Nairod és un restaurant, que fa alguns anys va obrir a BCN i és un pol d’atracció per tot un sector de gent força exigents en el tema gastronòmic i, per tant, tota una garantia.

Nairod Restaurant

Aribau, 141

 web del lloc

Tel.: 938 089 260

Nairod restaurant entrada

 

Nairod va ser un dels llocs que al meu resum de 2023, va aparèixer a l’apartat de «recomanats», però a la secció «els quals no hi havia hagut ocasió per a tornar-hi el darrer any». I calia posar-hi remei.

El meu ritme d’1 o 2 restaurants per setmana, tot i que en general només en publiqui un, fa que estigui limitat. I si hi afegim que en faig de BCN, també de la meva zona sud i alguns resums de les sortides, és obvi que cinquanta-dues setmanes, donen pel que donen.

I tenia ganes de tornar a Nairod i aquest cop ho vaig fer amb els companys de 3(o+)aTaula, que tenim aquest lloc a la nostra llista de recomanats a BCN, que podeu veure fent clic a recomanats a BCN.

Sempre n’he sortit satisfet. Però potser perquè les meves cròniques, difereixen de la moda de «tot és meravellós», algun dels meus anteriors escrits, pot haver provocat una sensació equivocada, però sempre he dit alabances del Nairod i dels seus plats.

I tal com he escrit en anteriors ocasions, ocupa el local on havia estat Alvart i just abans, un lloc de bons records per a mi: Le Petit Bergerac.

La carta de Nairod

La carta no és llarga i a més també ofereix la possibilitat d’un menú degustació.

Aquí teniu una mostra de la seva oferta extreta de la seva web, però tal com ja indiquen a la part superior, és merament orientativa i els plats poden canviar en funció del moment. Sense ser la millor solució, sí que entres allà, amb una visió del que trobaràs.

Perquè poca cosa m’emprenya més que aquests llocs, que a banda d’explicar ells mateixos, com són de guais, no saps que ofereixen, ni tens idea del cost. I de fet, en general, evito aquests llocs ??‍♂️.

Nairod carta

Que vam demanar

Per començar, vam demanar tres de les seves excel·lents croquetes de pollastre rostit i espècies, que són com una mena de ritual allà. I s’ha de dir que són fantàstiques pel que fa al sabor i textura.

I tot seguit, vam compartir el paté de verat escabetxat amb sardina fumada i una amanida amb bonítol marinat, tomàquet sec i escarola. Els dos plats ben originals i ben al nostre gust.

I ja com plats principals, l’arròs sec de sèpia amb la seva tinta i gambeta vermella que va ser la meva tria, els lletons de vedella amb daikon i bleda, i una brandada de bacallà amb mongeta perona, endivia i kalamata per l’Esther. Impecables també els plats principals a Nairod.

La foto de l’arròs, que reitero em va encantar i no és el primer cop que demano allà, guanyaria molt si l’hagués fet abans de servir, però no podeu imaginar la vergonya que em fa demanar-ho. Així que la teniu aquí, ja al plat ??‍♂️.

nairod lletons

Nairod Brandada

Vins i postres

La carta de vins de Nairod, no és massa llarga, però sí variada i al meu punt de vista ben escollida. I a més amb vi a copes, que sense oferir d’entrada moltes opcions, semblen predisposats a adaptar-se als gustos dels clients. Aquest és el que vam prendre a copes.

I ofereixen les possibilitats de postres que podeu veure al menú que mostren a la web.  Tant el Jordi com jo, vam prescindir-ne, mentre que l’Esther va demanar el de la mousse de xocolata amb gelat de llet merengada, del que va fer molt bons elogis, tot i que li va tocar patir algun comentari escatològic, relacionat amb l’aspecte del plat ?.

Conclusions / Reflexions a Nairod.

El lloc ens agrada sempre i a més és un d’aquests llocs de pelegrinatge de gent amb bon criteri gastronòmic.

Per trobar-hi un però, dir que està poc present a les xarxes, tot i que a diferència de l’anterior visita, ara si que tenen web i permeten reserva en línia utilitzant el mail que indiquen allà. Un bon pas endavant, perquè cada cop en som més, que ens neguem a fer reserves per telèfon.

Precisament en l’anterior crònica de fa més d’un any, em queixava d’aquestes mancances que veig que ara ja han solucionat.

En resum, que Nairod és un molt bon lloc i amb un xef de primer nivell. I en aquests darrera visita, destacar també el servei de sala, molt professional i proper.

 

Resum de Nairod

  • Restaurant petit on havia estat Alvart i abans Le Petit Bergerac
  • Amb plats molt ben resolts i que sorprenen
  • Val la pena visitar Nairod en temporada de caça
  • Carta més equilibrada que en els seus inicis
  • Servei molt atent i agradable
  • Relació qualitat-preu correcta.

nairod tiquet

Nairod avaluacio

I si voleu donar un cop d’ull d’altres llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a:

Sense Pressa barri