Murivecchi

Murivecchi, un bon italià a BCN, que potser queda una mica desdibuixat per la quantitat de turisme que es belluga pel Born 

Murivecchi

Princesa, 59

Facebook de Murivecchi

Tel.: 933 15 22 97

Murivecchi entrada

Fa anys que vaig a Murivecchi i va ser una de les 5 primeres publicacions a la meva web, quan ara farà 10 anys, vaig començar-la. En pocs dies publicaré un post d’aniversari.

I al 2015 vaig tornar a publicar-lo amb el títol “el lloc on he dinat més vegades”. I era ben cert. Degut a la meva relació laboral amb ESCI i també amb UPF, m’anava molt bé per quedar per dinar quan treballava allà. I també ara per quedar algun amic i excompany.

En canvi, no l’he publicat mai a la carta i de fet només he estat en dues ocasions per la nit. Està ubicat al Born, en una zona de les que podem anomenar tranquil·les, tot i que estar al Born, és un ganivet de dos talls. Ajuda a tenir públic, però aquest públic és més d’anar a cobrir necessitats, que no pas de gaudir d’un bon italià.

I la cuina de Murivecchi té potencial. Els 4 plats que vam demanar, estaven a molt bon nivell, tot i que no pas al dels meus italians de referència a BCN, com poden ser per exemple Bacaro, Xemei o Un’altra Storia per anomenar-ne tres.

Que vam demanar a Murivecchi

La carta és de les llargues amb diferents seccions i amb moltes coses que venen de gust. I fins i tot amb carta de pizzes, pels fans del tema. Vam compartir per començar unes carxofes saltades amb pernil ibèric i una burrata. El primer ben elaborat i la burrata bona.

Murivecchi carxofes

Murivecchi burrata

I com segons un pop a la graella, sobre albergínia i ceba vermella i uns paccheri amb carxofes i calamars.

Murivecchi pop

Murivecchi paccheri

I el mateix que dic dels primers. Ben elaborats i amb bones matèries primeres. Però fixeu-vos en les presentacions. Vam riure amb la gran quantitat de pa de coca que acompanyava el pop.

El menú de migdies de Murivecchi

El menú de migdies és molt recomanable. I vaig anar a fer-lo al dia següent del sopar, amb un amic amb el que sempre quedem allà. Definiria aquest menú, com dels més intel·ligents que podem trobar per BCN.

Mostro plats d’aquest menú i que  corresponen al tiquet del final.

Murivecchi carpacio

Murivecchi xai

Els vins a Murivecchi

La carta de vins conté una mica de tot. Com sabeu valoro trobar un bon percentatge de vins de proximitat i Murivecch no destaca pas en aquest aspecte, tot i que alguns tenen. Vam saltar a la secció d’italians i vam acabar escollint un Valpolicella, que sempre sol ser una garantia.

Murivecchi Vallpolicella

Conclusions

Com ja he donat a entendre, els plats bé i les matèries primeres també. El servei, sempre nadius italians, li dona una bona ambientació. Més voluntariós que expert, però correcte.

Una mica per il·lustrar això, va ser l’exemple del servei del vi a Murivecchi. Potser el vi que vam demanar, requeria una copa una mica més de nivell. Però no vaig per aquí. La noia que ens atenia, quan li demano el vi, em respon «dos copas no?», cosa que ja mostra una mica l’estil al que estan habituats a escoltar de la gent.

Tot seguit obre l’ampolla i sense ni mirar el tap, ni oferir provar-lo, ja omple les copes amb bastant més vi del que pertocaria. I estem parlant d’un vi de 30€. Es veu que vaig posar cara d’estupor, que va notar qui m’acompanyava i em deixa anar. ” Aquest lloc no és del teu target habitual. Com és que hem quedat aquí?”.

Reitero però que  bons plats, bon producte i un servei voluntariós, més adreçat a públic massiu o turisme. I en canvi els migdies a Murivecchi, el servei guanya segurament al control de la cap de sala, que imagino deu ser la propietària. Aquell vespre no estava o potser no està mai els vespres. Un cop més la frase espanyola de «cuando no está el gato, bailan los ratones».

I per primer cop a la meva vida, Club Kaviar

No soc gens fan dels llocs amb descomptes. De fet quan un lloc ofereix descomptes el descarto. Ja he patit llocs amb descomptes, sens assabentar-me de que en feien. La conclusió que en trec, és que en general el servei i producte, ja estan dissenyats pel descompte. I el que no l’aprofita, paga el plus de tonto.

Però gent propera m’han parlat sempre bé de Club Kaviar. I quan anava a reservar, a Murivecchi, veient que oferien aquesta opció, vaig demanar a qui m’acompanyava i que és del Club, que em fes la reserva. Es que sinó a sobre em tocava bronca. I per tant al compte, va arribar ja amb descompte. Tot va rutllar bé, però no em faré de Club kaviar  ?.

Murivecchi tiquet

RESUM de Murivecchi

  • Els plats i les matèries primeres, són ben recomanables
  • Servei amable i voluntariós, però més adequat per a servei massiu i turisme
  • Carta molt extensa i amb bastants suggeriments del dia
  • Tenen carta de pizzes de les que he escoltat bones referències
  • I per tant hi ha molt públic «pizza», que ja lliga amb el que he dit

Si voleu veure altres restaurants que tinc publicats de la zona, feu clic a,