Mesón del Pastor, és un restaurant de tall clàssic amb interessants ofertes gastronòmiques de temporada, com les que en aquesta època fan al voltant de la tòfona  

Mesón del Pastor

Costa de Jovaní, 5 (Morella)

www.mesondelpastor.com/

Tel.: 964 16 02 49

Mesón del Pastor entrada

Mesón del Pastor

Des que visc a Cambrils, m’he adonat que tinc molt més a prop el País Valencià que no pas Girona. És una obvietat, però per un mandrós de la conducció com jo, és un factor a tenir en compte.

Volíem fer una sortida a la tòfona i després de mirar diferents alternatives d’aquí i de França, vam optar per Morella, on ens podem plantar en dues hores. I a més tenen organitzades unes jornades que duren fins el 10 de març. Vull dir que encara esteu a temps.

Si feu clic a Morella_Restaurants, podreu veure les ofertes gastronòmiques,  que fan una sèrie de restaurants d’allà, amb menús al voltant del que està de moda dir «el diamant negre».

Vam fer una exploració exhaustiva de les ofertes i ens vam decidir per la del Mesón del Pastor. Que a més a la Guia Michelin està marcat com Bib Gourmand. No es que em fií massa dels criteris de la Guia, nominant Bib Gourmands al nostre país, però tampoc solen ser un fiasco.

De que anava el menú tòfona al Mesón del Pastor

Mesón del Pastor menú tòfona

El menú és el que us veieu a la imatge anterior  i tot seguit, veureu els plats: la torrada amb tòfona i formatge amb tocs de tòfona i el brou de gallina amb tòfona també. I com tercer els tallarins de calamar amb làmines de tòfona i sobre una carxofa. Els tres plats de bona factura, destacant el primer per la seva senzillesa, però el tercer va ser el guanyador.

Mesón del Pastor torrada tòfona

Mesón del Pastor brou tòfona

Mesón del Pastor carxofa tòfona

Ja vam continuar al els altres dos plats que faltaven. En primer lloc va arribar el típic ou ferrat amb tòfona i tot seguit els altres dos. I he de dir que al meu parer, estaven una mica com posats per «atipar». Però és el meu punt de vista, potser perquè difícilment demanaria llom de porc ibèric en una carta.

Però com sempre dic, és qüestió de gustos i mea culpa de triar el menú. Però en ocasions per mandra d’escollir, ja et deixes anar al ritme del menú. I ara que ningú interpreti que el menú no era bo. Només vinc a dir que així com vam gaudir molt els 4 primers, aquests dos darrers, no ens van posar exciteds. Un arròs de gamba i filet ibèric, els dos amb tòfona.

Mesón del Pastor ou tòfona

Mesón del Pastor arròs gamba

Mesón del Pastor iberic

La carta de vins al Mesón del Pastor

Ens va sorprendre el bon assortiment de vins. Potser també perquè no anàvem amb masses expectatives. Però està prou bé, amb varietat de procedències i preus ajustats. Vam optar per un DO Priorat, Les Crestes. He de dir que les jornades estaven organitzades conjuntament amb la DO Terra Alta, però ens va venir de gust aquest.

Conclusions al Meson del Pastor

Mentre nosaltres fèiem el menú tòfona, vam poder observar el que arribava ales altres taules. Bàsicament plats d’un menú senzill de feiners i també plats de carta (a la seva web, ho veureu) i realment feien bona pinta. I no sols bona pinta, sinó que destacaven per l’abundància que mostraven. Però ves que això no sigui el més normal arreu i a BCN vivim amb el miratge d’aquests plats «de mostra» que ofereixen en segons quins llocs moderns.

Un lloc ben recomanable per si feu una vista a Morella. Si no heu estat mai (com era el meu cas), és un lloc prou interessant, del que poca cosa puc dir que no trobeu a la wikipèdia.

Per cert, com que hi vam fer nit, em permeto recomanar-vos també l’hotel en que vam estar: Cardenal Ram, al bell mig de Morella i prou confortable.

També per comprar tòfona, on a més de les maneres «alternatives», vam trobar una botiga molt interessant, on venien una mica de tot i també tòfona a uns preus molt raonables, dins l’escalat de preus del producte: Xarcuteria l’Arc al carrer Juan Giner, 39.

RESUM de Mesón del Pastor

  • Un lloc de tall clàssic al bell mig de Morella
  • Amb una interessant oferta de temporada
  • I menús com els de bolets o en aquesta època el de tòfona
  • Servei atent i agradable
  • Preus molt raonables en tots els menús.

Finalment, si voleu saber més de qui signa el post, feu clic a: