Paco Meralgo és un espai estil taverna de nivell, que perdura amb els anys i que segueix sent recomanable
Paco Meralgo va ser l’alternativa per un sopar informal, fa uns diumenges a Barcelona. No he estat mai de sortir de restaurants els caps de setmana, pels «inconvenients» que sol comportar i que no enumeraré aquí per no embolicar-me 😏.
Però sopar un diumenge a BCN, sol ser complicat. De totes maneres volia un lloc fàcil i relativament ràpid, perquè després requeria tornada a Cambrils. I vist que alguna altre opció que em feia gràcia, no obrien diumenge, vam optar per reservar a Paco Meralgo.
Feia anys que no hi anava a Paco Meralgo i ens va sorprendre la vitalitat del lloc i la posta en funcionament impecable, dins dels paràmetres del que vol ser. I per si fos poc, els plats més que correctes. A l’apartat conclusions, parlo més del tema.
Que ofereixen a Paco Meralgo
La carta és àmplia amb la majoria de plats pensats per a compartir. Les racions són en general petites, però els preus no són elevats. Res a dir en aquest aspecte.
Ofereixen moltes coses que venen de gust i et generen dubtes a l’hora de decidir. Trobem molts plats tipus croquetes, bunyols, ibèrics, així com altres amb més cuina. També la secció suggeriments resulta interessant. En aquesta darrera secció, el dia que vam anar, destacaven els rossinyols de temporada saltats, el carpaccio de toro (ventresca), el tàrtar de llobarro amb salsa d’estragó, així com d’altres que veureu a la següent secció, perquè els vam demanar.
Que vam demanar
Tot van ser plats per a compartir i ja anàvem amb la idea de prescindir de postres i de vi. Uns Dry Martinis previs al bar proper que porta aquest mateix nom, així com la posterior tornada Cambrils, ho aconsellaven. Per aquest motiu, avui no trobareu la secció «vins i postres».
Van arribar tots aquests plats: Una ensaladilla prou bona i uns pebrots de Padrón.
Tot seguit una truita oberta de gambes i un parell de bombes, de les que mostro una. Molt bones les bombes de Paco Meralgo!.
I per substituir les postres, com encara ens quedava una mica de gana (o gula), vam fer-nos servir uns sonsos.
Reflexions /Conclusions a Paco Meralgo
Ens va sorprendre molt el bon nivell de servei, com fet a mida per la filosofia del lloc. Un servei ràpid, eficient amb simpatia i uns gags segurament estudiats, però que fan sentir a gust al públic.
Potser el servei de Paco Meralgo, no seria un extrapolable (o si…) a un restaurant més del target dels que publico habitualment. Però si sembla fet a mida pel lloc i a més els veus a gust i fent conya entre ells. Potser és teatre, però si ho és, està ben aconseguit.
La reserva és important fer-la, perquè sinó t’arrisques a fer cua, cosa que a mi personalment em fa molta mandra. Però crec que hi ha gent que fins i tot els agrada i així ja fan amics mentre.
Molt de públic estranger, de l’estil que voldríem per a Barcelona. I em refereixo a públic que va a fer turisme, amb ganes de conèixer ciutats, que entén que cal conèixer la gastronomia d’un país i que no es limiten a menjar a la porta del primer supermercat que troben.
I aquest va ser el tiquet a Paco Meralgo. Més econòmic que els habituals que publico, però també la cervesa, abarateix costos.
RESUM
- Restaurant amb estudiat aire de taverna, on tot està ben pensat i presentat
- Bon producte
- Servei amb una simpatia, adequada al que vol representar el lloc
- Bona RQP
- Imprescindible per portar-hi qualsevol visitant llunyà de BCN
Si teniu ganes de donar un cop d’ull, a altres llocs que tinc publicats per la mateixa zona que Paco Meralgo, feu clic a
Què catxondo el nom…! Molt vuitantes!
De fet fins el dia que no vaig anar, no hi vaig caure….. Em pensava abans que era un nom i cognom 😊
Ens agrada i cada vegada més. Preus ajustats i la gent no molesta, com dius. Quan va començar, recordo, era molt més pretenciós. El producte continua éssent de bona qualitat. Una abraçada
Si, així ho vaig percebre… El preu el vaig trobar prou correcte i els plats eren bons.
Es nota q al darrera hi han gent molt professional…
Abraçada i gràcies per passar!
Bon lloc PacoMeralgo. Per un sopar informal està prou bé. També ens agrada molt Maitea i Velodrom, sense sortir massa de la zona.
Abraçada!
Hola Carles,
Dos llocs ben interessants també i que em vaig mirar per la zona.
Però el primer tenen tancat festiu i a la Marta li feia més gràcia conèixer Meralgo, doncs ja coneix Velodrom.
Abraçada!!
Doncs jo vaig passar per la porta i vaig pensar que era molt per turistes i no vaig entrar.
Ara ja estic millor informada. 🙂
Salut!
Hi han bastants turistes, però dels que saben on van i es foten uns tecs que no vegis…
Salut!!
Bona tarda,
Ara fa molt de temps que no hi vaig. Però sempre havia mengat molt bé. Si no m’equivoco són dels mateixos propietaris que el restaurant L’Olivé (uns bunyols de bacallà extraordinaris)
Producte de qualitat
Salutacions,
Si, vaig llegir q era dels mateixos… de fet sinó recordo malament, allà hi havia l’Olive Original… xo parlo de quasi 30 anys…
Bons plats!!