Monocrom, està ubicat en una plaça tranquil·la entre Laforja i Marià Cubí. I disposen d’una envejable oferta de vins i lluint com wine-bar. La carta curta, però molt interessant i amb suggeriments del dia a tenir en compte. Bona RQP. 

Monocrom

Plaça de Cardona, 4

Pàgina web del llloc

TEL.: 935 16 73 02

Monocrom-entrada

 

Just fa 15 mesos, vaig publicar Monocrom i he estat allà en més  ocasions, però la prudència, m’ha fet esperar a publicar-lo. No voldria semblar un #chico_anuncio 😅

Monocrom, és un lloc que m’encanta. La seva carta és senzilla i no massa llarga, però sempre acabes trobant el plat o plats que et fan feliç, i en aquesta ocasió vam tornar al nostre típic compartir primers i triar cada un el seu plat principal. Però la modalitat, tot a compartir. també és una opció a tenir en compte.

Els vins a Monocrom

L’oferta de vins a Monocrom, ja és per si sol una festa. Perquè tenen un molt bon assortiment de vins dels anomenats naturals i sempre trobes alguna cosa que et sorprèn. I dit des del meu escepticisme en aquest àmbit, provocat per alguna experiència negativa en altres llocs, que sempre van en el sentit, de quan comentes algun defecte, et solen respondre altius… “escolti… es que és natural”. I jo sempre dic que el vi el vull “bo” i si és natural, encara el gaudeixo més, però la base és “bo“…. 🙂

Monocrom-interior

I en aquest aspecte Monocrom, mai m’han fallat i sempre he gaudit de vins força bons i jugant a la lliga “naturals”. Però en aquesta ocasió i a «toro pasado», no he sortit tant convençut com en les anteriors.

Vaig deixar que escollissin ells el vi i em van presentar una terna de la que vaig escollir aquest. Més que res perquè soc força fan de la feina que van a la Catalunya Nord amb els vins. El vi era correcte i fins i tot a la pregunta que em van fer al final, vaig dir “estava prou bé… és d’aquelles vins que fins i tot arribaria a comprar per un dia d’estiu“.

Que és el que no em va fer el pes doncs?. Que ara que he penjat el compte, m’adono de que el cost del vi va ser de 36€. Perquè per aquest preu, em demano un vi amb menys gominoles,  i menys xispejant.. .. Enteneu que vull dir oi? 😅😅😅

Que vam escollir a Monocrom …

Aquesta vegada, érem 3  i els plats que vam compartir en aquesta visita, van ser,

Tres croquetes de rostit per obrir boca, molt bones com sempre i unes sardines «top» de les que ara fan en conserva, la gent de Güeyu Mar. que anva acompayada d’una amanida de fonoll Si busqueu aquest nom per la Web, veureu quina història més curiosa i en aquest cas, unes sardines convertides en un exquisit gastronòmic.

Monocrom Gueyu Mar

Monocrom Monocrom croquetes

I també una ensaladilla de col amb ventresca, en que aquesta era prèmium.

I ja com plats principals a Monocrom…

Vam demanar plats contundents, en contrast amb anteriors visites, en que anàvem a coses més lleugeres per a compartir. La costella de porc de Cal Rovira.

Monocrom costella

Un peu de porc farcit de botifarra, d’excel·lent cocció que em va recordar els Pierre Koffman del malaguanyat Louis 1856, i que ara es poden gaudir a Alkostat.

Monocrom Pierre Koffman

Finalment uns lletons de vedella agredolços, dels que queden en memòria.

 

I és que Monocrom s’ha de tenir sempre a l’agenda. Perquè ens traurà de manera airosa, d’aquelles situacions en que no saps on anar, tampoc vols buidar la VISA i vols un lloc especial amb tracte amable.

RESUM

  • Ubicat en una plaça ben tranquil·la entre Laforja i Marià Cubí
  • Excel·lent oferta de vins
  • Carta curta, però amb plats molt ben elaborats
  • Però atenció als suggeriments del dia. Poden sorprendre
  • Tracte professional i modèlic
  • Molt bona RQP
  • En conseqüència un recomanable sense dubtar