Melo Jia, ocupa un lloc top en l’oferta de restaurants de cuina xinesa a BCN. Funcionant en una ubicació molt cèntrica i amb molta discreció, és de visita obligada si us agrada aquesta cuina o si teniu ganes de descobrir-la.
Puc asseverar sense dubtar gens, que Melo Jia és un restaurant de cuina xinesa a la meva mida.
Té tot un seguit de qualitats, que el fan especial: discret, pulcre, cèntric, tracte proper i exquisit, plats molt ben elaborats.
Feia pràcticament un any que no hi anàvem, que de fet és aproximadament el meu cicle de visites als restaurants que configuren el meu 🔝 de preferències.
I just a l’entrar, em va agafar un petit esglai al veure un personal que no coneixia d’altres visites i l’absència dels que coneixia. Després vaig preguntar i em van dir que els propietaris estaven a la Xina, per un tema familiar.
I comento això, perquè em dona peu a destacar que vam sortir de Melo Jia, molt satisfets com sempre i els plats que ens van arribar van ser tots de molt bon nivell. I té el seu mèrit i a pocs llocs passa, que el dia que falten els caps, tot rutlli com un rellotge i no notis cap mancança.
Que ofereix la seva cuina?
La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de plats que aparentment venen de gust. La podeu visualitzar a la seva web, molt clara en aquest aspecte, on veureu un munt d’opcions que us poden complaure. Aquí teniu una mostra d’un fragment de la seva carta:
Ofereixen també uns acurats menús degustació, que podeu veure a la seva web.
Que vam demanar a Melo Jia
El primer cop que vaig estar allà, vaig demanar el bou de mar saltejat amb gingebre i em va encantar, fins al punt de demanar-lo com un fix en les posteriors vistes. El cop anterior vaig optar ja pel «porteu-me el que vulgueu», cosa que també tenia pensat fer aquest cop.
Però al veure que el personal era diferent, i abans de preguntar el motiu, vam optar per fer la tria nosaltres per si de cas 😅. I vam començar amb els XIAO LONGBAO, que són farcells caldosos de porc ibèric.
Tot seguit van arribar la albergínia xinesa saltada amb salsa de carn picada. Una delícia que va requerir d’un bol d’arròs per aprofitar la salsa.
A continuació la vedella saltada amb cebeta en taula de ferro, que es podria definir com un «fricandó molt bo». I va requerir un altre bol d’arròs 🫢.
I ja com festa final l’arròs KU-BAK, consistent en un arròs torrat en cassola de ferro amb gambes vermelles, sèpia, cloïsses i vieira. Espectacle de servei, com podeu observar al següent vídeo i per gaudir-lo de valent.
Com resum, puc dir que vam gaudir molt de tots els plats i em va fer molta gràcia que mentre gaudia dels plats finals, el meu fill que m’acompanyava i que va a més restaurants que jo, exclamés «mira que sovint anem a llocs que a tu et recomanen i ja veus quina mediocritat comparant amb el que gaudim aquí» 🤷🏻♂️
Vins i postres
La carta de vins a Melo Jia, és prou correcta, tal com podeu veure a la seva web, tot i que no m’agrada que els vins catalans estiguin en minoria. També ofereixen algunes opcions de vins a copes que ja mostren a la carta.
Però un cop més vam anar a copes: el DO Empordà Llavors.
I pel que fa a les postres, la carta és prou variada i amb una secció específica de «mochis» d’elaboració pròpia. Vam demanar les trufes de te matcha
Conclusions / Reflexions a Melo Jia
Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui en general, de proximitat. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara. Un lloc on ets sents molt a gust.
Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta habitualment la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. I també qui fa el servei de sala, en aquesta ocasió una noia d’aquí, amb un tracte i servei modèlics. Però ja he comentat que aquest cop hi havia l’equip B, igualment satisfactori.
Melo Jia, és d’aquells llocs que si visques al barri, aniria sovint a tastar els plats de la seva carta, que no és pas reduïda. I fins i tot, tiraria del take away, tal com ofereixen a la seva web.
Conec més restaurants de BCn d’aquest tipus de cuina. Des de el que presumeix de pedigrí, el que està en un edifici Gaudí i fins i tot he fet alguna escapada als del barri d’Arc de Triomf, passant també per algun de l’eixample.
I aquest, tal com dic al títol, és el que em sento més a gust. perquè el seu producte m’encanta, també el seu tracte i el trobo molt a «la meva mida». I per tant, el recomano a ulls clucs.
Resum
- Restaurant de cuina xinesa clàssica
- Dels millors d’aquesta cuina que podem trobar a Barcelona
- Servei proper, professional i molt atent
- Molt recomanable per a incondicionals d’aquest tipus de cuina
- Però també per aquells que volen iniciar-se
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,
Era la segona vegada que anava al Melo Jia despres de la bona experiencia de la primera però no va ser el mateix , el servei nefast lent I descoordinat, una eternitat fins el postre I encara és hora que ens preguntin si volem cafès o tès, ens van dir que habien cambiat d’amos, la taula del darrera van demanar el llibre de reclamacions, no sé si els donaré una tercera oportunitat.De totes maneres gracies per les teves sempre encertades recomenacions.
Ostres, quin mal dia vau tenir!
A l’entrar vaig veure que no hi havien els mateixos i em vaig alarmar… quan va venir a la taula una noia oriental de parla catalana, li vaig preguntar si havien canviat i em va dir que no i que els propietaris estaven a la xina i el tema per un tema de malaltia d’un familiar.
El servei no va ser ràpid, però tampoc res per queixar-se. I els plats els vam trobar millor que mai. Era dimecres nit i el local estava ple.
Ves a saber si han canviat i els primers dies tot anava fatal i ara ja s’han organitzat. Si hi tornes, em dius que tal, perquè m’ajuda molt saber altres punts de vista.
Salutacions i gràcies per dir la teva!
Caram, quina serà la versió real? Els amos estaven a la Xina o han plegat?
Jo em creuria la que em van dir, perquè quan vam preguntar i ens van dir que estaven a la Xina, vam dir nosaltres «ahhh… per l’any nou xinès!» i la noia va dir «no, no, tenen la mara malalta» i ja no vam preguntar res més per prudència.
En tot cas, aquest darrer dimecres que publico, la cosa rutllava bé i vam sortir molt satisfets. Jo el dia que trobo pegues, les dic sense embuts 😅.
Ves a saber si van marxar d’urgència i els primers dies allò era un caos…
Salutacions!
Vem anar-hi per últim cop a principis de desembre i el personal habitual ja no hi era… ni els propietaris ni els cambrers que feia temps que hi treballaven.
Si que vem notar més descoordinació, però diria que el menjar era igual de bo.
Bona nit,
Sí, pel que fa als plats els vaig trobar igual de bons, per no dir més bons. Però en això influeix el que un demana i aquest cop vam encertar.
Pel que vaig llegint, aquí o en privat, està clar que els propietaris no hi són i suposo que a mida que passen els dies, el servei de sala és posarà les piles.
En el nostre cas, finals de gener, potser si que va ser més lent. Però també reconec que al trobar faltar els habituals, m’ho vaig mirar tot amb lupa.
Salutacions,
Fent cas a un post anterior a aquest, “cuina xinesa totalment al meu gust” (No recordo si hi vaig posar cap comentari) i vàrem anar quatre persones a dinar el 4 de febrer. Tres vam quedar prou contents amb el que vam demanar, molt bo i diferent a altres xinesos que havíem provat, també coincidim en que és un xinès al nostre gust!
La quarta persona no va encertar els plats i va sortir-ne decepcionat. No es pot tenir tot! :=)
El que sí és cert és que el servei va ser una mica caòtic, desorganitzat i amb esperes una mica llargues entre plats. El pa xinès va arribar al final dels segons plats!
Tenim ganes de tornar-hi!
Bona nit,
Quan hi ha un del grup que no encerta els plats, s’hi suma la frustració pròpia amb l’enveja de veure els altres 😂.
A tots ens ha passat algun dia.
A veure si van agafant rodatge de sala perquè de la cuina res a dir en el nostre cas. I a veure si tornen els propietaris que pel que em van dir, era un problema de salut de la mare que els tenia allà a Xina.
Salutacions,
M’emprenya una mica les esquitxades del Ku-Bak però està tant bo que es perdonen. 😋
Salut!
Aquest cop va ser ben pacífic i no va esquitxar.
Va ser un sopar dels bons. Vam encertar amb els 4 plats.
Salut!
Sempre l’has deixat de conya, i encara tinc la barra de no haver trobat un moment per escapar-m’hi!
gracies per la ressenya, un cop més!
martí
Hola Martí!
El lloc, com ja dedueixes, ens agrada molt.
Aquest cop i si mires els comentaris, hi ha qui es queixa de servei més lent.
En el nostre cas, no sabria dir-te. Però els plats estaven espctaculars.
Salutacions!
El vaig descobrir fa uns anys, quan treballava a Bcn, a un parell de carrers, com per casualitat. Hi varem anar sovint a fer el menú de migdia i sempre molt bé.
Ara, tot i estar jubilat, vaig poc a Barcelona. Quan hi vaig, acostumo a quedar amb el meu fill. Un dia el convenceré per anar-hi.
Hola Francesc!
De fet jo tampoc vaig molt per BCN. Alguns dimecres per sopar amb el meu fill, que és qui m’hi va portar el primer cop ja fa uns anys i algun altre dia per compromisos.
I és un lloc que ens agrada molt als dos.
Abraçada Francesc!
Després de llegir el teu relat i els comentaris, avui he retornat al Melo Jia. La cuina és molt bona, per mi és de les millor cuines xineses de Barcelona. Cert que ara ja en hia han uns quants de moltíssima qualitat però aquest sempre estarà a dalt.
Cert, com he llegit, que el servei de sala és una mica mediocre, pèssim he dirt a un altre lloc, però hi ha bona intenció. Llàstima que els dissabtes és ple i en dos torns, sense reserva, no tindràs taula.
Val molt la pena per a qui li agradi la cuina xinesa.
Una abraçada i gràcies per les recomanacions,
Les gràcies per a tu per les teves aportacions.
Totalment d’acord amb el nivell de la cuina i en el meu cas, valoro molt l’entorn. Però no em refereixo a l’entorn físic o decoració, Parlo de l’ambient.
Nosaltres sempre hi hem anat en dia feiner i de vespres. I el públic, així com la pulcritud del lloc, ajuda a que et sentis a gust.
El dia que per error, vaig anar a Uniko, els plats no estaven malament. Però no et sents a gust amb l’entorn de taules ni amb un servei totalment toma_cabrón.
El tema del servei actual, que com tu dius mostren voluntat, caldrà veure si és veritat que estan a la Xina per malaltia de la mare o em van fotre un rotllo i ha estat un traspàs de local i ho volen ocultar.
En tot cas, el darrer dia vam sopar de conya.
Una abraçada!