Melo Jia, ocupa un lloc top en l’oferta de restaurants de cuina xinesa a BCN. Funcionant en una ubicació molt cèntrica i amb molta discreció, és de visita obligada si us agrada aquesta cuina o si teniu ganes de descobrir-la.
Puc asseverar sense dubtar gens, que Melo Jia és un restaurant de cuina xinesa a la meva mida.
Té tot un seguit de qualitats, que el fan especial: discret, pulcre, cèntric, plats molt ben elaborats. I per si no n’hi hagués prou, amb un tracte proper i amb una naturalitat que et fa sentir a gust.
És un lloc del qual sempre surto satisfet i també hem estat allà, amb els companys de 3(o+)aTaula i vam decidir en el seu moment, per unanimitat, que mereixia estar en la nostra Llista de restaurants que ens agraden de BCN.
Si feu clic a la següent imatge, podreu verificar que Melo Jia , és un dels restaurants seleccionats a la nostra Llista de Barcelona.
Que ofereix la seva cuina?
La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de plats que aparentment venen de gust. La podeu visualitzar a la seva web, molt clara en aquest aspecte, on veureu un munt d’opcions que us poden complaure.
A parer meu, els seus plats estrella són el bou de mar saltat amb gingebre i el seu ànec de Pekin que quan arriba a taula, ja insisteixen en el fet que si requereixes més salsa o qualsevol dels complements, que demanis sense manies.
Ofereixen també uns acurats menús degustació, que podeu veure a la seva web.
Que vam demanar a Melo Jia
Ja d’entrada, volíem el bou de mar i l’ànec de Pekin. I quan anàvem a demanar un parell de coses més, ens van avisar que amb un altre plat, que precisament ens recomanaven, en tindríem suficient. Una mostra més d’honestedat, que m’encanta dels llocs que així ho fan.
Van arribar els aperitius.
I tot seguit, un plat que mai havíem tastat allà: l’arròs KU-BAK, que et presenten com un arròs blanc torrat en una cassola de ferro roent que porten a taula i al que afegeixen com un sofregit de gambes, sèpia, cloïsses i vieira. Llàstima de no haver fet un vídeo del servei a taula, però de sempre em tallen molt aquestes coses.
El plat ens va sorprendre i el vam gaudir molt. Totalment recomanable per la seva potència de sabor.
A continuació el BOU DE MAR SALTEJAT AMB GINGEBRE I SALSA PICANT DE CHILI que ja avisen a la web, que és per encàrrec i segons mercat i així ho vaig fer constar a la reserva. I ens va arribar un senyor bou de mar 😍.
Un plat que gaudeixo especialment i que he tastat cada cop que he estat a Melo Jia. També cal dir, que en ser un producte per encàrrec i «segons mercat», puja una mica més que la resta de plats de la carta.
I ja com tercer i darrer plat a compartir, l’ÀNEC PEKIN AMB OBLEAS CASOLANES. Un altre plat a gaudir a Melo Jia.
Vins i postres
La carta de vins a Melo Jia, és prou correcta, tal com podeu veure a la seva web, tot i que no m’agrada que els vins catalans estiguin en minoria. També ofereixen algunes opcions de vins a copes que ja mostren a la carta.
Vam escollir aquest picapoll de la DO Bages.
I pel que fa a les postres, la carta és prou variada i amb una secció específica de «mochis» d’elaboració pròpia. Vam demanar els rotllets cruixents de plàtan amb xocolata.
Conclusions / Reflexions a Melo Jia
Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui en general, de proximitat. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara.
Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. I també qui fa el servei de sala, un noi d’aquí, ofereix un tracte i servei modèlics.
Melo Jia, és d’aquells llocs que si visques al barri, aniria sovint a tastar els plats de la seva carta, que no és pas reduïda. I fins i tot, tiraria del take away, com van poder observar feia algú.
Conec més restaurants de BCn d’aquest tipus de cuina. Des de el que presumeix de pedigrí, els que està en un edifici Gaudí i fins i tot he fet alguna escapada al famós i popular d’Arc de Triomf.
I aquest, tal com dic al títol, és el que em sento més a gust. perquè el seu producte m’encanta, també el seu tracte i el trobo molt a «la meva mida». I per tant, el recomano a ulls clucs.
Resum
- Restaurant de cuina xinesa clàssica
- Dels millors d’aquesta cuina que podem trobar a Barcelona
- Servei proper, professional i molt atent
- Molt recomanable per a incondicionals d’aquest tipus de cuina
- Però també per aquells que volen iniciar-se
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,
El Melo Jia, com tants altres restaurants que ara tinc com a referents, el vaig descobrir gràcies a una ressenya del blog de 3 o més a taula. El meu coneixement de la cuina xinesa és molt pràcticament inexistent, però sempre n’he sortit content pel menjar, el tracte amable i la RQP. L’última vegada que hi vaig sopar amb amics, per exemple, ens vam decantar per un menú a 31 EUR (crec) que incloïa l’excel·lent ànec a la pequinesa i una selecció de dim sums que també ens van agradar molt. I, per cert, el fet que t’atenguin en català en un restaurant xinès, havent-n’hi tants de més “propers” on ja ni ho esperes, és una cosa que valoro molt favorablement. Gràcies i bon diumenge!
Bona tarda Roger,
Jo tampoc soc gaire coneixedor de cuina xinesa i els meus companys de 3 o més a taula, igual. Només de BCN he fet un quants i de fora cap.
I a BCN, anem dels que van de nivell top, als senzills-senzills. I aquest és de «classe mitjana» pel que fa al local i parafernàlies, però amb molt bon producte i servei. I per això afirmo que és el meu preferit.
I el tema català ajuda molt a sentir-te més proper al lloc.
Bon diumenge i salutacions,
M’ha agradat molt el format de cassola pel ku-bak, és un plat que gairebé demano quan vaig aun xinès i sempre l’han servit en safata i al posar-hi el brou amb els altres ingredients esquitxa molt. Imagino que amb cassola no esquitxa tant. 😊
El cranc així no l’he vist enlloc, aquest plat ja demana una visita.
El que no m’ha agradat és que posin les tortites de lànec Pekín sense cap envàs que les mantingui calentes. Canvia molt de menjar-lo calent a fred… Són gustos personals, jo les prefereixo calentes.
El Melo-Jia no obstant, en global es veu un molt bon lloc.
Salut!!
Ostres… veig que tens un màster en menjar xinès 😅.
Jo no hi tinc massa experiència i desconeixia aquest arròs. Allà no va esquitxar gens i la presentació, tot i que el lloc és senzill i sense parafernàlies, va ser prou bona.
El bou de mar, és per a mi el plat top d’allà. Però ara, segons diuen a la web, cal demanar-lo al reservar.
I amb ñ¡ànec tens raó que en altres llocs porten les «tortitas» en un recipient. Però tampoc van tenir temps de refredar-se 😂.
Salut!!
😂😂
Doncs com a curiositat, al ku-bak també li deien “hormiga que se sube al árbol”
😂😂
Deu ser pel sorollet que fa.
Salut!
Ets un pou de ciència en cuina xinesa… 😂😂
No puc estar d’acord. Avui hem dinat seguint el vostre consell i ens ha decepcionant una mica. Tallarins i arròs massa sofregit, gambes amb regust congelat, servei lent…. A prop està l’Out Of Xina i no hi ha punt de comparació. Proveu i valoreu!
Bona tarda,
Potser han tornat cansats del viatge a la xina 😂😂, ja que crec han obert precisament el dia 7 d’agost, després de dos mesos de visita a la família … 🤷🏻♂️. o igual no han tornat tots encara …
Conec també Out of Xina i és un lloc al que tinc estima. Fins i tot una de les responsables és ex-alumne meva a la Universitat. I és un lloc que m’agrada també, però rarament entro en comparatives.
Espero que hagi estat un mal dia, perquè fins abans de vacances, sempre rebia feed backs positius.
Salutacions i gràcies per passar per aquí,