Marea Alta, és un dels restaurants a tenir en compte a BCN en la categoria de bons peixos. Els preus resulten una mica pujats, però el conjunt és bo i amb unes vistes espectaculars que impressionaran a qualsevol visitant.
Marea Alta, és el restaurant de la darrera trobada de 3(o+)aTaula, però en realitat ha estat un 2aTaula, per absències típiques de vacances d’agost. El post conjunt està escrit per mi i el Jordi, va ser qui va decidir aquest lloc.
Ja el vaig publicar fa un parell d’anys, en un post que ara he eliminat, però salvant els comentaris d’aquell moment, als que ara s’afegiran els actuals si en feu.
Marea Alta, és el primer lloc que et ve al cap, quan algú demana portar uns visitants a un restaurant de BCN per impressionar una mica. Evidentment estem parlant de visitants d’un cert nivell, que mengin peix i que requereixin estrellats.
Ofereix unes vistes espectaculars i sensació de restaurant. Sabeu que també m’agrada Terraza Martinez, però tot i que les vistes poden ser equivalents, allà l’entorn respira un aire d’informalitat, segurament buscada i que no negaré que m’agrada.
Els preus pugen una mica més del nostre target habitual de restaurants al voltant dels 35-40€ sense comptar el vi. Però també s’ha de dir que l’entorn s’ho val i el servei i tracte són bons.
El plat estrella i perquè no el vam demanar
Els plats estrella a Marea Alta, són els de la secció «Brasa Mayor». Peixos sencers, fets al josper i a compartir. Però ja anàvem confabulats que aquesta no seria la nostra tria. Més que res perquè un peix d’aquests, que et cobren a pes (i que mai veus com el pesen 😇), és un tema que tenim superat.
Les visites a Cambrils que em fan els companys de 3(o+)aTaula, sempre giren al voltant d’un peix (segons mercat també), fet al kamado (que fa les funcions de josper) i d’acord a una metodologia molt acurada. Aquí podeu veure el darrer mero que vam compartir a casa amb el Jordi (la cocció lenta, la vaig tallar a l’arribar justament a 53ºC al centre del peix). #nosinmisonda 😅
Insisteixo que l’anterior foto és de casa a Cambrils, no de Marea Alta 😏
Si no es demana «Brasa Mayor», la carta no és massa llarga. Ho podeu comprovar a la seva web, però permet coses com aquest excel·lent verat, que va ser el plat guanyador del dinar. I també curiositats com aquestes caixetes, que el Jordi volia tastar i ja va quedar convençut, de que no és un marisc prèmium.
Conclusions / Reflexions a Marea Alta
El lloc està bé i és ben recomanable. I si us fa il·lusió un peixot ben fet al josper, allà teniu la solució. Els tiquet final pujarà, però també sé ,que qui fa una celebració, aquell dia no mira prim. A diferència meva que amb una mitjana de 3 restaurants per setmana, he de controlar una mica. En el meu cas, les celebracions importants, sempre que puc, a casa.
I compte que no dic que el lloc sigui car, perquè l’espai s’ho val i els materials que toquen, son de qualitat i cars. Si el mero que he posat més amunt, em va costar a la peixateria quasi 60€, tot i que ells comprin més econòmic, ja veieu a Marea Alta, el preu caldria multiplicar-lo per x.
El nostre dinar amb 3 primers (dos ja els he mostrat) i dos guisats de peix, va anar cap els 55€ per cap sense vi. Per tant com que en conjunt és recomanable i el preu no arriba a 70€ (el nostre cost límit per incloure’l a la Guia), segurament hi veureu Marea Alta. Però caldrà esperar a la propera edició de la Guia Tardor 2019.
De moment fins que no surti (octubre), encara podeu baixar l’edició d’estiu, fent clic a la següent imatge. A dia d’avui d’aquesta edició portem prop de 2.300 descàrregues. Tot el sector gastro ens fa boicot 😅, però nosaltres a la nostra.
Finalment si voleu veure l’opinio global de 3(o+)aTaula, així com el tiquet, feu clic a,
I si voleu saber d’altres llocs que tinc publicats de la zona i evidentment més assequibles que Marea Alta, feu clic a
També tens l'opció de pujar un peixot d'aquests i una bbq portàtil (Weber, of course…) al mirador de Vallvidrera. El compte et sortiria per menys de la meitat, les vistes són millors i segur que més original seria… ???
Sincerament, no crec que en vegin pas a mi per aquest…
Abraçada!!
Jo no ho veig tant radical… 🙂
Si em vinguessin visitants de fora de BCN o algun compromís, tampoc em faria res tornar, sabent de quin mal he de patir…
Però em sentiria més còmode, amb la proposta que he apuntat al final…. els 25€ per cap de baixada de bandera, i després pagar el peix a un preu que no em faci sentir tonto…
Abraçada!!
a mi ja saps que em
va agradar molt! però tenint en compte tooot el què dius, que és ben cert… però com jo no cuino… 😉 esther
Si coincidim… a nosaltres també ens va agradar…. L'únic que afegeixo, algunes reflexions..
El que passa és que em sento com tonto, adorant al Virrei…. Mai he estat monàrquic… 🙂
totalment d'acord amb les teves reflexions!!! no cal adorar-lo, pq tots sabem quin vestit du… el rei, eh? 😉 esther
Bona la teva proposta de baixada de bandera. Però saps que no seria popular ni la entendria ningú.
En tot cas el turbot que vam demanar nosaltres, va estar excel·lent. I el compte al nivell del vostre, tot i que agreujat per un vi més car.
Abraçada!.
CarlesP
Semblarà que faig com la guineu i el raïm però és que a mi els fumats com que no em van (bé, fa anys algú de dues potes sí 😀 ).
Per opció vistes tens el Merbeyé i si fas com el Loquillo, més econòmic impossible!!! 🙂
Nosaltres avui hem dinat amb un Barbarà Forés Rosat, molt bo amb la meva ensaladilla rusa, un clàssic de Can Pepa Pink 😉
Salut!
Hola Ricard, llegint la teva crítica, podriem dir que es un restaurant básicament de peix, a "preus d'altura", mai més ben dit !!!., poser destinat a un tipus de públic d'empresa o turista "premium", la veritat es que em sembla caríssim el preu que veu pagar pel que veu menjar, les vistes està clar que es paguen, pero… potser si per anar a prendre una copa, salut
Hola Oscar… Si, és tal com el defineixes. Per aquest motiu, m'agrada escriure el post, per contrastar amb totes les opinions 'exciteds', degut a que no han pagat o que ni tan sols hi han menjat… Et faries creus de la gent que escriu de restaurants, limitant-se a copiar la nota de premsa que solen enviar… El preu d'un lloc, és important a l'hora de balancejar si és recomanable o no….
Jo només hi tornaria en el cas de visitants llunyans o anant amb algú que presentís li fes molta il·lusió…
Per anar a prendre una copa, està el local de la planta inferior, que es diu Marea Baja… i no vam visitar…
Salutacions!
Hola Pipo,
Veig que tots coincidim amb els punts de vista…. i ara que ho dius, si que van intentar explicar-me coses, com el cas del cambrer de vins, però com ja decidim abans que ells, queden descol·locats….
I pel que vaig intuir, algunes de les "explicacions", anaven encaminades a estirar la despesa… En fi, que igual que tu dius, no tinc previst tornar-hi a no ser del cas de gent llunyana a BCN, que en alguna visita, intueixi que els faria il·lusió….. I llavors és allò que dius, "un dia, és un dia".
No sé si has anat a l'Estimar al Born, però van del mateix pal…. peix bo a preu molt car, i t'has de creure el pes del peix, per acte de fe… No crec que aquell fes realment 1,1kg… 🙁
Salutacions!!
Hola Ricart,
Fui en Julio y recibi un bofeton economico que aun recuedo. Si tuviese que resumir diria "por ese precio solo faltaria que el pescado no fuese de primera". Respecto al servicio, me parecio demasiado "didáctico", tratando de explicatme en cada plato obviedades que una persona normal criada en una ciudad en el Meditaerraneo ya sabe. Pase que me expliquen el plato en un Bulli pero que me den la tabarra con un atun…
Eso si, las vistas muy bonitas y rodeado de mesas que comian por cuenta de su empresa. No creo que em vuelvan a ver el pelo.
Salutacions
Hola Ricard, veient les fotos i les teves explicacions crec que no hi aniré. El preu del peix em sembla desorbitat. Gairebé 50 euros per ració. Per això me'n vaig a la Boquèria i me'l compro i me'l faig jo solet i no en pago ni la meitat. El que diu molta gent, o per quedar molt bé amb algú de fora per les vistes o crec que no paga la pena.
De fet, el que dius és pura lògica… Vas a la Boqueria, compres una bona peça i encara et queden diners per un termòmetre de sonda… Amb el forn no massa fort (110C) i quan la temperatura arribi a uns 57C a l'espina si és una aurada o una mica menys si és un llobarro, tot i que això va a gustos i et queda el termòmetre per futures coccions…
Penso que la sola cosa que al meu criteri, pot justificar la visita, és per portar algú que sigui de compromís i calgui quedar bé… L'exemple del client o amic que ens visita a BCN….
Segueixo pensant igual que el 2017…. 🙂 i segueixo sense cuinar! i un lloc caret per dur-hi gent, saps que jales bé!
Si… impressiona a la gent… Fins i el Jordi es va posar «romanticón» 😂😂
I dels peixos grans, ja saps que en penso. El mero de la foto de Cal Malcarat, que li vagin al darrera
homeeeeee, els peixos de malcarat estan al meu top 3 del món mundial! #ynoselodigoatodos
Però he de confessar que em porteu sort… No és habitual trobar meros a Cambrils i tant el dia que vau venir vosaltres, com el dia del Jordi, entro a peixateria amb el cor estret, pensant «avui no tindran res » i surto so excited amb un mero… Els dos únics meros que he fet aquí, han estat els vostres…
Que vol dir això que em vaig posar “romanticón”??? Amb tu?? Déu mos en guard…
Però si que és un lloc top per portar a algú a qui vulguis impressionar… client o qui sigui
Abraçada!!
Ho vaig pressentir….. Et conec, sé que ets detallista i ja t’imagino allà… capaç de demanar champagne i tot 😂
Abraçada!!
El Jordi ha passat de dir que no el veurien per aquest lloc (al 2017) a proposar la visita al tres o + :-DDDD
Mai es pot dir d’aquesta aigua no beuré i aquest cura no és el meu pare 😛
Totalment d’acord amb el Ricard, per menjar un peix al josper, millor a casa. Quan dino a un restaurant prefereixo elaboracions que jo no sé fer o no tinc ganes de fer.
Pot ser el visitin en una celebració si la medicina funciona com ha de fer.
Salut!
És que lo de fer una bbq a Vallvidrera, ara em sembla molt cutre… :-)))
El Jordi progressa adequadament 😅
I tant de bo podeu fer la celebració
Salut!!
No aconsegueixo veure l’enllaç a la crònica de 3(o+)a taula …
Ostres… tens raó…. em vaig oblidar. En 5 min el poso
Gràcies!!