Nit de les mines 2025, és una de les principals activitats que es fan anualment al Priorat al voltant del món del vi i en concret a Bellmunt del Priorat. I aquest any 2025, a banda d’oferir-nos els seus vins, compta amb un maridatge amb plats de Mas d’en Bruno i la Perpisseria, un projecte al qual s’ha incorporat Xavi Franquet.
Un dels actes anuals més importants al voltant del vi al Priorat, és el famós Tast de les Mines.
A més, La Nit de les Mines, es desenvolupa en un espai únic on s’aprecia plenament el Priorat. Una nit per a gaudir!
I en aquesta ocasió, compten amb la participació de dos restaurants de prestigi, que aporten algunes de les seves creacions, per tal de donar més lluïment a l’acte.
En concret, dos restaurants de la zona que ens aportaran el seu bon fer.
En concret el Gran Hotel Mas d’en Bruno a Torroja del Priorat, que llueix com hotel boutique de luxe, envoltat de vinyes al cor del Priorat.
I també la Perpisseria a Reus, un projecte al qual s’ha incorporat el xef Xavi Franquet, ben conegut pel seu impressionat currículum i pel que havia estat el seu restaurant a Reus, l’Atzucac.
Que aporten els restaurants a la Nit de les mines 2025
Aquest any i per part de la Perpisseria, aportaran com a tapes salades, la terrina de pollastre rostit a la catalana i la coca de pesto, tomàquets confitats, crema d’anxova i ruca. I pel que a tapes dolces, el pastís de pastanaga i crema de formatge, el pastís de cacau i crema de xocolata amb caramel salat, la tartaleta de maduixa i cirera i la coca de Sant Joan de pinyons.
Mentre que per part del Gran Hotel Mas d’en Bruno, l’oferta serà amanida freda de patata fumada, envinagrats, i bonítol escabetxat. I també brioche planxat de roast beef, ceba caramel·litzada, all negre i formatge curat de Bellmunt (formatgeria Linens)
Quins són els cellers participants
Mostro els cellers que hi participen.
I tot seguit una petita descripció de cada un.
🍇 Celler Bartolomé
➡ Més de cent anys tocant la vinya amb les mans. Aquí no s’hi va amb presses ni amb modes. A Bellmunt, el vi es fa com sempre: amb sol, suor i paciència.
🪨 Vi vell, ànima jove.
🍇 Casa Gran del Siurana
➡ Vins que baixen com el riu: tranquils, profunds i carregats de detalls. De la ribera del Siurana a la copa, sense perdre ni una engruna del paisatge.
🎨 Vi que pinta paisatges.
🍇 Costers del Priorat
➡ Vuit pobles, mil costers, un sol esperit: el Priorat pur. Si busques un tast amb nervi i autenticitat, ja saps cap a on tirar.
🌿 Terrer en majúscules.
🍇 Gran Clos
➡ El nom impressiona, però el vi encara més. Aquí cada ampolla és com una declaració d’intencions: elegància amb un toc salvatge.
✨ Vi de festa major (amb americana).
🍇 Celler La Griba
➡ Vi amb tros i cap, criat entre solana i idees boges. A La Griba fem vi amb el mateix amor que el dibuixem: amb traç directe, poc filtre i molta veritat.
🔥 Aquí no fem vi per quedar bé. El fem perquè ens surt de dins.
🍇 Clos Galena
➡ Un vi que cuida la terra tant com al qui el beu. Ecològics, compromesos i amb ganes de fer les coses bé.
🌍 Beu bé, beu net, beu Galena.
🍇 Solà Clàssic
➡ Família, vinya i una manera de fer que no passa de moda. Vi que sap d’on ve i no té pressa per marxar.
🏡 Tradició que es beu sola.
🍇 Mas Bell
➡ Quan el vi surt amb ganes de fer festa. Tenen el nom i tenen el do: equilibri entre el saber fer i voler compartir.
🍾 Vi de trobada i de sobretaula.
🍇 Àlvaro Palacios
➡ Un dels grans, però ben arrelat. Amb ell, el Priorat va fer el salt, però el vi continua parlant com abans: amb profunditat i emoció.
🌟 Vi que ha viatjat pel món, però té casa al tros.
🍇 Xavier Pallejà
➡ De les Aubagues al got, amb respecte i silenci. Vins que parlen fluix però deixen empremta.
🌱 Vi de viticultor, no de despatx.
🍇 Col·lectiu Vida Penedès
➡ Arriben del Penedès amb molta vida i més vi. Un col·lectiu que estima la terra i l’embotella sense gaires complicacions.
🌾 Vi que respira, balla i et convida a quedar-te.
🍇 Raíces Aéreas
➡ Amb un peu a terra i l’altre volant. Vins que juguen, experimenten i et fan aixecar una cella (de gust).
🕊️ Vi lliure, ment desperta.
🍇 Celler dels Panals
➡ Ni abelles ni sucre: aquí el que trobes és autenticitat. Vi que no disfressa res, però t’embolcalla igual.
🍯 Vi honest, com ha de ser.
🍇 U Mes U
➡ Matemàtiques simples: un + un = festa. Ecològics i decidits, aquests vins no necessiten gaire més que una bona companyia.
➕ Beu-ne un, i en voldràs un altre.
Inscripcions i més detalls a la Nit de les mines 2025
Per acabar, comentar que les inscripcions són a Entradium i fent clic a la següent imatge, hi podeu accedir.
Si preferiu no conduir, no oblideu el servei de bus, que podeu reservar al correu: info@tastdelesmines.com
Si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació en restaurantscat.cat, podeu fer-ho tot seguit.
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Molt interessant.
Els de Gramona també fan e Festival Corpinnat.
https://gramona.com/festival-gastronomic-corpinnat/
Salut!
De fet tots els cellers Corpinnat, participen al festival en funció de les seves possibilitats. Recaredo i Gramona, són els que fan més edicions, però els altres també.
Just l’altre dia vam estar al Celler Vinader, nova incorporació a Corpinnat, i aquest estiu tenen programats 4. Un amb Vitric, l’altre amb Hiu i no recordo els altres dos.
Salut!