Oaxaca és un restaurant de cuina mexicana de nivell, en un espai agradable i amb bon servei. Recomanable si sou fans de la cuina d’aquest país, més enllà dels plats típics i tòpics.
Segona visita a BCN després del confinament, per la meva revisió anual al traumatòleg.
I com l’anterior fa quinze dies, quedant per dinar amb el meu fill, sense allunyar-nos massa de casa seva, on practica el teletreball i no disposa de massa temps lliure els migdies.
I aquest cop va escollir Oaxaca, que jo ja havia publicat deu fer un parell d’anys. A cinc minuts de casa seva, amb bons plats i amb terrassa exterior.
Que ofereix la carta de Oaxaca
La seva carta està dividida en diferents seccions que podeu veure a la seva web i amb uns plats que mostren respecte pels productes de la terra mexicana i els seus sabors d’origen.
Ofereixen una cuina tradicional evolucionada que manté tècniques i processos culinaris antiquíssims d’elaboració de salses i platerets però que permet la introducció de tècniques contemporànies d’avantguarda.
A la seva web, podreu trobar la carta prou detallada.
Que vam demanar
Calia que fos un dinar ràpid i amb poc alcohol, perquè a un li calia tornar a la feina i a mi conduir fins a Cambrils amb la calor d’aquests dies. I vam optar per plats fàcils i relativament típics d’aquesta cuina, que vam compartir.
Per començar i a suggeriment meu, el seu guacamole, que ells denominen L’autèntic guacamole amb totopos i chicharrón . Tampoc és per tocar el cel com escriu algun «excited», però està molt ben aconseguit i amb els acompanyaments i tot el muntatge quan vénen a fer-lo a la taula, fa més festa.
Vam continuar a Oaxaca, amb unes excel·lents Torrades de tonyina vermella al chipotle. Realment un plat que ens va sorprendre en positiu i amb savoir faire de qui feia de cap de sala, que ens va proposar si en servien 4, perquè la ració és de 3. Quasi sap greu destacar aquestes obvietats, però malauradament cal.
Tot seguit van arribar un parell de Quesadillas de txangurro a la Veracruzana, que va ser el plat que ens va agradar menys i uns Tacos de cap de llom de porc ibèric al pastor.
Amb els tacos hi va haver divisió d’opinions. Jo els vaig trobar correctes, sense més elogi, mentre que qui m’acompanyava els va trobar molt bons. Però segurament és culpa meva per no saber trobar la gràcia als tacos en el 90% de les ocasions que els he provat.
Postres i vins a Oaxaca
La carta de postres ofereix algunes prou atractives i vam compartir el Pastisset cremós de formatge, neu de mango, chamoy, fruits vermells i betabel, que va resultar molt plaent. De les postres que et queden a la memòria per bones.
No puc parlar de la carta de vins pel motiu que ja he esmentat abans. Vam resoldre el tema beguda a base de cervesa i aigua amb gas.
Conclusions i reflexions
Poc puc dir en aquesta secció, per la meva poca cultura en cuina mexicana i al fet que els restaurants que l’ofereixen, no són mai la meva primera opció quan em toca a escollir a mi.
Dit això, comentar que Oaxaca és prou digne (i parlo també del seu interior que recordo de l’ocasió anterior) i el servei molt destacable.
No és un restaurant de cuina mexicana econòmic en comparació a la majoria que trobem a BCN. Però un cop has estat allà, valores la seva RQP quan veus l’espai, la qualitat del producte i el bon tracte.
En conseqüència, un lloc que em permeto recomanar-vos, si sou fans d’aquesta cuina o voleu iniciar-vos, sense anar a parar a un local sorollós.
RESUM Oaxaca
- Ubicat en la zona Born, en la mateixa illa que el 7 portes
- Bon nivell de producte
- Servei agradable i professional
- Cuina tradicional mexicana
- No és econòmic, però vist el conjunt, la RQP és correcta
Punta de vista de 3(o+)aTaula d’aquest lloc.
Si feu clic a la següent imatge, podeu llegir el punt de vista del grup, quan vam publicar Oaxaca al 2018.
Ja fa un temps vam sopar , el lloc hem va semblar molt correcte i el menjar força bo inclos el guacamole , per negatiu el preu , crec que masa al per el producte que tenen , pero crec que es recomanable .
Si, el preu sempre puja una mica. Aquest cop, el tiquet ha estat més moderat perquè no vam prendre vi i això sempre marca la diferència.
Totalment d’acord.
Salutacions,
Pel que veig no és que no sigui econòmic, és que no son plats “casolans” d’aquesta cuina.
Una bona opció per fer un mos mexicà.
Salut!
Jo tampoc tinc gaire cultura de cuina mexicana i no sé massa que dir-hi. L’Esther que n’és fan, deia això mateix que dius tu. I també altre gent que han trepitjat Mèxic i no de motxila.
Recordo de la visita anterior que vaig demanar pollastre de Cal Rovira (forma part del grup), amb «mole» que l’Esther em va explicar que no sé quants components portava i després de menjar-lo i saber el preu, no vaig poder evitar de pensar «que bo hagués estat al kamado i sense mole»
Però reitero que no conec la gastronomia mexicana i tampoc hi poso massa interès.
Salut!
Jo no hi he estat a Mèxic, ha vingut Mèxic a casa, vull dir que han vingut amics mexicans a casa i han cuinat plats casolans, per això el comentari.
El mole, si te’l fa la “iaia mexicana” no té que veure amb un restaurant amb innovacions. És com la cuina catalana, la tradicional no està per tot arreu.
Per cert, ahir vam anar a dinar al Hostal dels Ossos i el Santi va gaudir força amb el platillo dels ossos i cargols. Bona recomanació! Gràcies!
Salut!
Bon lloc l’Hostal dels Ossos…. amb zero gilipollades i bon menjar….
En tinc bon record, tot i que surts d’allà rodolant. I sense la VISA massa perjudicada….
Salut!!
Malgrat que és massa car, em sembla un bon restaurant. Em crida l’atenció que porti tants anys aguantant al peu del canó, per què cada vegada que passo pel davant està pràcticament buit, tant pel migdia com pel vespre. Abraçada!
Frederic
Si, és curiós. No és un lloc que estigui a les meves preferències, però quedava a prop del pis del meu fill (fa teletreball i tenia poca estona) i per això vam aterrar allà…
Tot bé i correcte, però els preus són elevats.
Abraçada!!
No recordava que havies tornat.
I com vaig dir en el seu dia, és potser dels mexicans que menys desitjos em provoca repetir. D’altres, com Tlaxcal, La Taquería o l’últim en arribar, Cresta Colorada, són dels que no em fa res tornar-hi i que m’omplen més per lo bàsic de la seva cuina.
Com bé diuen als comentaris, bon lloc però massa car. Almenys pel que busquem nosaltres…
Abraçada!
Just… no és un lloc de la nostra wish list…..
Tot i que algun component de 3aTaula, li encanti ?
Abraçada!!