Ohashi és un petit restaurant de cuina japonesa a Tarragona, al que vam entrar sense massa expectatives i en vam sortir molt satisfets. La seva relació qualitat-preu és destacable, així com l’excel·lent tracte.

Ohashi

Carrer del Comte de Rius, 1

Tarragona
Web del lloc

Ohashi-entrada

Ens agraden els restaurants de cuina japonesa, però quan són de fora de Barcelona, en general no els publico per no considerar-los d’interès pel target de públic que em llegeix que segons indiquen les estadístiques, encara predomina l’àrea barcelonina.

A Barcelona hi ha forta competitivitat entre restaurants de cuina japonesa, que fa que els calgui esforçar-se per mantenir-se surant. En canvi, per aquí baix, tot i que el nivell és correcte, viuen amb menys competitivitat en aquesta lliga.

D’aquí Cambrils hem anat a un, més d’un cop, amb bons resultats, però recentment han abaixat persiana, mentre que a Reus, el darrer que vam anar, també prou correcte, un cambrer d’origen «latino», em van tractar de «caballero», que com sabeu és una línia pràcticament vermella per a mi. I de fet no hi hem tornat ni els he publicat.

Havia llegit bones referències d’Ohashi, però em feia una certa recança anar-hi, fins que uns bons amics amb els quals fem trobades mensuals, i s’ha de dir que sempre encerten, ens van proposar anar a Ohashi. I realment en vam sortir molt satisfets, com podreu veure tot seguit.

Que ofereixen a Ohashi

Si mireu la seva web, veureu tot l’assortiment de plats. Però també tres menús degustació que podeu veure a la següent imatge.

Nigiri Omakase amb 9 serveis més les postres, el Omakase amb 12 i un especial que entenc cal avisar en fer la reserva: el Omakase Wagyu amb 14 i un d’ells amb el famós  Wagyu A5 de Miyasaki.

Ja sé que no donen molta informació, però pel que comenten, funcionen bastant d’acord amb les possibilitats de cada moment i tal com comentaven els amics que ens hi van portar, el contingut no és el mateix si hi tornes al cap d’uns dies.

Que va anar arribant

Vam optar pel menú curt, que ens va semblar prou complet. Poso tot el seguit de plats que va anar arribant, insistint tal com ja he dit, en el fet que varien bastant d’un dia a l’altre.

Com podreu veure, predominen els niguiris, tot i que vam començar amb un excel·lent sashimi i els peixos que els configuren, són diferents parts de tonyina, salmó, molls, segons deien de Cambrils, i també peix mantega, llobarro i llagostins. I cada un amb els seus corresponents complements.

Ohashi sashimi

Ohashi tataki

Ohashi llagostins

Ohashi molls

Molt bons tots els serveis i per dir la meva opinió personal i «criticar-ne» un parell, van ser els que el peix venia amb cocció. Però és que soc fan del peix cru i dels que pensen que les coccions no els milloren. Però reitero que em va encantar i que és una opinió totalment subjectiva.

Vins i postres a Ohashi

Vam demanar sake, del que no en soc expert i per tant em vaig deixar portar pel cap de sala i ens va oferir un parell, triant el que semblava més sec. Aquí el teniu i va resultar ben satisfactori.

Ohashi sake

A la web mostren la seva oferta de vins i prou bé amb bastant producte de proximitat i com a mostra, en una taula propera que van demanar vi a copes, oferien Les Brugueres, que ja és bona senyal.

De les postres, poc puc dir, perquè ens van servir un gelat amb te matxa que anava amb el menú.

Ohashi postres

Conclusions i reflexions a Ohashi

L’estil de plats, em va recordar al que ofereixen alguns llocs de nivell dels que conec a Barcelona. Amb una elaboració també molt ben cuidada, però amb més generositat en el gramatge de peix que inclou cada niguiri.

Ja sé que anar amb expectatives moderades, ajuda al fet que en surtis més «excited», quan et sorprenen en positiu. Però la realitat és que en vam sortir molt satisfets de cada un dels serveis.

Per tant, si aneu a Tarragona un dia que no sigui diumenge, teniu un lloc ben recomanable i ben cèntric. Però com l’aforament és molt limitat, si us fa gràcia anar-hi, reserveu amb temps.

Que no us passi com aquells, que en un diumenge assolellat de primavera, em contacteu en privat per preguntar-me cap a les 13 hores «on podem menjar un bon arròs per Cambrils i si pot ser BBB». Evidentment, una equació sense solucins.

I un detall que em va encantar, va ser l’agilitat mental i sentit de l’humor del cap de sala, que descric tot seguit. I això amb la barrera idiomàtica que no afavoreix captar el sentit de l’humor. Un 10 per ell!

Pels que no em coneixeu a la vida real, no soc persona amb aspecte de fer bromes. I en preguntar-me per si tenia alguna al·lèrgia, li vaig dir amb cara seriosa «tinc al·lèrgia a tota mena de peix cru» i en lloc de posar cara de pànic, com em va passar no fa gaire, amb un maître d’un estrellat, va riure encaixant la broma a la primera.

Resum

  • Un restaurant de cuina japonesa de molt bon nivell
  • Amb una relació qualitat-preu sorprenent
  • Servei amable i professional
  • Al bell mig de Tarragona
  • En conseqüència molt recomanable

Ohashi tiquet

No sé si tenen carta en català, perquè vam anar de menú i no la vaig veure. Però imagino que no.

Ohashi avaluacio

De cara a fer reserva, llegiu les condicions. No són les dràstiques de Bardeni, però cal llegir-les i un cop més us diré que a mi m’encanten aquestes normatives.

Posats a recomanar coses de Tarragona, vam anar a fer els cafès a la terrassa de l’Hotel Imperial Tarraco amb unes vistes espectaculars. Un lloc que hauria de ser emblemàtic i que, en canvi, és com desconegut. Tot seguit una imatge des d’allà.

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.