Melo Jia és sense dubtar, un dels millors restaurants xinesos a BCN. Potser no molt conegut per la seva mateixa discreció, tot i estar en una ubicació molt cèntrica. De visita obligada si us agrada aquesta cuina.
Vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula, amb la tria feta per l’Esther. I excepte el Jordi que era la seva primera vegada, els altres ja havíem estat i l’Esther coneix i recomana també el menú de migdies que tenen els feiners.
El primer cop que vaig anar, va ser sense massa convicció. Havia rebut recomanacions del lloc, però no anava convençut. Però ja llavors en vaig sortir content i al publicar-ho vaig rebre un munt de «ja t’havia havia dit que hi anessis». Tothom reclamava la paternitat de la recomanació, d’aquest gran exemple de restaurant de cuina xinesa 😅
Realment el lloc sembla fet una mica a la meva mida. Cuina xinesa ben elaborada, amb bon tracte i sense caure en els extrems de #pijeria que pretenen alguns llocs mítics de BCN. I en tot cas totalment allunyat del low-level d’alguns locals de la zona Arc Trionf i que tant excita a alguns.
Que ofereix la seva cuina?
La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de coses que aparentment venen de gust.
Els seus plats estrella al meu parer el bou de mar saltat amb gingebre i el seu ànec de Pekin que quan arriba a taula, ja insisteixen en que si vols més salsa o qualsevol dels complements, que demanis.
I igual parlo per parlar, doncs enamorat d’aquests dos plats, ja entro a Melo Jia a pinyó fix. Perquè els altres dos que veureu al post conjunt, també ens van encantar.
De fet són els que també vaig demanar en l’estada anterior, però en aquella ocasió va escollir qui m’acompanyava, que coneixia el lloc més a fons. I va escollir aquests dos plats, que millor compartir-los i que són realment una festa.
Conclusions / Reflexions a Melo Jia
El menú de migdia de Melo Jia, el prenien la majoria de taules, tenia molt bon aspecte. Es d’aquells llocs que si tingués a prop de casa, m’agradaria anar-hi algun dia.
Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui personal que hi treballa. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara.
Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. Però també el noi d’aquí ,que està a la sala, ofereix un tracte i servei molt bo.
En resum Melo Jia ens va agradar molt i just sortint, els tres comentàvem que havíem menjat molt a gust. El primer que ho va dir vaig ser jo i a l’afirmació del Jordi «es notava», em va deixar preocupat de si per un moment havia perdut les formes, amb alguna pota del bou de mar 😓
Pot anar Melo Jia a la nostra Guia?
No ho podem assegurar, però les puntuacions independents que vam fer els 3, valorant cada un de nosaltres, 12 punts diferents, va donar suficient com per estar-hi. Caldrà decidir quan editem la versió hivern, prevista per mitjans de gener.
I si no ha aconseguit més nota global, és perquè en la nostra valoració, tenim en compte paràmetres com decoració, carta de vins, nivell de copes, que sense estar malament, no tenen més puntuació.
Si voleu veure l’actual de TARDOR 2019, podeu baixar-la, fent clic a,
Us recomano la crònica global de 3(o+)aTaula, que com sempre escriu el Jordi i on veureu tots els plats, així com el compte. Si feu clic, hi aneu
Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,
Queda apuntat a la meva llista de “pendents”. Pel que es veu, les racions són prou generoses, una bona RQP
Joan
Hola Joan,
Les racions generoses com l’honestedat…. Anàvem a demanar 3 primers per a compartir, després vam decidir dos i la cap de sala ens ho va deixar en un.
Dels llocs que sense esperar-ho, surts molt satisfet.
Salutacions,
No tinc massa experiència en xinesos. Llamàntols si que havia vist, però bous tampoc són massa freqüents enlloc.
“les tortites” (o com es diguin) , ens van dir que eren fetes per ells, que si en volíem més, les demanessin i tota aquesta atenció, ja els perdono el cistell de bambú… 😂
Salut!
Per temes que no venen al cas 6/7 cops a l,any esmorzem al costat, avui mateix he passat pel davant i m,he tingut que fitxar on era. Ni idea d’aquest lloc i tu t,enfots quan dic que ets el meu assessor gastronòmic.😂😂😂
Però és q a més de la pinta, al paladar era encara superior…. Tocs de gingebre i les «verduretes» que es veuen, el convertien en un plat espectacular…
Abraçada!!
Jordi, sí, ideal per anar a la teva filla! 🙂
No havia vist mai bou de mar a un xinés. l’ànec Beijing m’agrada molt però si no porten “les tortites” (o com es diguin) en un recipient d’aquells de bambú, es refreden de seguida i perden en qualitat…
No obstant, un xinés a tenir en compte! Gràcies.
Salut!
Gran restu!!! però mai he tastat el bou demar allà. queda pendent per la propera visita. quina bona pinta!
També t’he de confessar, que jo he passat per aquest lloc un munt de vegades i mai l’havia «vist».
I just en front hi havia un edifici d’oficines, que estava sota la meva responsabilitat (Serveis Informàtics) i que visitava dos cops per setmana. Tot i que llavors no sé si ja existia 😂
Pintorra el bou de mar!! Em menjaria fins la closca…
Aquest ja el tenia anotat, no sé si per tu o per l’Esther. Penso que és dels que puc anar un dia amb la meva filla…
Abraçada!!
És dels plats que recordaré per bo.
De fet, no és pas un plat que em plantegés demanar, però el va demanar el jr i com no devien entendre que cada un volia el seu plat principal, vam decidir compartir-ho tot. I great surprise!
Potser és una mica lleig fer aquest comentari aquí, però volia proposar-te un xinès que m’ha deixat força excited… es diu Uniko (carrer Castillejos 280, entre S. Família i Glòries) i tot i que la cuina no és de nivell elevat, la veritat és que està tot molt bo amb una relació qualitat preu impressionant. Vindria a ser com “el xino d’Alí Bei” millorat.
No és lleig, perquè està fet amb delicadesa i oferint altres idees, que és una de les finalitats dels comentaris. Altre cosa seria fer una comparativa, en plan “A millor que B”, que si seria lleig 😏
Prenc nota del lloc, que sinó recordo malament el Ricard, em va parlar d’ell. Com si fos un «derivat» de El Bund, també per la zona i que quan m’hi va portar, em va encantar per la senzillesa. Suposo que coneixes El Bund (el tinc publicat), que a nivell econòmic és molt recomanable també.
Bon dia, ja explicaràs la invitació de ” La Seleccion” ..tenin present que es un vi de +/- 20 €.
Salut i bon diumenge
A si… La noia tant si com no, ens va insistir en que ens volia convidar al vi (de fet el seu preu de cost deu estar al voltant dels 7€, doncs en botiga no arriba a 10). Conec bé aquest vi, doncs tenia bona realció amb el Fredi, que es va distanciar amb el tema del «prucés» 😢
Segons em va dir, després de l’últim post meu en que alabava el bou de mar, les 3 setmanes següents a la publicació, es van disparar les vendes d’aquest plat 😂i amb clients que no coneixien.
En aquestes situacions, opto per mostrar-me agraït i compensar-ho amb la propina, de manera que em senti còmode.
😂😂 el prucés ha fet i farà molta neteja. Quan parlava de 20€ era pel preu del Nairod on el vaig demanar perquè sincerament relació qualitat preu era el més raonable. Salut
Si… aquest vi és ben recomanable per la seva RQP. I s’ha de dir que el Fredi, malgrat haver-se decantat cap el costat fosc, en sap un ou de fer vi Fins i tot se li podria perdonar per ser un híbrid, gallec – suís…
Però de moment distància….. 😂😂, fet que no treu que de tant en tant consumeixi alguna ampolleta seva.
Fan un menú diari per 13,50 que no està malament. Llàstima que estic en dieta vegana per motius de salut però el bou aquest s’ha de tastar!!!
Salut!
I el menú tenia bon aspecte…. Quasi totes les taules el feien.
A recuperar-te ben aviat i a tasta el bou de mar. De fet és mig vegà, doncs porta molt gingebre…..😏
Salut!!
Un gran lloc. D’aquells en els quals trobes una mica l’equilibri entre qualitat, servei, satisfacció i preu.
Em venen al cap també els restaurants mexicans en els quals també trobes molt desequilibri entre els econòmics-cutre i els caríssims-correcte. També crec que podríem trobar una equivalència com en el cas d’aquest xinès.
I el bou, molt bo… els trossos que ens vas deixar… :-))))
Abraçada!!
Seràs 🐏🐏🐏…!!!
Potser si que en vaig menjar una mica més del 33,3%, però no vaig pas arribar al 66,6%
i tornant a la serietat, si que en tema mexicans, caldria trobar un punt mig. Aquell del carreró a prop de la Sagrada Familia amb una mica més de cura al local, podria ser un model.
Abraçada!!
Aquest que dius em va encantar però potser una mica limitat a burritos i fajitas. No sóc pas un expert en cuina mexicana, però el que està al costat del Born CC encara que fa temps que no vaig, el vaig trobar més equilibrat. Potser podríem anar a fer un cop d’ull… Ahí lo dejo… 🙂
El conec i he estat… però em va semblar una mica #toma_🐏.
Molt públic guiri i res a veure amb el públic de Melo… No em veig massa fent un 3aTaula allà…
També dir-te que ja sé que no és culpa vostre, però venir en tren de Cambrils, arribar X temps abans i esperar-me per dinar, per acabar en un cuchitril, em fa una mica de mandra…
Però cada un tria i si quan et toqui et fa gràcia, no posaré cap obstacle…
#ahílodejo 🙂
Per juliol et vaig dir que quedava apuntat a la meva llista de pendents. Dissabte hi vaig portar a la colla. Tothom va quedar molt satisfet i varem trobar la RQP fantàstica. Servei atent i amable.
Joan
Content de que us vagi agradar…. A nosaltres molt, però sempre queda el dubte de si es tractava d’un miratge, que en ocasions pot passar.
Gràcies pel feed back Joan!!
Salutacions,