Palo Verde és un restaurant, ubicat al cor de l’eixample esquerre, amb una decoració molt ben trobada, una petita terrasseta al carrer i amb plats força interessants.

Palo Verde

Còrsega, 232

Adreça web
Tel.: 932 37 69 98

Abans d’entrar en detalls, dir que Palo Verde ens va agradar. Havia escoltat i també llegit, bones referències del lloc. Tot i que les llegides, tenen com a autors, gent que mai dóna males referències 😂😂. Si en pilleu alguna, llegiu-la amb detall i compareu-la amb la meva, que no és pas que sigui negativa.

He mirat mentre escrivia el seu Instagram,  per documentar-me una mica i tenen una history d’aquelles fixades, en que mostren tots els que han sortit exciteds del lloc. I la llista és llarga… sorrencs, cuiners que ja no cuinen, cholongs…  En fi, el bo i millor de cada casa 😅.

Palo Verde no era pas la meva primera opció on anar, però era dimarts vespre i alguns dels llocs que volia anar, no estaven oberts. Són aquests horaris de finals de Covid que fan que molts restaurants estiguin tancats dimarts vespre. I per aquest motiu vaig reservar allà a les 20:30, demanant terrassa.

Fa unes setmanes vaig afirmar que em limitaria a restaurants de la meva llista de preferits i no volia arriscar-me en llocs relativament nous com aquest. Però alguns coneguts em comenten en privat, que cal donar oportunitats als nous i a vegades cal fer-los cas. I també és curiós, veure les divergències de punts de vista, entre els mercenaris i les meves visites distants i anònimes 😉

Que ofereixen a Palo Verde

El més fàcil és que mireu la carta del dia que vam anar i us feu una idea. Una carta, que almenys pel que a mi fa, podria dir que em portessin al seu aire. Tots els plats em feien gràcia i suposo que la canvien sovint.

Palo Verde carta

Ens van explicar (com a tants llocs) que el tema anava de compartir platets i que si érem dos, el més normal era escollir uns 6 platets. Nosaltres obedients, així ho vam fer.

Que vam demanar a Palo Verde

Vam començar amb l’escalivada de pebrot vermell, que va posar tan palote a algun escrividor i que puc confirmar que estava prou bona. Podria jugar a la lliga d’escalivades bones, fetes al foc i acabades amb oli bo, però tampoc perdem el nord. Estem parlant d’una escalivada ben feta.

Palo Verde pebrot

Tot seguit aquestes tres sardinetes, sense massa secret amb un punt de cocció perfecte, que no vol dir altre cosa que coincidia amb els meus gustos 😉.

Després la vichyssoise d’espàrrec, que substituïa a la crema d’espàrrec blanc amb rovell d’ou, anunciada a la carta. De fet ens va anar perfecte, perquè cap dels dos som amants dels rovells d’ou.

El verat amb burrata, també va ser una combinació plaent.

Palo Verde verat

I a continuació, va arribar el maitake & nyoquis a la llimona i mitja ració d’orella de porc a la brasa a la mostassa, que no teníem intenció de demanar, perquè qui m’acompanyava, no menja d’aquestes coses. Però el cambrer, veient que a mi em venia de gust, va proposar portar mitja ració, que per mi va ser el plat top del sopar.

Palo Verde orella

I finalment un tsukune d’ànec, que no posava que anava amb un rovell d’ou. Però cap problema, deixant el rovell a fons del plat. Ens vam oblidar de fer la foto. Però avui en dia, vas a les seves xarxes i pilles una. O sigui que deixo clar que la foto és robada de les seves xarxes 😇. Que no em torni a aparèixer algú tot ofés i dient «aqueZta foto éZ meva» 😂.

Vins i postres

L’oferta de vins a Palo Verde, era variada, però l’endemà tenia l’extracció d’un queixal i prenia antibiòtic. Per tant vaig demanar una copa i qui m’acompanyava s’hi va apuntar. Fins i tot vaig demanar un vi espanyol , 😱 que feia temps no tastava quan estic per BCN.

Però un cop més la típica llista de vins poc coneguts, de manera que ho tenen més fàcil per a «guiar» els clients. Per exemple un verdejo (quina grima em fa aquest nom) anomenat La Tortuga Veloz que costa en botiga MENYS de 9 € i et posen la copa a 4,50 €.  I no em queixo pas eh?. Que sóc dels que penso en les despeses que cal cobrir i les mermes. Però ho comento en el sentit  que aquests «detalls», no els expliquen mai els escrividors mercenaris 😂😂.

Pel que fa a les postres, a la carta oferien dues opcions, com ja haureu observat i vam compartir el de cireres amb sèsam i iogurt i realment, molt ben trobat. La foto no li fa els honors, perquè ja s’havia fet fosc.

Conclusions i reflexions a Palo Verde

Palo Verde, està ubicat en un lloc ben cèntric, amb aparcaments propers i el seu espai interior està molt ben resolt i amb bon gust, que és un punt a destacar.

I amb una terrasseta al carrer, just enfront de la de Dry Martini que queda una mica resguardada per una zona d’aparcaments de motos. En conseqüència, va ser una bona solució, per gent com jo, que hem viscut els confinaments en urbanitzacions aïllades i que ara ens cal superar els lleugers símptomes d’agorafòbia 😂😂.

Servei molt amable, atent i aparentment de la terra. Ja quasi pensava que això no existia actualment a BCN en els llocs moderns o nous. Sembla que les tendències van més pels estils tatuades i tatuats al crit de #hola_chicos.

I els plats realment curiosos, bons i sense trobar-ne cap d’aquells de «relleno», que et preguntes «en què estarien pensant quan el van parir??».

Palo Verde és un d’aquells llocs que si visqués pel barri, de tant en tant m’hi deixaria caure en pla sopar informal.

Palo Verde tiquet

RESUM del lloc

  • Cèntric i en zona prèmium de l’Eixample Esquerra
  • Plats curiosos i ben resolts
  • Servei a destacar
  • Disposen d’una petita terrassa al carrer
  • En conseqüència, crec que us pot agradar