Nairod és un restaurant, que fa uns pocs anys va obrir a BCN i és un pol d’atracció per tot un sector de gent força exigents en el tema gastronòmic i, per tant, tota una garantia.

Nairod Restaurant

Aribau, 141

Continuen sense web

Tel.: 938 089 260

Nairod restaurant entrada

 

Porto diverses visites a Nairod i sempre n’he sortit satisfet. Però potser perquè les meves cròniques, difereixen de la moda de «tot és meravellós», algun dels meus anteriors escrits, pot haver provocat una sensació equivocada.

Perquè a banda d’alguna de les meves ironies, referides a cronistes presumptament «creïbles» o algun comentari de la seva carta, llavors una mica complicada per gent amb poc ventall gastronòmic, sempre he dit alabances del Nairod i dels seus plats.

Com he escrit en anteriors ocasions, ocupa el local on havia estat Alvart i just abans, un lloc de bons records per a mi: Le Petit Bergerac.

Nairod és un dels restaurants fixos a les darreres edicions de la Llista de recomanats de 3(o+)aTaula que podeu visualitzar la darrera versió, maig 2022, fent clic al següent link

Nairod Llista

La carta de Nairod

La carta no és llarga i a més ofereix la possibilitat d’un menú degustació. I a diferència de la crònica anterior, on la qualificava de complicada per sectors perepunyetes en el que els agrada i el que no, aquest cop la vaig trobar més adaptada a tots els gustos. I no ho dic pas per a mi, que menjo de tot i no tinc intoleràncies 😊.

Aquí teniu una mostra de la seva oferta el dia que vam anar-hi.

Que vam demanar

Per començar vam demanar un parell de les seves excel·lents croquetes, que a més vam observar que la resta de taules que van anar arribant, tothom demanava com un ritual. I s’ha de dir que són fantàstiques pel que fa al sabor i textura.

I ja  com primers, l’albergínia al forn lacada amb moniato i mojama. I també els farcellets de col farcits amb picantó escabetxat. Els dos plats ben originals i totalment al nostre gust.

Nairod alberginia

I ja com plats principals, l’arròs sec de sèpia amb la seva tinta i gambeta vermella que va ser la meva tria i  els lletons de vedella, sobre crema d’avellanes i endívies. Impecables també els dos segons.

Nairod arròs

Vins i postres

La carta de vins de Nairod, no és massa llarga, però si variada i al meu punt de vista ben escollida. I a més amb vi a copes, que sense oferir d’entrada moltes opcions, semblen predisposats a adaptar-se als gustos dels clients. Aquest és el DO Montsant del celler Comunica, que vam prendre.

Nairod vi del mas

I ofereixen les possibilitats de postres que podeu veure al menú.  Jo en vaig prescindir i la Marta va demanar el de pasta de full farcida de cremós de taronja, préssec i gelat de maracujà, del que va fer molt bons elogis.

Conclusions / Reflexions a Nairod

Igual que escrivia fa no massa d’un altre restaurant que vaig publicar, el xef de Nairod també és un ex-Coure. I curiosament en aquell barri, en menys de 150 metres en trobem tres. Tot i que aquest, està ja prou ben aposentat per a poder deixar de comentar que és un spin off 😉.

El lloc ens va agradar i a més és un d’aquests llocs de pelegrinatge de gent amb bon criteri gastronòmic.

Per trobar-hi un però, dir que està poc present a les xarxes i dic poc per no dir que pràcticament no hi és. Sense web i que jo sàpiga amb només Instagram, i no pas d’aquells que publiquen cada dia.

Al meu punt de vista, això és un error. No costa gaire disposar d’una d’aquestes webs senzilles, que mostren quatre coses bàsiques, com poden ser la carta i ja per demanar,  la possibilitat de reserva en línia.

Però compte que no critico res, sinó que indico oportunitats de millora que en teoria permeten guanyar clients. En el meu cas, perquè conec Nairod i la seva història, però rarament vaig a un restaurant sense saber quina carta ofereix i la reserva en línia, també per a mi és clau.

I en això si m’atreveixo a donar consells, perquè el tema de visibilitat a les xarxes el tinc una mica controlat 😉. En fi, bromes a banda, Nairod és un molt bon lloc i amb un xef de primer nivell.

Nairod tiquet

Resum de Nairod

  • Restaurant petit on havia estat Alvart i abans Le Petit Bergerac
  • Amb plats molt ben resolts i que sorprenen
  • Val la pena visitar-lo en temporada de caça
  • Carta més equilibrada que en visites anteriors
  • Servei atent i agradable
  • RQP correcta.

I si voleu donar un cop d’ull d’altres llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a:

Sense Pressa barri