Nairod restaurant, amb uns mesos d’existència a BCN, ara per ara ofereix bones sensacions.  Ocupa el local on havia estat Alvart i fa uns anys Le Petit Bergerac. 

Nairod Restaurant

Aribau, 141

De moment sense web

Tel.: 938 089 260

Nairod restaurant entrada

 

Nairod restaurant, el vaig publicar fa només 3 mesos, amb motiu d’un dinar de 3(o+)aTaula, al que no vaig poder assistir i em vaig limitar a publicar un link al post del grup i el punt de vista que em van transmetre. Però em va quedar el cuc de no haver-hi anat i amb aquesta visita ho he solucionat.

Igual que els va passar als meus companys en l’anterior visita, els plats ens van sorprendre en positiu. Al final del post, podeu trobar el link a 3(o+)aTaula, mentre que el meu post anterior, queda substituït per aquest.

En aquest període també he llegit alguna crònica de confiança, que de fet en queden poques. L’Albert de Estocomo el va publicar i el podeu veure fent clic a Estocomo_Nairod.

Ocupa l’espai on havia estat recentment Alvart i just abans, Le Petit Bergerac. Alvart va ser un lloc amb bona cuina, però al meu parer el servei no estava a l’alçada. Va ser el lloc del meu «incident» amb la sommelier, que per valorar un Montsant, em va dir «le gustarà porqué parece un Rioja».

La carta a Nairod

Tot i que ja avanço que tots els plats ens van agradar i són d’aquells llocs en que surts amb ganes de tornar, voldria fer una reflexió al voltant de la carta. La primera part em va semblar perfecte, però la secció final o el que s’anomenaria clàssicament «plats principals» em va semblar limitada i esbiaixada. Però deixaré la reflexió per un apartat final concret.

Que vam demanar

Per començar vam decidir compartir 3 plats. Un parell ce croquetes de porc amb espècies i cheddar, realment espectaculars. Una ensaladilla de poma, patata i ceba dolça i una truita de seitons i piparra, tots dos plats molt bons.

Nairod restaurant croquetes

Nairod restaurant ensaladilla

Nairod restaurant truita

En aquest moment comentàvem que fins aquest punt, l’àpat era un èxit i ens sorprenia.

Com segons vam triar uns lletons de vedella amb nap daikon i pinyons per a mi i el fricandó de galta de vedella amb moixernons, per qui m’acompanyava. Dels lletons res a dir, bons com és habitual doncs pocs condiments requereixen. I ara que a BCN els han descobert, hi molta possibilitat de fer comparatives. En canvi fa 5 anys, ja eren una exquisidesa a França i aquí la gent no sabia ni que eren.

I el fricandó a Nairod, amb molt bona elaboració, però amb el punt de la galta, que a nosaltres ens va agradar, però a les reflexions finals, comento que no a tothom.

Nairod restaurant lletons

Nairod restaurant fricandó

Vins i postres

La carta de vins no és massa llarga, però si variada i al meu punt de vista ben escollida. I sense obligacions d’adoració de vins naturals. Vam optar per un vi senzill que ja coneixem d’altres vegades.

I ofereixen 4 possibilitats de postres, les quatre ben atractives. Vam compartir un 100% xocolata, que no cal que us descrigui quins són els components.

Conclusions / Reflexions a Nairod

Tal com deia abans, la carta em va semblar esbiaixada. I dit per mi que menjo de tot i sense manies per cap plat.

Analitzem els plats d’aquesta secció en la que trobareu un sol peix i la resta plats carnívors. I si els del restaurant em llegeixen per casualitat, remarcar que està escrit com oportunitat de reflexió o millora. Veiem el llistat:

Tripa a la Siciliana
Fricandó de galta de vedella
Lletons de vedella
Colomí de sang
Chuleta de vaca

Si penso amb amistats concretes per convidar a Nairod, hi ha un munt de gent, que no mengen menuts (La tripa i els lletons, cauen en aquest apartat). Pel que fa al colomí, molta gent té repulsió per les aus, de mida inferior al pollastre i la paraula «sang» els tira enrere només de llegir-la.

I el fricandó?. Aquest sembla que pugui agradar a tothom. Però compte que fet amb galta de vedella (un tall que a mi m’encanta), pot oferir una textura massa llefiscosa, que s’agreuja per la pròpia naturalesa de la salsa.

I sense anar més lluny, una taula propera, va tornar aquest plat a la cuina. Du manera súper correcta, però el va tornar. Aprofito per dir que el servei, va mostrar molt bon nivell de gestió d’incidències, fent esforços per oferir un altre plat a l’afectat del fricandó. Però normalment qui torna un plat no surt content.

I queda el xuleton , que potser no és el lloc on et vas a demanar aquesta peça, ni tampoc és plat que vingui de gust en tot moment.

En tot cas, sempre hi ha l’opció de compartir més opcions de la primera part de la carta.

Continua a la Guia 3(o+)aTaula

En conseqüència i després d’aquesta visita «de control», continua en la nostra Guia , que encara podeu descarregar la versió primavera fent clic a:

Resum de Nairod

  • Restaurant petit on havia estat Alvart i abans Le Petit Bergerac
  • Amb plats molt ben resolts i que sorprenen
  • Però poca varietat dels plats clàssicament anomenats principals
  • Servei atent i agradable
  • RQP correcta i amb plats relativament econòmics.

Punt de vista global de 3(o+)aTaula

Si voleu veure l’opinió de 3(o+)aTaula en la visita del passat febrer, feu clic a:

I si voleu donar un cop d’ull d’altres llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a:

Sense Pressa barri