredelafont.cat

Tel.: 973 48 39 67

Mare de la Font entrada

 

Mare de la Font és un restaurant ubicat en el parc de la Mare de la Font, una àrea de lleure situada a un quilòmetre i mig de Solsona, on hi trobem tot de fonts centenàries de la comarca, un recorregut botànic i el restaurant que té el mateix nom.

El restaurant està regentat pel Roger Vilaginés que treballa a la sala i la Laia Coma responsable dels fogons. Podríem definir el restaurant com propi de la cuina de la terra i que juga així amb la tradició però amb tocs agosarats innovadors.

El restaurant Mare de la Font, no té carta. Juga amb dos menús; el dels laborables amb un preu de 15€ i el de festiu a 28€ amb begudes no incloses. No reserven pel diari, sí pel festiu.

Nosaltres hi vam dinar un 27 de desembre, entre mega àpats de mares, sogres i cunyats. I a fe que no em vam deixar res. Val a dir que malgrat ser laborable al tractar-se enmig de festes, ja ens ho van advertir per telèfon al fer la reserva, que es tractava del menú festiu.

Homilia introductòria 😇

Com he comentat altres cops, anem amb els nanos (aquesta vegada només amb dos, de 15 i 11 anys) i s’ha de fer pedagogia. No es pot encolomar als nanos por a tastar el menjar els ecs i els uis.

Tampoc podem fer que els nens mengin davant una pantalla per que callin, o demanar-los macarrons i carn arrebossada, per que econòmic surt, però no els estem ensenyant el plaer a menjar. I si anem de restaurant, que no hi anem sempre, com no anem a museus sempre, cal obrir els sentits i assaborir.

Feta l’homilia, tornem al restaurant. He volgut titular-la amb un sense complexes, per que la Mare de la Font és així; el Roger porta temps sortint a platós de Tv3, de la Xarxa de Televisions locals i fins i tot al programet de Joc de Cartes l’any 2017, un show tv que suposo que va permetre fer el cop de cap a la parella i reformar de forma total el local. De forma desacomplexada, se surt a la televisió es fa el que s’ha de fer i ja està.

Que ofereixen a Mare de la Font

El local no té carta ni llista de plats… Com? Doncs no, el Roger ve cap a la taula, sense complexes i tal com ja feia el seu pare recita els plats, com si en digués poesia. Cal parar l’orella i no embadalir-se en excés per cap per que si no estàs perdut.

En el menú cap de setmana els primers són una degustació de sis entrants, i de segons per triar n’hi ha prop de dotze. O sigui que cues de pansa o bolígraf i paper a mà… De la degustació de primers a Mare de la Font.

Que vam menjar…

En primer lloc va arribar el Foie amb poma caramel·litzada

Croquetes d’ou ferrat, pernil i rovellons

Crema de calçot amb bunyol i crumble de parmesà


Amanida de pollastre escabetxat i col amb vinagre


Baos de cansalada del coll amb salsa agredolça


I finalment Arrós de muntanya amb botifarra, costella i bolets.

Mare de la Font arròs muntanya

Tot un festival, molt interessant la crema de calçot i els baos, però la contundència de l’arròs de muntanya com a punt final de la degustació va ser sensacional. Com segons, del que vam poder parar l’orella, ens vam decantar per;

Pollastre de corral amb mandonguilles i fredolics. Molt bo, melós.


Terrina de coll de xai amb ceba i formatge Urgèlia. Capes d’estofat amb tocs salins que dóna el formatge.

Mare de la Font terrina coll xai
Mig – mig de tripa i peus de porc. Ens van suggerir el combinat en cas d’incertesa i va ser un encert.


Steak tartar. El vam demanar alegre i ens van dir que sempre el servien així.

Mare de la Font tartar

En conseqüència, cuina catalana en potència a Mare de la Font, on els segons deixen la innovació per uns plats fidelíssims i que malauradament costen molt de trobar a la ciutat de Barcelona. Pel que vagament recordem ens vam deixar perdre coses com el bistec rus de Black Angus, el bacallà a la mel, llobarro a la donostiarra…

Postres i vins a Mare de la Font

I les postres, novament cantades, de les que destaquem un molt sorprenent sorbet d’api i llimona. i una  versió del snicker (aquella barreta de xocolata americana)

I també Tiramisú catalanitzat (portava ratafia) i Pastís de formatge La Gárgola de la formatgeria El Miracle.

Mare de la Font tiramisú

Mare de la Font pastis

Els vins, tornem al desacomplexament del Roger i la Laia, a la carta només hi trobareu vins catalans. Bons vins, tant Terra Alta, Costers del Segre, Priorat, Montant o altres, però no hi busqueu riojites ni verdejos. També destacar un apartat de “Vins que valen més del que costen”, en el que vam trobar un Bru de Verdú 2014, que va ballar molt bé amb els estofats i amb tota la degustació.

I dos cigalons que si ens hi hem de posar de veritat ens hi posem.

Conclusions i reflexions a Mare de la Font

En total, els quatre menú festiu a Mare de la Font, més vi més els cigalons, 134,20€. Excel·lent relació qualitat preu. Eps i encara que no estigui contemplat els nens van beure cocacola i un acuarius, el tema introducció en el vi ho deixarem per a partir dels 18.

Mare de la Font tiquet

Si us decidiu anar-hi en festiu, feu el favor de reservar, el Roger va estar més estona disculpant-se per no tenir taules que per cantar-nos els plats.

Comento els horaris de Mare de la Font, perquè són una mica peculiars i no us trobeu amb sorpreses

els DILLUNS 9h – 18h, els DIMARTS–DIMECRES tanquen, mentre que DIJOUS–DIVENDRES, fan de  9h – 18h. Els caps de setmana, DISSABTE 9h–17h30 21h – 24h i DIUMENGE 9h – 18h.

Finalment, si voleu veure restaurants de fora de BCN, publicats en aquest bloc, us poso dos enllaços: El primer a restaurants de la zona de Tarragona i el segon, una mica estil calaix de sastre, degut a la poca uniformitat del bloc a restaurants d’altres comarques que de fet, és on quedarà ubicat aquest.