Oaxaca és un restaurant de cuina mexicana, de bon nivell, ben ambientat i amb bon servei. Recomanable si sou fans de la cuina d’aquest país, més enllà dels plats típics i tòpics.  

Oaxaca

Pla de Palau, 19

adreça web

TEL.: 933 190 064

Oaxaca entrada

De nou trobada amb els de 3(o+)aTaula i aquesta ocasió amb tria del Jordi, que desprès de sortir excited de Mextizo, volia aprofundir més en cuina mexicana. El post conjunt de Oaxaca, ha estat escrit per l’Esther. Tot i que em tocava a mi, ella es va oferir degut a ser la més fan i experta, en plats mexicans.

Punt de vista personal dels plats menys coneguts…

No soc gaire fan dels plats menys coneguts de les cuines llunyanes. Amb la meva forma racional de pensar, soc dels que crec que en un món global, els plats i/o productes que realment valen la pena, ja s’han estés i fet populars.

Em permeto uns exemples didàctics. La carn de ren, que m’ha tocat tastar quan he viatjat pel nord d’Europa i que dius, “no està malament”, si tingués el nivell que alguns li volen donar, la trobaríem d’importació aquí. Fixeu-vos en un altre exemple de carns remotes com bou wagú. Tot i que el seu preu elevat, prou que han arribat aquí. Algunes autèntiques, altres falsificacions,  però jugant amb el seu exotisme.

I sempre que vaig a restaurants mexicans –i podria dir el mateix d’altres cuines- surto dient, “està bé, però no ‘aporten massa cosa”. No pretenc pas pontificar i mentre a mi em costava una mica lo de mole de Oaxaca, l’Esther el gaudia intensament. I veureu que posa comentaris exciteds al post conjunt. Jo el menjava pensant amb l’escepticisme que em caracteritza, igual en lloc de les 50 espècies, en porta 45  🙂 .  I també pensava per dins “quina manera d’emmascarar un pollastre de Cal Rovira“, amb aquest engrut negre … 🙂 🙂

Oaxaca mole

I ja no parlem d’un altre plat deOaxaca a base de blat de moro. Fins i tot que em va recordar una mica d’esquitllada, el nostre abandonat blat de moro escairat, que encara algú cuina pel berguedà.

Oaxaca blat moro

 

Punt de vista personal…

Dit això, cap plat de Oaxaca em va desagradar, però tampoc cap em va provocar el desig de repetir-lo. Potser soc poc curiós i havent tantes coses que m’agraden, tampoc tinc cap afició a tastar plats, en els que el mèrit més gran és ser llunyans i poc coneguts…

En fi, un dinar correcte a Oaxaca, amb servei molt amable i un entorn de nivell. Però cap plat em va generar desig de repetir. El guacamole era bo, però tampoc passa a ser el guacamole de la meva vida. I ara que no em llegeix l’Esther, si li treus el teiatru de que venen a “matxacar-lo” a la teva taula, passaria més desapercebut. Que no deixa de ser un puto alvocat 🙂

Però al post conjunt de Oaxaca escrit per l’Esther, veureu que ella ho va percebre de manera més positiva.

Oaxaca preu

 

Punta de vista global de Oaxaca

Si voleu veure les fotos de tots els plats,  el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a: