Oaxaca és un restaurant de cuina mexicana de nivell, en un espai agradable i amb bon servei. Recomanable si sou fans de la cuina d’aquest país, més enllà dels plats típics i tòpics.  

Oaxaca

Pla de Palau, 19

adreça web

TEL.: 933 190 064

Oaxaca entrada

Segona visita a BCN després del confinament, per la meva revisió anual al traumatòleg.

I com l’anterior fa quinze dies, quedant per dinar amb el meu fill, sense allunyar-nos massa de casa seva, on practica el teletreball i no disposa de massa temps lliure els migdies.

I aquest cop va escollir Oaxaca, que jo ja havia publicat deu fer un parell d’anys. A cinc minuts de casa seva, amb bons plats i amb terrassa exterior.

Que ofereix la carta de Oaxaca

La seva carta està dividida en diferents seccions que podeu veure a la seva web i amb uns plats que mostren respecte pels productes de la terra mexicana i els seus sabors d’origen.

Ofereixen una cuina tradicional evolucionada que manté tècniques i processos culinaris antiquíssims d’elaboració de salses i platerets però que permet la introducció de tècniques contemporànies d’avantguarda.

A la seva web, podreu trobar la carta prou detallada.

Que vam demanar

Calia que fos un dinar ràpid i amb poc alcohol, perquè a un li calia tornar a la feina i a mi conduir fins a Cambrils amb la calor d’aquests dies. I vam optar per plats fàcils i relativament típics d’aquesta cuina, que vam compartir.

Per començar i a suggeriment meu, el seu guacamole, que ells denominen L’autèntic guacamole amb totopos i chicharrón . Tampoc és per tocar el cel com escriu algun «excited», però està molt ben aconseguit i amb els acompanyaments i tot el muntatge quan vénen a fer-lo a la taula, fa més festa.

Oaxaca guacamole preparació

Vam continuar a Oaxaca, amb unes excel·lents Torrades de tonyina vermella al chipotle. Realment un plat que ens va sorprendre en positiu  i amb savoir faire de qui feia de cap de sala, que ens va proposar si en servien 4, perquè la ració és de 3. Quasi sap greu destacar aquestes obvietats, però malauradament cal.

Oaxaca torrades tonyina

Tot seguit van arribar un parell de Quesadillas de txangurro a la Veracruzana, que va ser el plat que ens va agradar menys i uns Tacos de cap de llom de porc ibèric al pastor.

Oaxaca tacos pastor

Amb els tacos hi va haver divisió d’opinions. Jo els vaig trobar correctes, sense més elogi, mentre que qui m’acompanyava els va trobar molt bons. Però segurament és culpa meva per no saber trobar la gràcia als tacos en el 90% de les ocasions que els he provat.

Postres i vins a Oaxaca

La carta de postres ofereix algunes prou atractives i vam compartir el Pastisset cremós de formatge, neu de mango, chamoy, fruits vermells i betabel, que va resultar molt plaent. De les postres que et queden a la memòria per bones.

No puc parlar de la carta de vins pel motiu que ja he esmentat abans. Vam resoldre el tema beguda a base de cervesa i aigua amb gas.

Conclusions i reflexions

Poc puc dir en aquesta secció, per la meva poca cultura en cuina mexicana i al fet que els restaurants que l’ofereixen, no són mai la meva primera opció quan em toca a escollir a mi.

Dit això, comentar que Oaxaca és prou digne (i parlo també del seu interior que recordo de l’ocasió anterior) i el servei molt destacable.

No és un restaurant de cuina mexicana econòmic en comparació a la majoria que trobem a BCN. Però un cop has estat allà, valores la seva RQP quan veus l’espai, la qualitat del producte i el bon tracte.

En conseqüència, un lloc que em permeto recomanar-vos, si sou fans d’aquesta cuina o voleu iniciar-vos, sense anar a parar a un local sorollós.

Oaxaca preu

RESUM Oaxaca

  • Ubicat en la zona Born, en la mateixa illa que el 7 portes
  • Bon nivell de producte
  • Servei agradable i professional
  • Cuina tradicional mexicana
  • No és econòmic, però vist el conjunt, la RQP és correcta

Punta de vista de 3(o+)aTaula d’aquest lloc.

Si feu clic a la següent imatge, podeu llegir el punt de vista del grup, quan vam publicar Oaxaca al 2018.