Paco Meralgo és un espai estil taverna de nivell, que perdura amb els anys i que segueix sent recomanable  

Paco Meralgo

Carrer de Muntaner, 171

restaurantpacomeralgo.com

Tel.: 934 30 90 27

Paco Meralgo va ser l’alternativa per un sopar informal, fa uns diumenges a Barcelona. No he estat mai de sortir de restaurants els caps de setmana, pels «inconvenients» que sol comportar i que no enumeraré aquí per no embolicar-me 😏.

Però sopar un diumenge a BCN, sol ser complicat. De totes maneres volia un lloc fàcil i relativament ràpid, perquè després requeria tornada a Cambrils. I vist que alguna altre opció que em feia gràcia, no obrien diumenge, vam optar per reservar a Paco Meralgo.

Feia anys que no hi anava a Paco Meralgo i ens va sorprendre la vitalitat del lloc i la posta en funcionament impecable, dins dels paràmetres del que vol ser. I per si fos poc, els plats més que correctes. A l’apartat conclusions, parlo més del tema.

Que ofereixen a Paco Meralgo

La carta és àmplia amb la majoria de plats pensats per a compartir. Les racions són en general petites, però els preus no són elevats. Res a dir en aquest aspecte.

Ofereixen moltes coses que venen de gust i et generen dubtes a l’hora de decidir. Trobem molts plats tipus croquetes, bunyols, ibèrics, així com altres amb més cuina. També la secció suggeriments resulta interessant. En aquesta darrera secció, el dia que vam anar, destacaven els rossinyols de temporada saltats, el carpaccio de toro (ventresca), el tàrtar de llobarro amb salsa d’estragó, així com d’altres que veureu a la següent secció, perquè els vam demanar.

Que vam demanar

Tot van ser plats per a compartir i ja anàvem amb la idea de prescindir de postres i de vi. Uns Dry Martinis previs al bar proper que porta aquest mateix nom, així com la posterior tornada Cambrils, ho aconsellaven. Per aquest motiu, avui no trobareu la secció «vins i postres».

Van arribar tots aquests plats: Una ensaladilla prou bona i uns pebrots de Padrón.

Tot seguit una truita oberta de gambes i un parell de bombes, de les que mostro una. Molt bones les bombes de Paco Meralgo!.

Paco Meralgo truita gambes

Paco Meralgo bomba

I per substituir les postres, com encara ens quedava una mica de gana (o gula), vam fer-nos servir uns sonsos.

Paco Meralgo sonsos

Reflexions /Conclusions a Paco Meralgo

Ens va sorprendre molt el bon nivell de servei, com fet a mida per la filosofia del lloc. Un servei ràpid, eficient amb simpatia i uns gags segurament estudiats, però que fan sentir a gust al públic.

Potser el servei de Paco Meralgo, no seria un extrapolable (o si…) a un restaurant més del target dels que publico habitualment. Però si sembla fet a mida pel lloc i a més els veus a gust i fent conya entre ells. Potser és teatre, però si ho és, està ben aconseguit.

La reserva és important fer-la, perquè sinó t’arrisques a fer cua, cosa que a mi personalment em fa molta mandra. Però crec que hi ha gent que fins i tot els agrada i així ja fan amics mentre.

Molt de públic estranger, de l’estil que voldríem per a Barcelona. I em refereixo a públic que va a fer turisme, amb ganes de conèixer ciutats, que entén que cal conèixer la gastronomia d’un país i que no es limiten a menjar a la porta del primer supermercat que troben.

I aquest va ser el tiquet a Paco Meralgo. Més econòmic que els habituals que publico, però també la cervesa, abarateix costos.

Paco Meralgo tiquet

RESUM

  • Restaurant amb estudiat aire de taverna, on tot està ben pensat i presentat
  • Bon producte
  • Servei amb una simpatia, adequada al que vol representar el lloc
  • Bona RQP
  • Imprescindible per portar-hi qualsevol visitant llunyà de BCN

Si teniu ganes de donar un cop d’ull, a altres llocs que tinc publicats per la mateixa zona que Paco Meralgo, feu clic a

Sense Pressa barri