Melo Jia, ocupa un lloc top en l’oferta de restaurants de cuina xinesa a BCN. Funcionant en una ubicació molt cèntrica i amb molta discreció, és de visita obligada si us agrada aquesta cuina o si teniu ganes de descobrir-la.
Puc asseverar sense dubtar gens, que Melo Jia és un restaurant de cuina xinesa a la meva mida.
Té tot un seguit de qualitats, que el fan especial: discret, pulcre, cèntric, tracte proper i exquisit, plats molt ben elaborats.
És un lloc del qual sempre surto satisfet i també hem estat allà, amb els companys de 3(o+)aTaula i vam decidir en el seu moment, per unanimitat, que mereixia estar en la nostra Llista de restaurants que ens agraden de BCN. Si feu clic al link, la podreu veure.
Que ofereix la seva cuina?
La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de plats que aparentment venen de gust. La podeu visualitzar a la seva web, molt clara en aquest aspecte, on veureu un munt d’opcions que us poden complaure. Aquí teniu una mostra d’un fragment de la seva carta:
Ofereixen també uns acurats menús degustació, que també podeu veure a la seva web.
Que vam demanar a Melo Jia
El primer cop que vaig estar allà, vaig demanar el bou de mar saltejat amb gingebre i em va encantar, fins al punt de demanar-lo com un fix en les posteriors vistes.
Però aquest cop i donada l’honestedat del lloc, que hem comprovat en diferents estades, vaig optar per la meva fórmula consistent en dir, porteu-me el que vulgueu. I com honestedat em refereixo a que intenten orientar-te evitant que demanis més del compte,
En canvi, això ho evito en la majoria dels llocs d’«aquí todo se comparte», perquè et poden omplir de «recomanacions» a l’estil de mini plats, de manera que en rebre el tiquet, pots acabar maleint tota la seva família ?.
Van arribar els aperitius.
I tot seguit, uns dumplings que ens van recomanar. El primer d’anguila, realment bo i el segon caldós i de vedella amb cibulet xinès, que només puc dir que espectacular. Com per demanar 6 per cap!
Tot seguit un plat de pasta d’arròs amb verdures i potes de cranc. Molt bon plat que vam ben gaudir. Ens van explicar que el seu nom en xinès, estava relacionat amb el seu any nou, que just han estrenat.
I ja com tercer i darrer plat a compartir, l’ànec de Pequín amb oblees casolanes. Un altre plat a gaudir a Melo Jia, però menys sorprenent perquè l’hem acabat demanat a totes les anteriors visites. I que consti que ells ens van suggerir algun altre, però el vaig acabar demanat jo.
Vins i postres
La carta de vins a Melo Jia, és prou correcta, tal com podeu veure a la seva web, tot i que no m’agrada que els vins catalans estiguin en minoria. També ofereixen algunes opcions de vins a copes que ja mostren a la carta.
Vam escollir aquest simplement per curiositat al no sonar-me de res el nom. La sorpresa va arribar al llegir la contra etiqueta i veure que era un vi fet amb raïm del Parc Agrari de Sabadell ?, ciutat en la que he viscut tota la meva vida fins fa 6 anys. No estava pas malament, però els que em coneixeu, ja sabeu que estic allunyat dels patriotismes aquests de ciutat o poble ??♂️.
I pel que fa a les postres, la carta és prou variada i amb una secció específica de «mochis» d’elaboració pròpia. Vam demanar els rotllets cruixents de plàtan amb xocolata.
Conclusions / Reflexions a Melo Jia
Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui en general, de proximitat. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara. Un lloc on ets sents molt a gust.
Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. I també qui fa el servei de sala, en aquesta ocasió una noia d’aquí, amb un tracte i servei modèlics.
Melo Jia, és d’aquells llocs que si visques al barri, aniria sovint a tastar els plats de la seva carta, que no és pas reduïda. I fins i tot, tiraria del take away, tal com ofereixen a la seva web.
Conec més restaurants de BCn d’aquest tipus de cuina. Des de el que presumeix de pedigrí, els que està en un edifici Gaudí i fins i tot he fet alguna escapada als del barri d’Arc de Triomf.
I aquest, tal com dic al títol, és el que em sento més a gust. perquè el seu producte m’encanta, també el seu tracte i el trobo molt a «la meva mida». I per tant, el recomano a ulls clucs.
Resum
- Restaurant de cuina xinesa clàssica
- Dels millors d’aquesta cuina que podem trobar a Barcelona
- Servei proper, professional i molt atent
- Molt recomanable per a incondicionals d’aquest tipus de cuina
- Però també per aquells que volen iniciar-se
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,
Bon dia, subscric que el menjar i el tracte són excel·lents , un lloc per gaudir-ne. Només un incís, si bé és cert que tenen carta en català, no és així amb la web que és tota en castellà i què et dona, només, l’opció de veure la carta en català.
Ostres, ara que ho dius, tens raó… He anat directe a la carta per publicar la imatge i al veure-la en català ja ho he donat per fet…
De que el vas publicar per primer cop ya fa un temps, que també ha passat a ser el nostre xinès de referencia.
Abraçada!
Tu i jo sempre coincidim en aquestes coses.
Abraçada Carles!!
L’ànec Pekin és dels meus preferits però millor amb les oblees calentetes en un cistellet de bambú.
L’oferta de restaurants de cuina xinesa és tan extensa que trobes bastant diferència als plats, quan trobes un de qualitat és millor no anant experimentant i ser fidel ?
Salut!!!
De fet, no és pas el plat estrella d’aquí l’ànec….
Però el vam demanar per a compartir, perquè surts amb la panxa més agraïda…
Toquen molt bé els plats amb cranc com el de la pasta o el bou de mar que havia demanat en totes les anades anteriors…
Salut!