Ohashi és un petit restaurant de cuina japonesa a Tarragona, al que vam entrar sense massa expectatives i en vam sortir molt satisfets. La seva relació qualitat-preu és destacable, així com l’excel·lent tracte.

Ens agraden els restaurants de cuina japonesa, però quan són de fora de Barcelona, en general no els publico per no considerar-los d’interès pel target de públic que em llegeix que segons indiquen les estadístiques, encara predomina l’àrea barcelonina.
A Barcelona hi ha forta competitivitat entre restaurants de cuina japonesa, que fa que els calgui esforçar-se per mantenir-se surant. En canvi, per aquí baix, tot i que el nivell és correcte, viuen amb menys competitivitat en aquesta lliga.
D’aquí Cambrils hem anat a un, més d’un cop, amb bons resultats, però recentment han abaixat persiana, mentre que a Reus, el darrer que vam anar, també prou correcte, un cambrer d’origen «latino», em van tractar de «caballero», que com sabeu és una línia pràcticament vermella per a mi. I de fet no hi hem tornat ni els he publicat.
Havia llegit bones referències d’Ohashi, però em feia una certa recança anar-hi, fins que uns bons amics amb els quals fem trobades mensuals, i s’ha de dir que sempre encerten, ens van proposar anar a Ohashi. I realment en vam sortir molt satisfets, com podreu veure tot seguit.
Que ofereixen a Ohashi
Si mireu la seva web, veureu tot l’assortiment de plats. Però també tres menús degustació que podeu veure a la següent imatge.
Nigiri Omakase amb 9 serveis més les postres, el Omakase amb 12 i un especial que entenc cal avisar en fer la reserva: el Omakase Wagyu amb 14 i un d’ells amb el famós Wagyu A5 de Miyasaki.
Ja sé que no donen molta informació, però pel que comenten, funcionen bastant d’acord amb les possibilitats de cada moment i tal com comentaven els amics que ens hi van portar, el contingut no és el mateix si hi tornes al cap d’uns dies.
Que va anar arribant
Vam optar pel menú curt, que ens va semblar prou complet. Poso tot el seguit de plats que va anar arribant, insistint tal com ja he dit, en el fet que varien bastant d’un dia a l’altre.
Com podreu veure, predominen els niguiris, tot i que vam començar amb un excel·lent sashimi i els peixos que els configuren, són diferents parts de tonyina, salmó, molls, segons deien de Cambrils, i també peix mantega, llobarro i llagostins. I cada un amb els seus corresponents complements.
Molt bons tots els serveis i per dir la meva opinió personal i «criticar-ne» un parell, van ser els que el peix venia amb cocció. Però és que soc fan del peix cru i dels que pensen que les coccions no els milloren. Però reitero que em va encantar i que és una opinió totalment subjectiva.
Vins i postres a Ohashi
Vam demanar sake, del que no en soc expert i per tant em vaig deixar portar pel cap de sala i ens va oferir un parell, triant el que semblava més sec. Aquí el teniu i va resultar ben satisfactori.
A la web mostren la seva oferta de vins i prou bé amb bastant producte de proximitat i com a mostra, en una taula propera que van demanar vi a copes, oferien Les Brugueres, que ja és bona senyal.
De les postres, poc puc dir, perquè ens van servir un gelat amb te matxa que anava amb el menú.
Conclusions i reflexions a Ohashi
L’estil de plats, em va recordar al que ofereixen alguns llocs de nivell dels que conec a Barcelona. Amb una elaboració també molt ben cuidada, però amb més generositat en el gramatge de peix que inclou cada niguiri.
Ja sé que anar amb expectatives moderades, ajuda al fet que en surtis més «excited», quan et sorprenen en positiu. Però la realitat és que en vam sortir molt satisfets de cada un dels serveis.
Per tant, si aneu a Tarragona un dia que no sigui diumenge, teniu un lloc ben recomanable i ben cèntric. Però com l’aforament és molt limitat, si us fa gràcia anar-hi, reserveu amb temps.
Que no us passi com aquells, que en un diumenge assolellat de primavera, em contacteu en privat per preguntar-me cap a les 13 hores «on podem menjar un bon arròs per Cambrils i si pot ser BBB». Evidentment, una equació sense solucins.
I un detall que em va encantar, va ser l’agilitat mental i sentit de l’humor del cap de sala, que descric tot seguit. I això amb la barrera idiomàtica que no afavoreix captar el sentit de l’humor. Un 10 per ell!
Pels que no em coneixeu a la vida real, no soc persona amb aspecte de fer bromes. I en preguntar-me per si tenia alguna al·lèrgia, li vaig dir amb cara seriosa «tinc al·lèrgia a tota mena de peix cru» i en lloc de posar cara de pànic, com em va passar no fa gaire, amb un maître d’un estrellat, va riure encaixant la broma a la primera.
Resum
- Un restaurant de cuina japonesa de molt bon nivell
- Amb una relació qualitat-preu sorprenent
- Servei amable i professional
- Al bell mig de Tarragona
- En conseqüència molt recomanable
No sé si tenen carta en català, perquè vam anar de menú i no la vaig veure. Però imagino que no.
De cara a fer reserva, llegiu les condicions. No són les dràstiques de Bardeni, però cal llegir-les i un cop més us diré que a mi m’encanten aquestes normatives.
Posats a recomanar coses de Tarragona, vam anar a fer els cafès a la terrassa de l’Hotel Imperial Tarraco amb unes vistes espectaculars. Un lloc que hauria de ser emblemàtic i que, en canvi, és com desconegut. Tot seguit una imatge des d’allà.
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Molt bon diumenge!!
De Bon matí m’has obert les ganes d’anar a un bon japonès i aquest en té tota la pinta. Evidentment no estic a Tarragona i potser avui és tancat.
El poso a la reserva per si un dia retornen les ganes i averiguo com va el sistema de reserves. Molt bo el cas del Bardeni. Si t’agafa el telèfon, tampoc és tan complicat!!!😂
Agraït per aquesta recomenació doncs per la zona no hi ha gaire oferta de cert nivell de qualitat. Proliferen els asiàtics amb robots poc agradables.
Caldrà anar-hi però el peix cru, jo no en sóc al.lèrgic, m’agrada molt però és massa lleuger.
Una abraçada!!
Bon diumenge també.
El lloc val la pena i tenen web de reserves.
Vam agafar el menú de 9 serveis + postres i vam sortir bé, tot i que en tema sashimis i niguiris, jo podria menjar fins l’infinit 😂😂.
Està molt bé el lloc!
Té molt bon aspecte i ja saps que sempre coincidim de gustos.
Prenc nota del lloc.
Abraçada!!
Hola Carles,
Asseguraria que t’agradarà!
Abraçada!!
Un bon lloc pel menjar, però els tamborets arriben a ser una mica incòmodes, jo que tinc cargols a l’esquena pateixo si allarguem l’àpat.
No sé per què no el tinc publicat, potser pel tema dels seients 😆
Ara em faràs buscar les fotos i fer una ressenya 😉
Salut!!
Jo porto cargols al maluc i tampoc m’agraden els tamborets, però aquests al ser baixos i potser que el lloc que em va tocar, tenia pared al darrera, ni m’hi vaig fixar ni patir.
Per la resta ens va agradar molt!
Salut!
Sí, jo també vaig seure a la paret, que quan hi ha tamborets la busco 😅
Els plats són molt bons, sí.
M’ha fet gràcia que comentessis aquest restaurant, el meu japonès favorit de Tarragona, al qual he anat moltes vegades i sempre sorprèn, perquè justament hi vaig anar fa 15 dies i vaig pensar que te’l recomanaria, però se’m va oblidar, i també vaig pensar que l’opció omakase, on no pots triar, potser no et faria el pes, però ja veig que sí. Per mi, molt destacable l’ús de de peix quilòmetre zero ja que a cada plat que et porten et diuen d’on és el peix, alguns del Serrallo i altres de la llotja de l’Ametlla. A mi, que no sóc gaire amant del peix cru, precisament els peixos amb cocció que fan m’agraden moltíssim. Jo el trobo de molt més nivell que alguns restaurants japonesos amb molta fama de Barcelona.
Bona tarda Miriam,
Sempre obert a recomanacions i aquest al que vam anar a partir d’una bons amics, ens va encantar.
I l’opció « omakase» em va anar perfecte. Segurament molts cops he dit que no era massa de menús degustació, quan et comencen a servir plats de «relleno». Però aquí tots tenien sentit.
I també d’acord en que la relació qualitat-preu, està molt millor que la mitjana de japonesos de BCN. No m’atreveixo a dir el «nivell», perquè a BCN hi ha un munt de restaurants de cuina japonesa que juguen en lligues de diferent nivell.
Salutacions i gràcies per passar!