Marítimo Bar-Restaurant, és un lloc poc conegut, a causa de la seva ubicació. Però amb una oferta gastronòmica correcta, una situació envejable i amb preus continguts, el fa un lloc molt recomanable.

Marítimo Restaurant

Passeig Marítim, 105
El seu Instagram

Tel.: 977 36 47 55

Atzucac-entrada

Marítimo està situat en una bonica edificació, que d’entrada pot semblar una casa particular, a més de tres kilòmetres del port de Cambrils, sentit sud o ponent com diem aquí.

Caminant és una ruta molt agradable pel Passeig de les Palmeres, que va vorejant la platja és un espai sense cotxes amb carril bici i tot. Però si us fa mandra la caminada, podeu anar en cotxe fins a la zona de la Riera de Riudecanyes (on s’acaba aquest passeig) i segur que podreu aparcar sense gaire dificultat.

Vaig descobrir el lloc fa anys, passant en bicicleta. Però llavors sense cap cartell, amb aspecte de torre luxosa i amb predomini de públic alemany, dubtava de si era un lloc obert o es tractava d’un club privat.

El tema públic alemany és perquè els propietaris són d’aquest origen i per aquesta zona de Cambrils hi ha una bona colònia alemanya.

El lloc té l’encant d’estar tocant platja, però sense embrutar-te els peus amb sorra ? ni sentir cap soroll de cotxes. Com a molt algun ciclista #excited al que veus passar a més velocitat del compte, però a l’altre costat de la tanca.

Quina és l’oferta de Marítimo?

D’entrada i si us mostro la carta, direu que és un bar-restaurant més. I fins fa no massa, quan et venia a prendre la comanda el veterà propietari, ja et deia els plats que tenia a més de la carta. I amb passió t’explicava el «codillo», les «arengades» i algun plat més que no recordo, que de fet era el que m’agradava d’allà.

Actualment per facilitar la feina, parlem d’un lloc d’èxit, els plats alemanys estan integrats en la carta i cal buscar-los entre l’oferta més estàndard que arriba fins i tot a paelles, que els que les ha tastat, diuen que prou bones.

Que vam demanar

Del primer cop que vam anar allà, ja vam descobrir que molt dels plats es demanen com plat únic, perquè porten acompanyaments. De fet, el primer cop el veterà propietari alemany, ja ens va deixar clar que no hi havia el concepte «primers» i «segons» en segons quins plats.

La Marta es va demanar l’hamburguesa, que curiosament no surt a la carta, però que altres dies que hem anat a fer un beure, ella havia vist d’altres taules. A voltes la Marta fa aquestes disbauxes ??‍♂️.

Maritimo hamburguesa

 

I jo anava a pinyó fix pels meus plats alemanys i un cop més vaig demanar les arengades nòrdiques amb salsa de nata, poma i ceba. Però per por a demanar poc, vaig complementar amb la seva interpretació de l’amanida Cèsar.

maritimo arengades

Aquest plat d’arengades, és un dels meus preferits allà i les patates d’acompanyament, una passada, tot i que limito la quantitat ?. Els plats són abundants i per exemple la meva amanida Cèsar, tenia prou pollastre, com per fer 10 racions en un d’aquests llocs moderns de BCN ?.

Postres i vins a Marítimo

No vam mirar la carta de vins, perquè aquest cop anàvem de cervesa. Però d’altres ocasions, si recordo tenen un assortiment acceptable, tot i que el públic demana en general cervesa i els  estrangers, sangria.

Però en tot cas trobareu una llista de vins acceptables. Els típic i tòpics que tanta gent demana els estius a llocs de primera línia.

Les postres prou bones, així com bona oferta de gelats. Aquí el tiramisú que vam demanar.

maritimo Tiramisú

Conclusions i reflexions

Marítimo a Cambrils, no és cap must gastronòmic. Però si un lloc correcte amb bon producte i sense sensació de fritangues. Acceptant aquests paràmetres, nosaltres mateixos pensem tornar-hi més d’un cop, fins que tanquin. Perquè només tenen obert en temporada, tot i que la temporada a Cambrils pot ser llarga.

L’entorn, com ja dic al títol, és un dels valors del lloc. I la terrassa, així com les instal·lacions interiors, de bon nivell. Només el detall d’uns lavabos amplis, luxosos i nets com una patena, ja diu molt del lloc.

L’ambient, que com sabeu és un tema que valoro, tot i el risc que comporta estar a peu de platja, és molt agradable. I amb gran afluència de públic de parla alemanya, que són una de les colònies benestants de la zona.

El tema tracte en català, així com la carta (tot i que si la tenen en un enllaç del seu Instagram), és el punt on coixegen. Però si busquem aquest paràmetre a Cambrils, és rara avis de trobar. Estem al sud, que té els seus privilegis -clima- però també té els inconvenients, d’una espanyolització més elevada que a Girona, per dir un exemple.

Sabeu que m’agrada xafardejar el TripAdvisor, buscant les opinions molt negatives ?. Vaig trobar enfadats perquè a l’hora de dinar, no els deixaven ocupar taula per fer una «cervecita» i un #tomucaro, d’aquests que mai deuen sortir de casa. Quan les ressenyes molt negatives van d’aquest pal, vol dir que anem be!.

Marítimo tiquet

Pel que fa a tenir / no tenir web, aquí el tema és delicat. Perquè si aneu a Instagram i feu clic a l’enllaç que mostren, trobareu una web «oculta», en que fins hi tot trobem carta en català, però amb alguns preus desactualitzats ??‍♂️.

Resum de Marítimo

  • Probablement la millor terrassa a Cambrils
  • Carta típica, però amb alguns plats a destacar
  • També bon lloc  per anar a fer un beure
  • Servei amable i correcte
  • Preus moderats
  • Un lloc recomanable per la zona

I si voleu saber d’altres llocs que recomano de la ruta «de Tarragona al Delta, per la costa». feu clic a:

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.