Melo Jia és sense dubtar,  un dels millors restaurants xinesos a BCN. Potser no molt conegut per la seva mateixa discreció, tot i estar en una ubicació molt cèntrica. De visita obligada si us agrada aquesta cuina. 

Melo Jia

Còrsega, 250

www.melo-jia.com

Tel.: 930 00 92 78

Melo-Jia bou entrada

 

Vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula, amb la tria feta per l’Esther. I excepte el Jordi que era la seva primera vegada, els altres ja havíem estat i l’Esther coneix i recomana també el menú de migdies que tenen els feiners.

El primer cop que vaig anar, va ser sense massa convicció. Havia rebut recomanacions del lloc, però no anava convençut. Però ja llavors en vaig sortir content i al publicar-ho vaig rebre un munt de «ja t’havia havia dit que hi anessis». Tothom reclamava la paternitat de la recomanació, d’aquest gran exemple de restaurant de cuina xinesa 😅

Realment el lloc sembla fet una mica a la meva mida. Cuina xinesa ben elaborada, amb bon tracte i sense caure en els extrems de #pijeria que pretenen alguns llocs  mítics de BCN. I en tot cas totalment allunyat del low-level d’alguns locals de la zona Arc Trionf i que tant excita a alguns.

Que ofereix la seva cuina?

La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de coses que aparentment venen de gust.

Els seus plats estrella al meu parer el bou de mar saltat amb gingebre i el seu ànec de Pekin que quan arriba a taula, ja insisteixen en que si vols més salsa o qualsevol dels complements, que demanis.

I igual parlo per parlar, doncs enamorat d’aquests dos plats, ja entro a Melo Jia a pinyó fix. Perquè els altres dos que veureu al post conjunt, també ens van encantar.

De fet són els que també vaig demanar en l’estada anterior, però en aquella ocasió va escollir qui m’acompanyava, que coneixia el lloc més a fons. I va escollir aquests dos plats, que millor compartir-los i que són realment una festa.

Melo Jia bou mar

Melo Jia pato pekin

Conclusions / Reflexions a Melo Jia

El menú de migdia de Melo Jia, el prenien la majoria de taules, tenia molt bon aspecte. Es d’aquells llocs que si tingués a prop de casa, m’agradaria anar-hi algun dia.

Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui personal que hi treballa. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara.

Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. Però també el noi d’aquí ,que està a la sala, ofereix un tracte i servei molt bo.

En resum Melo Jia ens va agradar molt i just sortint, els tres comentàvem que havíem menjat molt a gust. El primer que ho va dir vaig ser jo i a l’afirmació del Jordi «es notava», em va deixar preocupat de si per un moment havia perdut les formes, amb alguna pota del bou de mar 😓

Pot anar Melo Jia a la nostra Guia?

No ho podem assegurar, però les puntuacions independents que vam fer els 3, valorant cada un de nosaltres, 12 punts diferents, va donar suficient com per estar-hi. Caldrà decidir quan editem la versió hivern, prevista per mitjans de gener.

I si no ha aconseguit més nota global, és perquè en la nostra valoració, tenim en compte paràmetres com decoració, carta de vins, nivell de copes, que sense estar malament, no tenen més puntuació.

Si voleu veure l’actual de TARDOR 2019, podeu baixar-la, fent clic a,

Us recomano la crònica global de 3(o+)aTaula, que com sempre escriu el Jordi i on veureu tots els plats, així com el compte. Si feu clic, hi aneu

Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,

Sense Pressa barri