Melo Jia, ocupa un lloc top en l’oferta de restaurants de cuina xinesa a BCN. Funcionant en una ubicació molt cèntrica i amb molta discreció, és de visita obligada si us agrada aquesta cuina o si teniu ganes de descobrir-la.

Melo Jia

Còrsega, 250

web de melo-jia

Tel.: 930 00 92 78

Melo-Jia entrada

 

Puc asseverar sense dubtar gens, que Melo Jia és un restaurant de cuina xinesa a la meva mida.

Té tot un seguit de qualitats, que el fan especial: discret, pulcre, cèntric, tracte proper i exquisit, plats molt ben elaborats.

Feia pràcticament un any que no hi anàvem, que de fet és aproximadament el meu cicle de visites als restaurants que configuren el meu 🔝 de preferències.

I just a l’entrar, em va agafar un petit esglai al veure un personal que no coneixia d’altres visites i l’absència dels que coneixia. Després vaig preguntar i em van dir que els propietaris estaven a la Xina, per un tema familiar.

I comento això, perquè em dona peu a destacar que vam sortir de Melo Jia, molt satisfets com sempre i els plats que ens van arribar van ser tots de molt bon nivell. I té el seu mèrit i a pocs llocs passa, que el dia que falten els caps, tot rutlli com un rellotge i no notis cap mancança.

Que ofereix la seva cuina?

La carta és prou àmplia i ofereixen un munt de plats que aparentment venen de gust. La podeu visualitzar a la seva web, molt clara en aquest aspecte, on veureu un munt d’opcions que us poden complaure. Aquí teniu una mostra d’un fragment de la seva carta:

Melo Jia menu

Ofereixen també uns acurats menús degustació, que podeu veure a la seva web.

Que vam demanar a Melo Jia

El primer cop que vaig estar allà, vaig demanar el bou de mar saltejat amb gingebre i em va encantar, fins al punt de demanar-lo com un fix en les posteriors vistes. El cop anterior vaig optar ja pel «porteu-me el que vulgueu», cosa que també tenia pensat fer aquest cop.

Però al veure que el personal era diferent, i abans de preguntar el motiu, vam optar per fer la tria nosaltres per si de cas 😅. I vam començar amb els XIAO LONGBAO, que són farcells caldosos de porc ibèric.

Tot seguit van arribar la albergínia xinesa saltada amb salsa de carn picada. Una delícia que va requerir d’un bol d’arròs per aprofitar la salsa.

A continuació la vedella saltada amb cebeta en taula de ferro, que es podria definir com un «fricandó molt bo». I va requerir un altre bol d’arròs 🫢.

Melo Jia vedella

I ja com festa final l’arròs KU-BAK, consistent en un arròs torrat en cassola de ferro amb gambes vermelles, sèpia, cloïsses i vieira. Espectacle de servei, com podeu observar al següent vídeo i per gaudir-lo de valent.

Melo Jia arros

Com resum, puc dir que vam gaudir molt de tots els plats i em va fer molta gràcia que mentre gaudia dels plats finals, el meu fill que m’acompanyava i que va a més restaurants que jo, exclamés «mira que sovint anem a llocs que a tu et recomanen i ja veus quina mediocritat comparant amb el que gaudim aquí» 🤷🏻‍♂️

Vins i postres

La carta de vins a Melo Jia, és prou correcta, tal com podeu veure a la seva web, tot i que no m’agrada que els vins catalans estiguin en minoria. També ofereixen algunes opcions de vins a copes que ja mostren a la carta.

Però un cop més vam anar a copes: el DO Empordà Llavors.

I pel que fa a les postres, la carta és prou variada i amb una secció específica de «mochis» d’elaboració pròpia. Vam demanar les trufes de te matcha

Melo Jia postres

Conclusions / Reflexions a Melo Jia

Està en una zona privilegiada amb moltes oficines al voltant, el que fa que el seu públic sigui en general, de proximitat. Sense semblar classista, ja us dono a entendre que taules sense crits ni massa gatzara. Un lloc on ets sents molt a gust.

Pel que tinc entès, és un restaurant familiar i la persona que porta habitualment la sala, que crec és la filla, ho fa amb una amabilitat i simpatia encomiable. I també qui fa el servei de sala, en aquesta ocasió una noia d’aquí, amb un tracte i servei modèlics. Però ja he comentat que aquest cop hi havia l’equip B, igualment satisfactori.

Melo Jia, és d’aquells llocs que si visques al barri, aniria sovint a tastar els plats de la seva carta, que no és pas reduïda. I fins i tot, tiraria del take away, tal com ofereixen a la seva web.

Conec més restaurants de BCn d’aquest tipus de cuina. Des de el que presumeix de pedigrí, el que està en un edifici Gaudí i fins i tot he fet alguna escapada als del barri d’Arc de Triomf, passant també per algun de l’eixample.

I aquest, tal com dic al títol, és el que em sento més a gust. perquè el seu producte m’encanta, també el seu tracte i el trobo molt a «la meva mida». I per tant, el recomano a ulls clucs.

Melo Jia tiquet

Melo Jia Avaluacio

Resum

  • Restaurant de cuina xinesa clàssica
  • Dels millors d’aquesta cuina que podem trobar a Barcelona
  • Servei proper, professional i molt atent
  • Molt recomanable per a incondicionals d’aquest tipus de cuina
  • Però també per aquells que volen iniciar-se

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Per veure altres llocs de la mateixa de la mateixa zona que Melo Jia, que tinc a la meva web, feu clic a,

Sense Pressa barri