Monocrom, està ubicat en una plaça per a vianants, entre Laforja i Marià Cubí. Disposen d’una envejable oferta de vins, que ja el feia lluir inicialment com a wine-bar. Però ben aviat va evolucionar consolidant-se també com a restaurant, amb una carta atrevida i a l’hora desitjable.

Monocrom

Plaça de Cardona, 4

Pàgina web del llloc

TEL.: 935 16 73 02

Monocrom-entrada

 

Monocrom és d’aquells llocs que si visqués per la zona, seria habitual per a mi i més en època estival on a més del seu cuidat interior, es pot gaudir de la terrasseta en un lateral de la plaça.

Portava com un any sense anar-hi, perquè ja sabeu que m’agrada diversificar i es va presentar l’ocasió.

Monocrom és un dels llocs que estan a la llista de recomanats per 3(o+)aTaula de ja fa força edicions. Però com sempre dic, aquesta llista es fa per consens dels tres integrants del grup i no tots els llocs que hi apareixen, estan en el meu top de llocs desitjats. I en aquest cas, Monocrom també hi pertany.

Si voleu veure la llista de llocs recomanats a BCN, per 3(o+)aTaula, només cal que feu clic a,

Monocrom llista

Que ofereixen a Monocrom

La seva carta és senzilla i no massa llarga i potser una mica arriscada per a gent amb fòbies a determinats plats, precisament els que jo trio, però en tot cas hi ha opcions alternatives. Aquí la teniu:

I encara que aquesta no sigui la secció, no oblidem que l’oferta de vins de Monocrom, és ben destacable. En conseqüència, permet àpats molt atractius i ben emparellats i més quan allà l’oferta de vins a copes, està ben implementada.

Que vam escollir a Monocrom

Vam començar amb un parell de plats per a compartir. Un parell de croquetes i la flor de carabassó farcida (de la llista de suggeriments) i l’excel·lent pa amb tomàquet del forn de Can Josep.

I també compartit, un plat dels seus famosos macarrons realment deliciosos. També he de dir que no tenen res d’especial que no tinguin uns molt bons macarrons casolans. Però com s’ha perdut una mica el costum d’aquest plat a les cases, fet «comme il faut», vas allà i el gaudeixes de veritat.

I ja com plats principals a Monocrom, vam demanar per a mi la llengua amanida amb ravigotte i per qui m’acompanyava el tàrtar de vaca, que només de mirar-lo, fa agafar gana.

El plat de llengua em va semblar espectacular per la salsa ravigotte amb què estava amanida. De fet, a la que em van portar la carta, vaig començar a buscar aquest plat, que ja havia demanat en la visita anterior. El tàrtar que va demanar el meu fill, no el vaig tastar, però va rebre elogis i la foto ja diu molt.

Els vins i les postres a Monocrom

L’oferta de vins a Monocrom, ja és per si sol una festa. Perquè tenen un molt bon assortiment de vins dels anomenats naturals i sempre ofereixen alguna sorpresa. No és un tema que jo gaudeixi, però pels que us agraden aquest tipus de vins, la festa és total.

A més, i ara diré una de les meves, ells sempre tenen la versió «bona» de les produccions ?. En la darrera visita, em van sorprendre amb un Còsmic, fet a base de raïm macabeu, que va resultar molt fresc i equilibrat. I em va agradar fins al punt de comprar unes ampolles directament a un distribuïdor que tenia per aquí a Reus.

Precisament l’ampolla que us mostro aquí:

Monocrom Cosmic

Resultat?… Imbevible total. Vam fer dos intents amb dues ampolles i crec que queden dos «dormint» a la nevera de vins de casa ??. I és que els petits productors, ja saben la traçabilitat de cada grup d’ampolles i a Monocrom van les bones ?.

Aquest cop vam anar a copes. Per a mi Mèdol negre prou correcte i el meu fill es va deixar convèncer d’un de la moda «orange». Simplement curiós, però és que no m’interessa el món dels vins, més enllà que com companys d’un àpat. I valoro més la qualitat intrínseca, que la curiositat de totes les «no manipulacions» que li ha fet ?.

I si m’agrada Monocrom, passant del tema vins, imagineu com gaudiria si a més m’agrades tot el tema de «curiositats» i «peculiaritats».

El llista de postres és reduïda i la podeu veure a la carta, però no en vam demanar aquest cop, tot i que tinc bons records de la selecció de formatges que havíem demanat en anteriors ocasions.

Conclusions i reflexions 

Monocrom cal tenir-lo sempre a l’agenda. Perquè ens traurà de manera airosa, d’aquelles situacions en què no saps on anar, tampoc vols buidar la VISA i vols un lloc especial amb tracte amable. És un d’aquells llocs en què sempre en surts content pel tracte i pel que t’arriba a la taula.

El seu interior és acollidor i la terrassa que té en un racó de la plaça, és un lloc envejable quan fa bon temps. Vaig fer la foto a les 21 h, abans que s’animés en tots els sentits.

Monocrom terrassa

L’inconvenient que té, és que la plaça s’ha convertit en un lloc d’esbarjo per a gossos i la gent els porta allà a jugar, deixant-los anar i saltar al seu aire. És aquesta BCN de parelles que han decidit «fer família» incorporant un o dos gossos, en moltes ocasions grossos, en substitució d’allò que es feia abans de tenir canalla ?.

A vegades s’apropen en excés a les taules i no pas per buscar menjar, perquè són gossos de classe mitjana-alta. Llavors la noia que fa de cap de sala, els fa marxar, mentre els familiars (dels gossos) solen dissimular.

Una mica com el que passava abans, quan la gent en lloc de gossos tenia criatures i quan corrien pel restaurant, els familiars (dels nens) els amenaçaven amb «uisss… el cambrer et renyarà». O ves a saber si encara passa ?. De fet, no vaig mai a restaurants en festius.

En fi, tret d’aquesta anècdota, el lloc us agradarà i el recomano obertament. I si teniu curiositat pels vins naturals, ja al·lucinareu, perquè saben el que toquen.

Monocrom tiquet

RESUM

  • Ubicat en una plaça ben tranquil·la entre Laforja i Marià Cubí
  • Excel·lent oferta de vins
  • Carta curta, però amb plats molt ben elaborats
  • Tracte professional i modèlic
  • Bona RQP
  • En conseqüència un recomanable sense dubtar