L’ Osteria del Contadino és un altre italià recomanable a BCN amb una carta molt genuïna i sense concessions a tòpics. Com ells mateixos es defineixen, són un racó d’Itàlia a BCN.

L’Osteria del Contadino

Saragossa, 123
losteriadelcontadino.es/
TEL.: 932 11 08 08

Osteria del Contadino interior

L’ Osteria del Contadino, havia estat fa anys per mi , un italià de referència i el vaig publicar al 2009, quan encara no posava fotografies dels plats, tenia poques visites i absència de comentaris.

Érem relativament assidus a L’ Osteria del Contadino, fins que vam anar un dia, a l’agost del 2010 i ens vam trobar amb tot el personal canviat, com si haguessin marxat de vacances, i ho haguessin deixat en mans d’un parents amb menys nivell de cuina, però amb els preus habituals  i ens vam refredar tant, que va quedar per l’oblit.

I quan ara fa unes setmanes, al publicar Un’altra storia, l’italià que ara ocupa l’espai de Florentina, uns metres més amunt, vaig rebre diferents missatges, tant en públic com en privat, “descobrint-me” L’ Osteria del Contadino i donant-me bones referències i vaig pensar que es mereixia una nova oportunitat.

L’evolució de L’L’ Osteria del Contadino a partir de Contadino Sotto le Stelle

De fet, el nom no és el mateix que tenia als seus origens. Llavors era l “Contadino Sotto le Stelle” i ara de fet ja fa temps, han perdut l’estele. Vaja que penso que tret del local i el nom que ve a semblar el mateix, penso que no tenen res a veure el que era al 2009, amb lo que em trobaria ara. De fet, recordo que als seus orígens, van anunciar que obrien seu a Berlin i  aquest, segueix existint allà, amb el nom “Contadino Sotto le Stelle”.

I cap a L’ Osteria del Contadino vam anar,  un dimecres vespre. En tot cas, avanço que ens va agradar i que la carta ofereix molta varietat i de plats que semblen molt autèntics. Us mostro un fragment de la carta per tal de que jutgeu vosaltres mateixos. La manca de llum, ha provocat que no quedessin massa nítides.

Osteria del Contadino carta


Que vam demanar a L’ Osteria del Contadino

Per començar, un parell de plats a compartir i van ser la caponata de melanzane i unes carxofes farcides de carn i ricota. La caponata que era el plat que demanava sempre als “vells temps”, la vam gaudir molt. Per tant, continua al meu top de caponates, que és un plat que demano sempre que trobo. També ens van encantar les carxofes que, que van arribar gratinades i amb una salsa de porros.

Osteria del Contadino caponata
Osteria del Contadino carxofesCom segons a L’ L’ Osteria del Contadino, ja ens vam llençar per les pastes. Uns orecchiette amb carxofa i bottarga di muggine, de sardegna, que vaig gaudir com poques vegades he gaudit una pasta. Buscant per la xarxa, he trobat que la traducció són els ous de mugil, un peix també anomenat llissa. Va ser d’aquells plats, que oferia un agradable toc picant, queden a la memòria, com per tornar a repetir la propera vegada. També vam demanar uns cavatelli amb ragú de xai , que igualment van resultar de gran nivel.

Osteria del Contadino orecchiete
Osteria del Contadino cavatelli


Vins italians a L’ Osteria del Contadino

Disposen d’una bona selecció de vins italians i vam escollir un Piazzo Barbaresco provinent de la regió de Piamonte. Són vins fets a base de Nebiolo, igual que els Barolo, que m’agraden especialment. I aquest en concret, ens va plaure molt i va mostrar molta fruita, complexitat i uns tanins suaus i molt arrodonits.

Osteria del Contadino barbaresco


Festival a l’hora de les postres, tot i que de formatges 🙂

Per no acabar la festa aquí, vam pensar de compartir unes postres. Però ens va arribar això i va ser tot una temptació. Vam triar un Testum al Barolo i un Taleggio.  Em va encantar trobar una selecció de formatges, que a més es podien escollir. Doncs no m’atreuen en general, les seleccions de formatges, que ja venen tancades. Bona oferta de formatges a L’ Osteria del Contadino.

Osteria del Contadino postres
Osteria del Contadino formatges
Osteria del Contadino detall formatgeI just acabat l’àpat, vam pensar que ja portàvem massa temps sense anar-hi. I és ben curiós com una experiència fallida de fa anys, pot treure els ganes de tornar. Pot semblar injust, però en el món de la restauració, poden passar aquestes coses.

I aquest va ser el cost aL’ Osteria del Contadino, que no és pas econòmic. Però vam pagar a gust, atès que havíem sopat molt bé. Per tant, sense cap mena de dubte, passa a la llista, que podeu veure si fe clic: Top_italians_2017

Osteria del Contadino compte


RESUM de L’ Osteria del Contadino

  • Un italià més pel top-ten de BCN
  • Si feu clic aquí, al post de Massimo, podreu veure per quins són els meus italians top
  • Carta molt genuïna i sense concessions a tòpics
  • Com ells mateixos es defineixen: “un racó d’itàlia a BCN”
  • RQP correcte atès la qualitat dels productes i plats