Melo Jia, al meu criteri, ocupa un lloc top en l’oferta de restaurants xinesos a BCN. Tot i estar en una ubicació molt cèntrica, no és massa conegut a causa de la seva discreció. Però és de visita obligada si us agrada aquesta cuina o si teniu ganes de descobrir-la.

Melo Jia

Còrsega, 250

web de melo-jia

Tel.: 930 00 92 78

Melo-Jia bou entrada

 

Podria asseverar sense dubtar gens, que Melo Jia és un restaurant de cuina xinesa a la meva mida.

Té tot un seguit de qualitats, que el fan especial: discret, pulcre, cèntric, plats molt ben elaborats i sense que calgui patir les «pijeries» d’algun altre restaurants d’aquesta mateixa cuina, ben conegut a BCN. I per si no n’hi hagués prou, amb un tracte proper i amb una naturalitat que et fa sentir a gust.

Feia massa temps que no anava, de fet just abans de l’inici de la pandèmia, i ara he tornat amb la mateixa satisfacció de sempre.

També havíem estat allà, amb els companys de 3(o+)aTaula, a fi de decidir conjuntament si l’incloíem en la nostra llista de recomanats a BCN i vam decidir en el seu moment, i per unanimitat, que ho mereixia.

Per aquest motiu si feu clic a la següent imatge, podreu verificar que Melo Jia , és un dels restaurants de cuina xinesa seleccionats a la nostra Llista de Barcelona.

Que ofereix la seva cuina?

La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de plats que aparentment venen de gust. La podeu visualitzar a la seva web, molt clara en aquest aspecte, on veureu un munt d’opcions que us poden complaure.

A parer meu, els seus plats estrella són el bou de mar saltat amb gingebre i el seu ànec de Pekin que quan arriba a taula, ja insisteixen en el fet que si requereixes més salsa o qualsevol dels complements, que demanis sense manies.

Ofereixen també un acurat menú degustació, on el plat estrella és precisament l’ànec.

Que vam demanar a Melo Jia

En aquesta ocasió i pel fet d’anar dos, vam poder triar menys varietat de plats. Vam començar amb uns wonton fregits, farcits d’ànec, foie i melmelada de figa i també 4 unitats de la secció Dim Sum al vapor: els xiao longbao, que van arribar després dels aperitius.

Melo Jia aperitiu

Melo Jia won ton

Melo Jia dim sum

Els wonton em van semblar espectaculars i bons els xiao longbao. De segur les coccions fregides, brillen més o a mi em provoquen més desig, perquè amb la dieta actual els evito.

Tot seguit van arribar la costella ibèrica amb salsa agredolça, un plat que, i més quan el producte és bo, sempre resulta plaent. I per acabar, el plat que vaig exigir en la nostra tria a dos i que és ni més ni menys que el bou de mar saltat amb gingebre i salsa picant de chili. 

I com ja he dit abans, aquest bou de mar, està sempre en la meva llista de desitjos i el vam gaudir de valent. És una mica el plat prèmium del lloc, ja que el seu preu s’enfila i és clarament superior al preu mitjà de la carta, on ja s’indica que és «segons mercat». En qualsevol cas el recomano.

Vins i postres

La carta de vins a Melo Jia, és prou correcta, tal com podeu veure a la seva web, tot i que no m’agrada que els vins catalans estiguin en minoria. També ofereixen algunes opcions de vins a copes que ja mostren a la carta. No podeu imaginar com em molesten els llocs on cal preguntar si en tenen i et contestin amb  un «como lo quiere? tinto o blanco?» 😂.

Vam escollir el Llavors de la DO Empordà a copes.

I pel que fa a les postres, la carta és prou variada i amb una secció específica de «mochis» d’elaboració pròpia. Vam demanar les trufes de matxa.

Conclusions / Reflexions a Melo Jia

Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui personal que hi treballa. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara.

Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. I també qui fa el servei de sala, un noi d’aquí, ofereix un tracte i servei modèlics.

En resum, Melo Jia ens agrada molt i a més quan fem trobades 3(o+)aTaula, sempre ens porta el record d’una anècdota: el dia que vam anar conjuntament, en sortir vaig comentar que «havia menjat molt a gust». I quan el Jordi va respondre «es notava», em va deixar preocupat de si per un moment havia perdut les formes, amb alguna pota del bou de mar 😓.

Melo Jia tiquet

Resum

  • Restaurant de cuina xinesa clàssica
  • Dels millors d’aquesta cuina que podem trobar a Barcelona
  • Servei proper, professional i molt atent
  • Molt recomanable per a incondicionals d’aquest tipus de cuina
  • Però també per aquells que volen iniciar-se

Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,

Sense Pressa barri